$
פרסום ושיווק

רשות השידור לא מוותרת על חובות עבר: מאיימת לעקל חשבונות בנק

לכלכליסט נודע כי חברת גבייה שמעסיק מפרק הרשות דוד האן חילקה התראות לבעלי עסקים שלא שילמו אגרות בשנים שקדמו ל־2015. בשלב השני יחולקו התראות גם לחייבים פרטיים. על פי הערכות, הסכום שייגבה בדרך זו עומד על 100 מיליון שקל

אופיר דור 07:1309.08.15

אגרת הטלוויזיה אינה נגבית עוד בפועל, ותבוטל בקרוב גם באופן חוקי ורשמי, אך רשות השידור אינה מתכוונת לוותר על גביית חובות עבר מאזרחים. ל"כלכליסט" נודע כי בשבועות האחרונים החלה חברת הגבייה החיצונית מ.ג.ע.ר (מרכז גבייה ממוחשבת) ‑ המועסקת על ידי כונס הנכסים הרשמי פרופ' דוד האן, המשמש כמפרק רשות השידור ‑ במבצע רחב במסגרתו מחולקות לעסקים התראות לפני עיקול חשבון הבנק. בהמשך יישלחו התראות גם לחייבים פרטיים.

 

ראש הממשלה ושר התקשורת בנימין נתניהו ולפניו השר הממונה על רשות השידור לשעבר גלעד ארדן החליטו שלא להוציא דרישות תשלום אגרה חדשות ל־2015, אף שבפועל האגרה היתה אמורה להתבטל לפי חוק רק לאחר סגירת רשות השידור הרשמית, והקמת תאגיד שידור ציבורי חדש במקומה, תהליך שמתעכב ולא יתרחש לפני 2016.

 

ביטול האגרה אינו מבטל את חובות העבר מלפני 2015. בתחילת ינואר יצאה רשות השידור במהלך בו הציעה לחייבים לשלם את חובם ללא קנסות והצמדה ובפריסה ל־12 תשלומים. אזרחים שכבר נפתח נגדם תיק בהוצאה לפועל חויבו רק ב־50% משכר הטרחה של עורך הדין. שלב זה שבו היה הציבור יכול לשלם באופן וולונטרי את חובו הסתיים בסוף פברואר, וכעת עברה כמתוכנן הגבייה לאגרסיבית יותר וההנחות הקודמות בוטלו.

 

בניין רשות השידור בניין רשות השידור צילום: עמית שאבי

 

על פי הערכה, חובות העבר של הציבור לרשות השידור עמדו על כ־800 מיליון שקל לפני המבצע הוולונטרי. האן אמר כי בשלב הוולונטרי גויסו 13% מהחוב. לדברי גורמים העוסקים בנושא, באמצעות העיקולים תנסה חברת הגבייה לעמוד ביעד של גביית 100 מיליון שקל נוספים מתוך החוב. החוב של הציבור לרשות השידור גדל מאוד ב־2014, במהלכה ירד משמעותית שיעור משלמי האגרה לאחר שרבים סברו בטעות כי האגרה בוטלה ולכן אפשר להתעלם מדרישות התשלום.

 

אגרת הטלוויזיה היתה מקור ההכנסה המרכזי של רשות השידור. ביטול האגרה החפוז של נתניהו וארדן הכניס את רשות השידור למצוקה פיננסית המקשה עליה לתפקד באופן שוטף. על פי החוק, משרד האוצר היה אמור לממן את המשך פעילות הרשות, אך באוצר מתנערים ממחויבות זו ושבים ומציבים תנאים למתן המימון לרשות כמו ביצוע תהליכי התייעלות מסיביים בכוח אדם ופינוי הנדל"ן של הרשות. האן והעורך הראשי של הרשות יונה ויזנטל אמרו בשבוע שעבר בכנסת כי האוצר "חונק" את רשות השידור ואינו מאפשר לו לעמוד בתשלומים לספקים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x