שטראוס - המפרסם הגדול גם בשנת 2014
עפ"י יפעת בקרת פרסום, הקבוצה רשמה אשתקד עלייה של 4% בהיקף הפרסום לעומת 2013. במקום השני סופר-פארם ושלישית החברה המרכזית למשקאות. בעקבות תוכנית מע"מ 0 רשמה קטגוריית הדיור צניחה של 23%
בשנת 2014 רשם שוק הפרסום סטגנציה לאור מבצע "צוק איתן". היקף הפרסום בו נשאר זהה לזה של שנת 2013 והסתכם ב-3.6 מיליארד שקל. נתונים אלה עולים מהסיכום השנתי של ענף הפרסום, שנערך על ידי יפעת בקרת פרסום.
- ההוצאה על פרסום בשנת 2014 נותרה דומה לשנה שקדמה לה
- גילה מהדק את הפיקוח: יכריז על מוצרים נוספים של תנובה ושטראוס כמונופול
- סופר־פארם תרחיב ליומיים את "יום לייף סטייל" שנדחה עקב צוק איתן
קבוצת שטראוס ממשיכה גם השנה להוביל את דירוג המפרסמים ונשארת המפרסם הגדול והדומיננטי בשוק הפרסום עם עלייה של כ-4% לעומת 2013, שבה הגדילה הקבוצה את היקף הפרסום ב-6% לעומת שנה קודמת. היקף ההשקעה של שטראוס בפרסום עמד ב-2014 על 122.5 מיליון שקל. כמו בשנה שעברה, גם השנה, המותג תמי 4 של שטראוס, שמטופל במשרד הפרסום אדלר חומסקי ורשבסקי הוא המותג המוביל של החברה, שפרסם השנה בעיקר את בר המים Bubble Bar המתחרה בבר המים המוגזים שהשיקה מי עדן במחצית 2013.
החברה המרכזית למשקאות שבשנה שעברה דורגה במקום השני, ירדה השנה למקום השלישי, לאחר שהקטינה את תקציב הפרסום השנתי ב-2%. היקף הפרסום של החברה עמד השנה על 102.3 מיליון שקל. המותגים הבולטים של החברה הם קוקה קולה, שההשקעה בפרסום בו לא עלתה ב-2014 ועמדה על 20.6 מיליון שקל, סכום זהה להיקף הפרסום אשתקד. מותגים נוספים הם מעדן מוו וגבינה צהובה נעם – שניהם של מחלבת טרה שבבעלות החברה המרכזית למשקאות.
בעוד החברה המרכזית ירדה מקום אחד בדירוג, תנובה המתחרה הגדולה שהייתה שנה שעברה במקום תשיעי, יצאה לגמרי מהדירוג ב-2014, לאחר שהקטינה את תקציב הפרסום השנה ב-37%.
לדברי נתי יעקובי, מנכ"ל יפעת בקרת פרסום, "תנובה יצאה ב-2013 במהלך גדול של המצפן התזונתי והורדת כמות הסוכר במוצרים, ושנה לאחר מכן השקיעה פחות בפרסום. טרה השיקה במחצית 2013 גבינה צהובה שמתחרה בעמק תחת השם נעם. באותה שנה השקיעו שתי החברות סכומים ניכרים בפרסום בקטגוריה – טרה השקיעה 7.7 מיליון שקל ותנובה השקיעה 8.2 מיליון שקל. בשנה לאחר מכן חתכו החברות את תקציבי הפרסום של שני המותגים – גבינת נעם פורסמה בהיקף של 4 מיליון שקל ועמק בהיקף של 4.6 מיליון שקל.
את המקום הרביעי ברשימת המפרסמים תופסת אסם שרשמה עלייה של 11% בהיקף הפרסום השנה לעומת שנה שעברה (בה העלתה את היקף הפרסום ב-20% - א"י) ועלתה מקום אחד בדירוג, עם השקעה של 75 מיליון שקל בפרסום למותג תחליפי החלב מטרנה, עוגיות פיטנס וגלידת ג'ויה של נסטלה.
רשתות השיווק ממשיכות להגדיל את תקציבי הפרסום והשנה רשמה הקטגוריה עלייה של 7%. כמו בשנה שעברה, גם השנה מובילה סופר-פארם את הקטגוריה כשהיא רושמת עלייה של כ-19% בהוצאה לפרסום ל-115.2 מיליון שקל. בנוסף, נכנסה רשת הפארם השנה לתחום החיתולים תחת המותג לייף בייביז שזכה אף הוא לפרסום מסיבי.
במקום השני בקטגוריה נמצאת קבוצת 365 שרושמת ירידה של 16% בהוצאה לפרסום בשל הקשיים הפיננסיים שיצרה לה הכניסה לתחום רשתות המזון, שבסופו של דבר הובילה למכירת רוב סניפי Cost 365. קבוצת 365 פירסמה בהיקף של 57 מיליון שקל.
במקום השלישי בקטגורית רשתות השיווק נמצאת שופרסל שרשמה עלייה של כ-3% בהוצאה לפרסום עם קידום מסיבי למותג הפרטי ומהלכי הורדות המחירים. לדברי יעקבי, "בגלל התחרותיות והמחאה החברתית הרשתות מנסות למתג עצמן כדיסקאונטריות ולפרסם פרסום מכירתי. השיח עבר להיות על מחיר ופחות על שירות לקוחות".
שתי הקטגוריות התחרותיות במיוחד – רשתות החשמל ואופנה, דורגו יחד במקום השלישי לאחר שרשתות החשמל הציגו גידול של 5% בהיקפי הפרסום השנה והפרסום לרשתות האופנה צמח ב-18%. שתי הקטגוריות פרסמו בהיקף של 117 מיליון שקל כל אחת.
לעומת זאת, קטגוריית הדיור רשמה צניחה של 23% בפרסום ל-76.7 מיליון שקל בעקבות תוכנית מע"מ 0% של שר האוצר לשעבר, יאיר לפיד. ירידה ניכרת חלה במכירת דירות חדשות והמפרסמים דממו והמתינו לראות אם תיכנס התוכנית לתוקף.
גם השנה ממשיך מקאן להוביל את דרוג משרדי הפרסום עם ירידה של 2% בהיקף הפרסום לעומת שנה שעברה, ל-403 מיליון שקל.
משרד הפרסום אדלר חומסקי ורשבסקי חולק השנה את המקום השני ביחד עם באומן בר ריבנאי. שני המשרדים פרסמו השנה בהיקף של 356.7 מיליון שקל.