$
פרסום ושיווק

מועצת הכבלים והלוויין: RGE לא תידרש למכור ערוצים במסגרת רכישת ערוץ 10

לאחר ש-RGE איימה לסגת מהעסקה, החליטה המועצה כי הקבוצה תוכל להישאר עם שבעת הערוצים שלה המשודרים ב-HOT ו-yes

אופיר דור 10:4829.06.15

האם האולטימטום של קבוצת RGE עבד? יו"ר מועצת הכבלים והלוויין ד"ר יפעת בן חי-שגב החליטה היום (ב') כי קבוצת RGE לא תצטרך למכור ערוצים בכבלים ובלוויין כחלק מרכישת השליטה בערוץ 10. קבוצת RGE של לן בלווטניק, אביב גלעדי ואודי רקאנטי איימה בשבוע שעבר כי אם תיאלץ למכור חלק מהערוצים, היא תוותר על רכישת ערוץ 10. הקבוצה דרשה לקבל החלטה בנושא כבר בסוף השבוע שעבר.

 

 

לפי הודעת המועצה לכבלים ולוויין, אין מניעה שהקבוצה תמשיך להחזיק בשבעת הערוצים שלה (חמישה ערוצי ספורט, ערוץ לוגי וערוץ הילדים). "יו"ר המועצה הודיעה כי היא מאמצת את חוות הדעת המשפטית שגיבשה הלשכה המשפטית של המועצה בראשות עו"ד דודו קובסינאנו. חוות הדעת המשפטית סוקרת את מכלול ההיבטים הנוגעים לעניין, לרבות בחינה מעמיקה של החקיקה, הראשית, התקינה הקיימת והחלטות מועצות קודמות", נכתב בהודעת מועצת הכבלים והלוויין.

 

מימין: אודי רקנאטי ואביב גלעדי מימין: אודי רקנאטי ואביב גלעדי צילום: אוראל כהן

 

 

על פי החלטה שקיבלה מועצת הכבלים והלוויין ב-2011, יכול בעל שליטה בערוץ מסחרי להחזיק רק 5% מהערוצים המופקים על ידי מפיקים עצמאיים ב-HOT ו-yes. אולם לפי חוות הדעת של המחלקה המשפטית, ההחלטה מתייחסת רק לערוצים שמשדרים בזיכיון ולא לערוץ 10 שעובר לשדר ברישיון החל מ-1 ביולי. על כן מסיקה המועצה כי הכלל המדובר אינו חל על ערוץ 10 ועל קבוצת RGE.

 

"בחוות הדעת מוטעם כי כבר בעת שנדרשה מועצת הכבלים והלוויין לתיקון הכלל, הבחין החוק הראשי בין שני סוגי משדרים: בעל זיכיון ובעל רישיון ואף קבע הגדרה של מורשה לשידורים, המאגד יחד את שני סוגי המשדרים (בעל זיכיון ובעל רישיון). כלומר, המועצה שהיתה מודעת לאבחנה זו ואף התייחסה בהחלטתה במפורש לשני סוגי המשדרים, בחרה בכל זאת להשית את המגבלות על בעל זיכיון בלבד", נכתב בהודעה של מועצת הכבלים והלוויין. בכך מוסר המכשול האחרון בדרך להשלמת העסקה של RGE לרכישת השליטה בערוץ 10.

 

במועצת הכבלים לא פרסמו עדיין את חוות הדעת המלאה עליה מתבססת ההחלטה בנוגע ל-RGE, אלא רק תמצית קצרה שלה כהודעה לעיתונות.

 

לדברי עו"ד אלעד מן, היועץ המשפטי של תנועת הצלחה ומומחה לדיני תקשורת, ההחלטה של המועצה משקפת גישה בעייתית ובלתי אחידה לסוגיית הבעלות הצולבת וריבוי האחזקות בשוק התקשורת. "מבחינה מהותית בנסיבות העניין ובמיוחד בתקופת מעבר כשחלק מהשחקנים עדיין אוחזים בזיכיונות ולחלקם קיימות אחזקות מקבילות, אין מקום להבחין בין בעל זיכיון לבעל רישיון בכל מה שנוגע לנתחי שוק וריבוי בעלות", אמר מן ל"כלכליסט". "היה ראוי שהמועצה תיתן פומבי למערך השיקולים שהנחו את האופן שבו נוסח הכלל הרלבנטי בעת שנחקק. משום שלא ניתן להניח באופן אוטומטי שאופן ניסוחו שולל את האפשרות שהיתה כוונה להחילו גם על מחזיקי רישיונות מבחינה מהותית ותכליתית".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x