קסטרו מצפה למכירות קוסמטיקה של 50-100 מיליון שקל בשנה
קסטרו השיקה היום את רשת חנויות הקומסטיקה איב רושה - ומקווה להפוך את המותג הצרפתי הלא מוכר למנוע צמיחה עבור החברה
- קסטרו: חנויות חדשות העלו את המכירות, הכנסות מימון הקפיצו את הרווח
- "כמו שעלי אקספרס ונקסט לוקחות נתח שוק בישראל - כדאי לקסטרו או פוקס למכור לחו"ל"
- כלל תעשיות רוצה למכור את גולף ב־800 מיליון שקל
"הרווחיות באופנה נשחקה", מודה גבי רוטר, מבעלי קסטרו, בשיחה עם "כלכליסט". "בתחום הקוסמטיקה אפשר להסתפק בחנויות קטנות והיתרון הוא שזה ענף שלא מושפע מעונתיות כמו ענף האופנה. באופנה מחזורי המכירות במגמת ירידה וזה הופך את הוצאות השכירות לכבדות יותר. גם הירידה בשכירויות לא מספקת לאור הקניבליזציה בשטחי הנדל"ן, ולזה מתווספת עליית שכר המינימום, עליית המע"מ והשפעת שערי המטבעות".
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
קסטרו השיקה את החנויות הראשונות בקניון איילון ובביג פאשן אשדוד, על שטח של כ- 40 מ"ר לחנות. בשבוע הבא תיפתח חנות נוספת בקניון הגדול בפתח תקווה ואחריה חנות בקניון הילטון מלכת שבא באילת. בקסטרו בחרו להשיק את המותג כבר בשלב הראשון עם חנות אינטרנטית, שתעלה לאוויר בשבוע הבא.
לדברי גבי רוטר, בחברה מצפים לתוספת של בין 50 ל-100 מיליון שקל בשנה למחזור המכירות, עם פריסה של 50 חנויות. "בתוך חמש שנים נשקיע 20 מיליון שקל שיופנו לפתיחה של 50 חנויות ולהחדרת המותג".
איב רושה הוא מותג מוכר בצרפת, אך עבור הצרכנים הישראלים, השם הזה לא אומר הרבה. רוטר מודע לכך שנדרשת השקעה לא קטנה בחינוך שוק להכרות ומודעות למותג, להתנסות ראשונית במוצרים ולהנעה לקנייה חוזרת. היתרון שעומד לקסטרו הוא במחירים, שנעים בין 10 שקלים לסבוני גוף ועד 250 שקל לבשמים לגברים ונשים.
לדברי דנרה וולט, בעלת בלוג הטיפוח danra's vault, "המותג צפוי להתחרות במותגים כמו סבון, ללין, בודי שופ, ואף בל'אוקסיטן וקיהל'ס הממוצבים גבוה יותר, הנמכרים כולם בחנויות קמעונאיות נפרדות ולא ברשתות הפארם".