$
פרסום ושיווק

יו"ר ועדת הכספים משה גפני מסרב לדון בחוק לסגירת רשות השידור

הקואליציה ביקשה להעביר את הדיון בתיקון לחוק לוועדת הכספים כדי שיהיה לה קל יותר להעבירו, משום שלחברי הקואליציה אסור להתנגד ליוזמות של נתניהו. הדיון יעבור לוועדת הכלכלה בראשות כבל מהאופוזיציה

אופיר דור 11:2622.07.15

הדיון על התיקון לחוק השידור הציבורי צפוי להתקיים בוועדת הכלכלה ולא לעבור לוועדת הכספים כפי שרצתה הקואליציה. זאת לאחר שיו"ר ועדת הכספים משה גפני (יהדות התורה) הודיע כי הוא מסרב לקיים את הדיון בוועדה שלו.

 

גפני חושב שהמקום הנכון לדיון בתיקון הדוחה את סגירת רשות השידור ואת הקמת תאגיד שידור ציבורי חדש במקומה עד למרץ 2016 הוא ועדת הכלכלה. גפני כך נראה גם לא שש לדון בנושא תקשורת לאור ההסכמים הקואליציוניים הקובעים כי לחברי הקואליציה אסור להתנגד ליוזמות של ראש הממשלה ושר התקשורת בנימין נתניהו בנושא זה.

לאחר שהתיקון לחוק עבר ביום שני השבוע בקריאה ראשונה בכנסת, ניסתה הקואליציה להוביל מהלך לפיו הדיון בו יועבר לוועדת הכספים בראשות גפני. בקואליציה מניחים כי יהיה קשה יותר להעביר את התיקון בוועדת כלכלה בראשה עומד חבר כנסת מהאופוזיציה, איתן כבל (המחנה הציוני), והם עשויים להידרש להכניס בו שינויים.

 

בסופו של דבר הוסכם כי ועדת הכנסת בראשות דוד ביטן מהליכוד תכריע לאיזו ועדה ילך החוק. אולם כעת מבהיר גפני כי בכל מקרה לא ידון בחוק.

 

בנימין נתניהו. רוצה למנות אנשים משלו בנימין נתניהו. רוצה למנות אנשים משלו

 

סעיף מעורר התנגדות אחד בתיקון לחוק נוגע להרחבת הסמכויות של המנכ"ל הזמני של תאגיד השידור הציבורי. בניגוד לדרישת החוק המקורי שיזם השר גלעד ארדן, נתניהו אינו רוצה לאשר את מינוי חברי דירקטוריון התאגיד שבחרה ועדת האיתור בראשות השופט בדימוס עזרא קמא, אלא רוצה למנות אנשים משלו לתפקיד. על כן בתיקון לחוק ניתנות סמכויות מוגדלות למנכ"ל הזמני שיכול להקים את הגוף החדש ולהעסיק 400 עובדים ללא מינוי דירקטוריון מפקח מעליו.

 

במקביל, התיקון לחוק מאפשר למנכ"ל הזמני אלדד קובלנץ להחליט שכל 400 העובדים הראשונים של התאגיד יגיעו מחוץ לרשות השידור. זאת בעוד בוועדי רשות השידור דורשים כי רוב המועסקים בתאגיד יגיעו מהרשות הקיימת.

 

אתמול הוציא ועד טכנאי הטלוויזיה ברשות השידור לנתניהו מכתב בו נטען כי התיקון פוגע "במערכת האיזונים והבלמים אותם יצר החוק המקורי אשר נועדה להבטיח שידור ציבורי עצמאי וא-פוליטי, והן בזכויותיהם של עובדי רשות השידור". הוועד כבר הודיע כי הוא מאיים להחשיך את מסך ערוץ 1 במחאה על התיקון.

 

גם אגודת העיתונאים בירושלים הודיעה כי היא מתנגדת לתיקון, שמאפשר בין השאר למפרק של רשות השידור לפטר עובדים במהלך התקופה עד לסגירה הסופית של הרשות, בניגוד למה שנקבע בחוק המקורי.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x