סיבוב חדש במאבק להישרדות ערוץ 10
מועצת הרשות השנייה תדון ביום חמישי בערבויות שיצטרך הערוץ להפקיד וביום ראשון הוא יצטרך להגיש בקשה רשמית לרישיון. ההערכות הן שהערוץ יקבל רישיון ל־15 שנה, גם אם בכפוף לתנאים
הסיבוב הבא במאבק של ערוץ 10 לקבלת רישיון מתחיל ביום חמישי, אז צפויה מועצת הרשות השנייה לדון בנושא הקריטי של הערבויות והביטחונות שיצטרך הערוץ להפקיד על מנת לקבל רישיון. כיום מחזיק הערוץ ערבויות מינימליות של 9 מיליון שקל כחלק מההסדר שהושג בסוף 2014, והוא יצטרך להגדילן משמעותית: הרשות יכולה לדרוש הפקדת ערבויות של עד 167 מיליון שקל, סכום שהערוץ לא יעמוד בו. הדרג המקצועי ממליץ להפחית את הערבויות והביטחונות לכ־50-40 מיליון שקל בלבד.
- הערוץ החברתי: ערוץ 10 ימשיך ב"יש דברים חשובים יותר מטלוויזיה"
- אושרו הקלות מינימליות לערוצים 2 ו-10 בעקבות נזקי "צוק איתן"
- "מצב האומה" עוברת לערוץ 10
יום ראשון הוא המועד האחרון שבו יכול ערוץ 10 להגיש בקשה חדשה לרישיון ל־15 שנות שידורים. לפי החוק, מועצת הרשות השנייה תצטרך להכריע עד 30 באפריל לגבי מתן הרישיון. הערוץ הגיש בקשה כבר בסוף 2013, אך לאורך כל 2014 לא הוחלט ברשות אם לאשר אותה. ב־31 בדצמבר, רגע לפני שהערוץ היה אמור להיסגר ולאחר מאבק עובדים שכלל את החשכת המסך, הורה היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין להאריך את זיכיון הערוץ בחצי שנה, כיוון שלא ראוי שהחלטה על גורל הערוץ תתקבל בתקופת בחירות והממשלה החדשה היא שתצטרך לקבל אותה.
הדרג המקצועי נוטה להמליץ על אישור
ל”כלכליסט” נודע כי המגמה המסתמנת בדרג המקצועי ברשות השנייה היא להמליץ לחברי המועצה לאשר לערוץ 10 רישיון, גם אם בהתניות כמו תוצאות פיננסיות חיוביות בשנה שלאחר קבלת הרישיון או הכנסת משקיע בתוך שנה וחצי מקבלתו. לא ברור כיצד יגיבו חברי המועצה להמלצה, וייתכן שיהיה משקל משמעותי לשאלה אם עד לקבלת ההחלטה ימונה שר תקשורת חדש ומה תהיה עמדתו בנושא.
ההסתייגות המרכזית של הרשות השנייה ממתן רישיון לערוץ 10 היתה מבנה הבעלות הלא מוסדר: בעל השליטה יוסי מימן לא מזרים די כסף ואין משקיע חזק אחר. אף שערוץ 10 מנהל מגעים עם משקיעים פוטנציאליים כמו קבוצת המדיה תיא תקשורת, בשליטת עמי גניגר ואיש העסקים אילן שילוח, דבר עדיין לא סגור, והערוץ צפוי להגיש את הבקשה החדשה לרישיון באותו מבנה בעלות. ערוץ 10 מדווח בחצי השנה האחרונה על מעבר מהפסד לרווח תפעולי (EBITDA) וטוען כי הדבר מעיד על יציבותו הפיננסית ומאפשר לו לקבל רישיון גם בלי משקיע חדש, אולם ברשות השנייה מבקשים נתונים על תזרים המזומנים של הערוץ.
"כללי הרשות חודרניים ונוקדניים"
המשקיעים הפוטנציאליים תיא תקשורת ושילוח העבירו ביקורת על הרשות השנייה על שטרם הגדירה דרישות רגולטוריות לערוץ לאחר קבלת הרישיון, אף שהשבוע הוא המועד האחרון להגשת הערות לכללים שיחולו על ערוצים המשדרים ברישיון.
בהתייחסות שהעבירו המכון הישראלי לדמוקרטיה ותנועת הצלחה נטען כי הכללים שמגבשת הרשות לא הולמים את המעבר מזיכיון לרישיון. לפי הכותבים, ד"ר תהילה שוורץ אלטשולר מהמכון הישראלי לדמוקרטיה ועו"ד אלעד מן, היועץ המשפטי של תנועת הצלחה, המעבר מזיכיון לרישיון צריך היה לבוא לידי ביטוי בהפחתת רגולציה, אך הכללים שמגבשת הרשות השנייה הם "חודרניים, פרטניים ונוקדניים ומהווים העתקה כמעט מושלמת של כללי הזיכיונות". כך לדוגמה יצטרכו הערוצים שיעברו לרישיון להמשיך לאשר מראש את לוח השידורים.