$
פרסום ושיווק

עוד הארכה לרשות השידור: השר אקוניס מגבש לובי נגד הכנ"ר והאוצר

השר אופיר אקוניס ייפגש היום עם יו"ר ההסתדרות כדי לגייס אותו נגד הצעת האוצר לסגירה מהירה של רשות השידור. פקידי האוצר והכנ"ר דוחפים לפנייה לביהמ"ש כדי שיוכלו להתחיל בפיטורים, והשר כחלון עוד לא גיבש דעה

אופיר דור 08:1424.06.15

השר הממונה על רשות השידור, אופיר אקוניס, בונה לובי נגד הצעת משרד האוצר להוביל לסגירה מהירה של הרשות. ל"כלכליסט" נודע שאקוניס ייפגש היום עם יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן, שנחשב מתנגד לרפורמה.

 

כרגע הצדדים במאבק – הדרג המקצועי באוצר ואקוניס – מבוצרים בעמדותיהם. אקוניס דורש לדחות בשלושה חודשים נוספים את יישום חוק השידור הציבורי, שעבר בכנסת הקודמת ביוזמת השר גלעד ארדן, ולדחות את סגירת רשות השידור והקמת תאגיד השידור החדש, שאמור לקום במקומה עד 1 ביולי.

 

אקוניס מבקש לגבש שינויי חקיקה מהותיים בתקופת הביניים, כולל ככל הנראה באופן המינוי של הדירקטוריון בתאגיד החדש, שכרגע לדרג הפוליטי אין השפעה עליו. לדעת אקוניס, החוק מחייב את האוצר לממן את המשך פעולת רשות השידור עד להקמת התאגיד החדש.

 

השר אופיר אקוניס השר אופיר אקוניס צילום: עטא עוויסאת

 

הממשלה הקודמת ביצעה חקיקה חפוזה

 

אתמול כתב אקוניס בעמוד הפייסבוק שלו כי "הממשלה הקודמת חוקקה, בחיפזון, חוק שסוגר את רשות הקיימת ואמור לפתוח תאגיד חדש, שכל מימונו מקופת המדינה. ברור לכל בר־דעת, שלוח הזמנים שנקבע בחוק אינו ישים ואינו מאפשר את תחילת השידורים במתכונת החדשה. התאגיד החדש אינו ערוך לפעול. הוא טרם הוקם. כדי להבטיח שבעוד שבוע לא יוחשך המסך ולא ייפסקו שידורי הרדיו ברשתות קול ישראל, נדרשת הארכה".

 

לעומת זאת, הדרג המקצועי באוצר מסרב להמשיך במימון רשות השידור במתכונת הנוכחית, לאור החלטת המדינה להפסיק את גביית האגרה והעלויות הגבוהות של תפעול הרשות.

באוצר לא מעוניינים בדחיות נוספות של יישום הרפורמה ומעדיפים לפנות לשופט דוד מינץ שמפקח על הליך הפירוק של רשות השידור, גם אם המשמעות תהיה החשכה של המסך לתקופה מסוימת כדי להאיץ את התהליך.

 

באוצר מתכוונים לבקש מבית המשפט להתחיל בסגירת הרשות ולהעניק יותר סמכויות בניהול הרשות לכנ"ר דוד האן המשמש כמפרק הרשות. גם האן עצמו הביע תמיכה ברעיון זה בפגישות שהתקיימו אצל ראש הממשלה ושר התקשורת בנימין נתניהו השבוע. לדברי האן, פנייה לבית המשפט תעניק לו סמכויות לפיטורי עובדים, להזיז עובדים מתפקידם ולשנות את שיטת התשלום על שעות נוספות ברשות. האוצר מוכן להמשיך לממן את הרשות רק בהוראה מפורשת מבית המשפט.

במקביל, רוצים באוצר להתחיל בהפעלת התאגיד החדש, גם אם במתכונת מצומצמת.

 

ל"כלכליסט" נודע שבישיבה שהתקיימה אצל נתניהו, אמר מנכ"ל האוצר שי באב"ד שניתן להתחיל בפעולת התאגיד תוך שימוש באולפני הטלוויזיה החינוכית ברמת אביב. הצעת באב"ד היא שבשלב הראשון ימשיכו גופי החדשות של הרשות ברדיו ובטלוויזיה לספק לתאגיד החדש שירות כקבלנים חיצוניים.

 

לא עולה על הדעת רדיו בלי קול ישראל

 

ההערכה היא שנתניהו נוטה ללכת עם המלצת אקוניס ולבקש הארכה להתארגנות. בפגישות השבוע אמר נתניהו ש"אי אפשר להעלות על הדעת ששידורי קול ישראל ברדיו יופסקו". נראה גם שנתניהו מאוד לא מרוצה מדרך המינוי של דירקטוריון התאגיד החדש ולכן אינו מאשר את חברי הדירקטוריון שעליהם המליצה ועדת האיתור.

 

כדי להאריך את תקופת ההתארגנות זקוק נתניהו לתמיכת שר האוצר משה כחלון, שגם אישורו נדרש כדי להחליט על הארכה נוספת טרם הבאתה לאישור בוועדת הכלכלה בכנסת.

 

בדרך למשבר קואליציוני?

 

עד כה, כחלון לא התבטא בנושא זה בפגישות שהתקיימו עם נתניהו, ולדברי אנשיו הוא עדיין לא גיבש דעה סופית. מחד, כחלון ממשיך לגבות את הדרג המקצועי בראשות באב"ד וראש אגף תקציבים אמיר לוי, אך מאידך לא בטוח שכחלון מעוניין להוביל את המחלוקת למשבר קואליציוני של ממש. לאוצר יש חוות דעת משפטית שלפיה אין לממן את הרשות לאחר שנתניהו ואקוניס החליטו חד־צדדית להפסיק את גביית האגרה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x