אלדד קובלנץ ימונה למנכ"ל זמני של תאגיד השידור הציבורי החדש
קובלנץ המשמש מנכ"ל הטלוויזיה החינוכית יהיה אחראי על הקמת התאגיד שיוקם במקום רשות השידור, אך סמכויותיו יהיו מוגבלות והוא יוכל להעסיק עד 20 עובדים
ועדת האיתור בראשות השופט עזרא קמה בחרה במנכ"ל הטלוויזיה החינוכית אלדד קובלץ למנכ"ל הזמני של תאגיד השידור הציבורי החדש, שיוקם במקום רשות השידור.
הוועדה ראיינה חמישה מועמדים שעמדו בתנאי הסף ובחרו בקובלנץ. בעבר שימש קובלנץ כמנהל תחנת גלגלצ וכבכיר בקשת ובערוץ 10. כמנהל גלגלצ הוא חתום על עיצוב הקו המוזיקלי של התחנה. קובלנץ זכה להצלחה גדולה גם בטלוויזיה החינוכית שזוכה לשבחים על תוכניותיה בשנים האחרונות.
כמנכ"ל זמני קובלנץ יהיה אחראי על הקמת התאגיד החדש אך סמכויותיו יהיו מוגבלות והוא יוכל להעסיק עד 20 עובדים.
ועדת האיתור עובדת במקביל על בחירת חברי הדירקטוריון של תאגיד השידור הציבורי החדש. הדירקטוריון הוא שימנה את המנכ"ל הקבוע של תאגיד השידור הציבורי. קובלנץ יוכל להתמודד על תפקיד המנכ"ל הקבוע אך ייתכן וייאלץ להתחרות מול יונה ויזנטל, העורך הראשי של רשות השידור, שלא התמודד על תפקיד המנכ"ל הזמני.
הקמת התאגיד החדש וסגירת רשות השידור היא חלק מיישום חוק השידור הציבורי שאושר בכנסת בקיץ האחרון בהובלת השר גלעד ארדן. לפי החוק עד לסוף ספטמבר השנה צריך לקום התאגיד החדש ואז גם תבוטל האגרה.
על קובלנץ תוטל המשימה לעמוד ביעד מאתגר מאוד זה. ההחלטות הראשונות שהוא יצטרך לקבל הן בנוגע לבחירת המבנה בירושלים ממנו יופעל התאגיד החדש והחלטה לגבי מועד שליחת טפסי תשלום האגרה ל-2015 שעד כה טרם נשלחו.
מינויו של קובלנץ עדיין דורש את אישור ועדת ברנר למינויים בכירים בשירות הציבורי. הוא צפוי להמשיך לכהן כמנכ"ל החינוכית במקביל לתפקידו החדש.
כחלק מיישום חוק השידור הציבורי, צפויה גם הטלוויזיה החינוכית להפסיק לפעול כיישות עצמאית. במקום זה יפיק תאגיד השידור החדש ערוץ ילדים לצד ערוץ בעברית ובערבית. ארדן בירך את קובלנץ על המינוי ואמר "אני שמח שהרפורמה בשידור הציבורי מתקדמת במהירות. אני סומך על אלדד שידע להוביל את הקמת הגוף החדש בצורה המקצועית והטובה ביותר. המינוי הזה הוא צעד משמעותי בדרך להקמת תאגיד השידור הציבורי החדש. צעד משמעותי בדרך לביטול האגרה כפי שהתחייבנו ולטלויזייה טובה יותר לאזרחי ישראל".
בוועדת האיתור מכהנים בנוסף לשופט בדימוס עזרא קמא גם חיים פריילכמן (לשעבר מנכ"ל בנק איגוד וטפחות), נורית דאבוש (בעבר יו"ר הרשות השנייה), ד"ר אורית יעקובסון (מנהלת מכון מור) ופרופ' גדי וולפספלד מהאוניברסיטה העברית.