$
פרסום ושיווק

חברות הסלולר מתחרות גם על אוזני הלקוחות

החלטתה של אפל לשנות את שיטת השיווק של מותג האוזניות שלה ביטס יצרה אפקט שרשרת בשוק המקומי: ספקיות הסלולר, שמחפשות דרכים חדשות להגדיל את הכנסותיהן על רקע הצניחה בהכנסות משירותים, מצאו באוזניות אביזר משלים נחשק שניתן לשווק ללקוחות

אורנה יפת ואופיר דור 08:2215.07.15

התחרות העזה בתחום הסלולר דחפה את הספקיות למצוא דרכים יצירתיות להגדיל את הכנסותיהן מפעילות קמעונאית. בהמשך למגמה של ירידת ההכנסות ממכירת שירותי תקשורת הצליחו החברות להגדיל את הכנסותיהן ממכירת מכשירים ואביזרים, וניצלו את שטחי המסחר במרכזי השירות והמכירה שלהן, המעניקים להן פריסה ארצית. אלא שמלבד טלפונים סלולריים וטאבלטים החלו ספקיות הסלולר למכור מוצרים שהקשר שלהם לפעילות הליבה שלהן רופף יותר, כמו טלוויזיות ואוזניות פרימיום.

 

בעוד כחודש צפויה פרטנר להתחיל לשווק את מותג האוזניות ביטס (Beats), הנחשב לאחד החזקים בעולם, לאחר שקיבלה את הזיכיון לכך מאפל. רשת חנויות המחשבים באג, שהיתה עד כה היבואנית הבלעדית של מותג האוזניות, תמשיך לשווק את המלאי הקיים שנותר לה וצפוי לאזול לקראת סוף השנה.

 

העברת הזיכיון היא חלק משינוי עולמי שעורכת אפל במודל ההפצה של ביטס, שרכשה את החברה לפני כשנה תמורת 3 מיליארד דולר, אשר במסגרתו היא מבקשת לעבוד עם היבואנים הרשמיים של מוצריה גם במותג זה. גם שחקנים אחרים מבקשים ליהנות מניסיונן של חברות הסלולר להרחיב את הכנסותיהן ממכירת ציוד, ובהן יבואנית מוצרי החשמל ניופאן, שמקדמת את מותג האוזניות בוס (Bose).

 

 אוזניות של ביטס אוזניות של ביטס

 

אפל מציעה עמלת מכירות של 4.2%

 

הפעילות הקמעונאית הצליחה לצמצם ברבעונים האחרונים את הירידה בהכנסות ובשורת הרווח בעיקר אצל פרטנר וסלקום. עם זאת, הניסיון לפתות לקוחות באמצעות הענקת האפשרות לרכוש ציוד ב־36 תשלומים דרך החשבונית החודשית פוגע בתזרים המזומנים השוטף שלהן. משמעות הפריסה לתשלומים היא שהחברות משלמות על המוצר ליצרן או היבואן ומממנות את האשראי ללקוח. לעומתן, פלאפון, שאינה נוקטת צעד זה, לא הצליחה להקפיץ את ההכנסות ממכירות ציוד.

 

כחלק משינוי מודל השיווק שהיא עורכת נפגשו נציגי אפל עם כל המפעילים הסלולריים בישראל והציעו להם זיכיון לשיווק ביטס, אך בשלב זה חתמו רק עם פרטנר. בענף מעריכים כי אפל הציעה לחברות הסלולר עמלת מכירות של 4.2% בלבד על האוזניות, שנמכרות לצרכנים ב־1,500–700 שקל.

 

גורמים בענף טוענים כי רשת באג, שבנתה את מותג האוזניות בישראל, עבדה כיבואן רשמי ללא פיקוח על שיעורי הרווח שלה ממנו וסירבה לעבוד בתנאים החדשים של אפל. העמלות החדשות שלפיהן רוצה אפל לעבוד משקפות למפיצים החדשים שיעור רווח נמוך בשיעור ניכר מאלה מזה שמותג האוזניות סיפק בעבר.

 

נוסף למכירת האוזניות בחנויות הרשת שלה שיווקה באג את ביטס לחנויות של סלקום, פלאפון, דינמיקה, קרביץ וא.ל.מ. פרטנר עצמה סירבה לרכוש את ביטס דרך יבואן ולכן לא שיווקה את המותג. אלא שתנאי הזיכיון בין אפל לפרטנר אוסרים על הספקית הישראלית לשווק את מותג האוזניות למתחרותיה או לרשתות חשמל. עם זאת, ברשת סבורים כי מכירת האוזניות במרכזי השירות והמכירה שלה תחזק את כוחה כרשת קמעונאית.

 

מאחר שפרטנר תרכוש את האוזניות ישירות מהחברה העולמית, המחיר שבו היא תציע אותן צפוי להיות מעט נמוך יותר ביחס למתחרותיה, שאם לא יחברו ישירות לאפל יידרשו להמשיך לקנות את ביטס דרך מפיץ ולגלגל את פער התיווך למחיר הסופי לצרכן. בענף מעריכים כי סלקום ופלאפון ימהרו לנסות לחתום גם הן על הסכם שיווק מול אפל העולמית כדי להמשיך למכור את האוזניות הפופולריות, וכך צפויות לעשות גם חברות אחרות המשווקות את מוצרי אפל בישראל.

 

ניופאן מנסה לגזור קופון עם אוזניות בוס

 

כאמור, התחרות בין חברות הסלולר על מכירת ציוד משלים לא תמה במותג ביטס. רשת באג עצמה, שאיבדה כעת את הזיכיון למותג המצליח, צפויה לפעול כדי לחזק את יתר מותגי האוזניות שהיא משווקת לנקודות המכירה של חברות הסלולר וכן להשגת זיכיון יבוא למותג אוזניות חזק חדש.

 

פלאפון מצדה כבר מחזיקה בהסכם שיתוף פעולה עם ניופאן שמשווקת לה את מותג האוזניות האמריקאי בוס, ובשבועות הקרובים צפויה רשת דינמיקה של סלקום להכניס גם היא את המותג לסניפיה.

 

 

ניופאן מקווה לחזק את כוחה ולנצל את הפער שעשוי להיווצר בשוק המקומי בין הפסקת שיווק ביטס בידי באג ועד לחתימת חוזי הפצה נוספים בין אפל לשחקנים מקומיים. כדי להשיג מטרה זו השקיעה ניופאן 1.5 מיליון שקל יחד עם בוס עצמה בפעילות שיווקית סביב המותג, שמופנית ברובה לתוכנית הטלוויזיה "X פקטור".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x