$
פרסום ושיווק

קוסט 365 מגיעה היום לבית המשפט

שמונה חודשים לאחר מכירת החברה לאפיקי יונתן, מאשימה המשביר בבקשת הפירוק את הרוכשת בהפרות שיטתיות של ההסכם ביניהן

ענת רואה, נורית קדוש וזוהר שחר לוי 08:3405.07.15

שמונה חודשים לאחר שהמשביר 365 מכרה את אחזקותיה בארבעה סניפים של רשת המזון קוסט 365, יתקיים היום דיון בבקשת פירוק שהגישה המשביר באמצעות עו"ד שולי גולדבלט נגד חברת המזון בטענה שהסכם המכר הופר ושהחוב כלפיה לא משולם - כמו גם חובות נוספים שמצטברים כלפי נושים, ולטענת המשביר היא ערבה לחלקם, כך שנושים מאיימים לפדות ערבויות שנתנה. היום תדון בבקשה השופטת עירית וינברג־נוטוביץ.

ההשקעה של המשביר לצרכן בהרפתקה הקצרה שלה בתחום המזון הסתכמה ב־50 מיליון שקל, לא כולל האישור שנתן דירקטוריון המשביר להזרמת 15 מיליון שקל נוספים לרשת עוד לפני מכירתה, במטרה לאפשר לה לעמוד בהתחייבויותיה לספקים.

 

מכירות רשת המזון הסתכמו בשנה הראשונה לפעילותה ב־72 מיליון שקל, והרווח הגולמי הסתכם ב־15.1 מיליון שקל, שהיוו רווחיות גולמית של 21%.

 

קוסט 365 קוסט 365 צילום: ענר גרין

 

בעקבות התחרות בענף המזון, תמחרה הרשת במחיר נמוך את מוצריה. אך בשל היעדר תמיכה מספקת מצד הספקים, נשאה קוסט 365 במימון מבצעי ההוזלות. במחצית הראשונה של 2014, שבמהלכה פתחה הרשת סניף רביעי בכרמיאל, הסתכמו מכירות קוסט 365 ב־53 מיליון שקל, אולם הרשת רשמה הפסד תפעולי של 10 מיליון שקל.

 

בנובמבר 2014 נחתם ההסכם בין המשביר 365 לאפיקי יונתן השקעות. במסגרת ההסכם נמכרו מניות קוסט 365, והרוכשת התחייבה לשלם תמלוגים של 0.75% מהפדיון החודשי בסניפים הקיימים והעתידיים שתפעיל במשך חמש שנים מיום החתימה ובסכום של 25 מיליון שקל לפחות - כלומר כ־5 מיליון שקל לשנה ויותר מ־400 אלף שקל לחודש בממוצע. עוד התחייבה הרוכשת להשקיע 15 מיליון שקל בפעילות השוטפת של החברה ולקיים את הסכמי השכירות.

 

לפי טענת המשביר 365, חודשיים בלבד לאחר החתימה החלה החברה להפר את התחייבויותיה, כשהיא מותירה חוב של 25 מיליון שקל ודרישות מספקים ומשוכרים שונים.

 

לפי הנטען בבקשת הפירוק, במהלך שבעת החודשים האחרונים פעילות קוסט 365 הולכת מדחי אל דחי; החובות לספקים אינם נפרעים במועד; קיימות התראות נגד המשביר; והרוכשת, אפיקי יונתן, מפרה התחייבויות לרבות העמדת ההון הנדרש לפעילות השוטפת, היעדר תשלום תגמולים מתוך הפדיון החודשי, ואי־החלפת ערבויות וביטחונות שמסרה המבקשת לספקים שונים של החברה.

 

כמו כן נטען שמצבת נכסי החברה מול התחייבויותיה קטנה משמעותית, ובפרט לאחר שסניף פתח תקווה נסגר וסניף כרמיאל נמכר לקבוצת רמי לוי תמורת 8 מיליון שקל - סכום ששולם בחלקו לידי רוכשת המניות בחברה במקום להזרים את הכסף למימון הפעילות השוטפת. הבקשה כוללת גם טענות להברחת נכסים והעדפת נושים.

 

יש לציין שלאחרונה מתמודדת המשביר גם עם תביעות מצד בעלי נדל"ן שעמם חתמה על הסכם לבניית סניף המותאם לצרכיה שאותו התחייבה לשכור לפרק זמן ממושך.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x