מגה בדרך לסגור את רשת התינוקות ד"ר בייבי
בעקבות המשבר במגה הפסיקה קבוצת אלון להזרים כספים לרשת מוצרי התינוקות, מה שגרם לחלק מהספקים להפסיק לספק לה סחורה. במגה מעדיפים למכור את הרשת ולא לסגור אותה, אך מתקשים למצוא קונה שייקח על עצמו את חובות הרשת
רשת מגה תדון בשבוע הבא בגורלה של רשת התינוקות ד"ר בייבי וכפי הנראה יוחלט על סגירתה. הרשת סובלת בתקופה האחרונה מכך שקבוצת אלון הצרה את צעדיה והפסיקה להזרים לה כספים, מה שגרר חלק מהספקים להפסיק לספק לה סחורה. ל"כלכליסט" נודע כי ספקי הריהוט, רהיטי טל וחברת משכל, ספקיות של רהיטי תינוקות, הפסיקו לספק סחורה לרשת בשבועות האחרונים, מה שמונע מהחנויות לשווק חבילות לידה.
- אלון רבוע כחול מעמידה את תחנות התדלוק דור אלון למכירה; הדירקטריון אישר את ההסדר במגה
- רמי לוי מאשר: ירכוש 7 סניפים של מגה תמורת 38 מיליון שקל
- המסמך הסודי של מגה שמנע הערת עסק חי
במסמכים שהגישה מגה לבית המשפט היא דיווחה כי מחזור המכירות של הרשת עמד בשנת 2014 על 59 מיליון שקל וההפסד התפעולי עמד על כ-16 מיליון שקל. אלא שמכירות 2015 נמוכות יותר בשל העובדה שהרשת הפסיקה את כל היבוא וכפי שנחשף ב"כלכליסט" איבדה את הזכיון לייבוא ולהפצה של מותג כסאות הבטיחות הפופולרי evenflo. אלה הובילו להדרדרות בקצב המכירות של הרשת ובשנת 2015 הוא נע סביב כ-40 מיליון שקל.
ד"ר בייבי מנתה 13 סניפים, 10 בבעלותה ו-3 בזכיינות. בחודשים האחרונים נסגרו שלוש הסניפים בזכיינות שפעלו בתלפיות, סכנין ובית שמש. הרשת מנסה גם לסגור את הסניף בקניון G כפר סבא אך טרם הגיעה להבנות על הפסקת חוזה השכירות. לסגירת החנויות התווספו צעדי התייעלות נוספים שנעשו ברשת בחודשים האחרונים - היא הפסיקה לחלוטין את היבוא מחו"ל ומבצעת את הרכש מספקים מקומיים ורק מוצרים שהכרחיים להמשך פעילותן של החנויות. כמו כן צומצם מטה החברה, במטרה לחסוך עלויות.
כפי שפורסם ב"כלכליסט", מגה ניסתה למכור את הרשת וניהלה מו"מ עם רשת מוצצים, ג. יפית וחנות תינוקות בייבי סנטר בראש העין, אך אלה לא צלחו. במגה מעדיפים למכור את הרשת כעסק עובד ולא לסגור אותה, אך מתקשים למצוא רוכש שייקח על עצמו את חובות הרשת.