$
פרסום ושיווק

המדינה נסוגה: לא יהיו פיטורים המוניים ברשות השידור באופן מיידי

הנושא יחזור לדיונים בין המדינה להסתדרות. בתמורה ההסתדרות מבטלת את סכסוכי העבודה במגזר הציבורי

אופיר דור 13:1230.08.15

הממשלה נסוגה בנוגע לפיטורים ברשות השידור בלחץ ההסתדרות. במסגרת הדיונים בכנסת על התיקון לחוק השידור הציבורי, הסכימו יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן, מנכ"ל משרד התקשורת שלמה פילבר והממונה על השכר באוצר קובי אמסלם על ביטול הסעיף המורה על הפחתת הוצאות השכר של רשות השידור ב-10 מיליון שקל בחודש החל מאוקטובר. המשמעות של הסעיף היא פיטורי 500 עובדים באופן מיידי.

בתמורה ההסתדרות הסכימה לבטל מיידית את סכסוך העבודה במגזר הציבורי במשק בנוגע לרשות השידור. כמו כן הוסכם כי שני נושאים יוסכמו בין משרדי התקשורת והאוצר. מושא אחד הוא היקף ההתייעלות בעובדים שתחול ברשות השידור בתקופה הקרובה. כמו כן יתחדשו הדיונים על שיעור העובדים מרשות השידור שיעברו לתאגיד השידור הציבורי שיוקם במקומה. כרגע קובע החוק כי לפחות 25% יגיעו מרשות השידור, אך העובדים דורשים להגדיל את המספר. הנושאים היו כבר בדיונים בין ההסתדרות למדינה ללא הסכמות. עם זאת בתיקון לחוק יוותר סעיף המאפשר לכונס הנכסים הרשמי, המשמש כמפרק הרשות, לפטר עובדים לפי הצורך.

 

יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן. הלחץ עבד יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן. הלחץ עבד צילום: עמית שעל

 

מוקדם יותר, הוועדה המיוחדת בראשות ח"כ צחי הנגבי החלה בדיונים בתיקון לחוק השידור הציבורי שיקבע את גורל רשות השידור. לדיון הטעון הגיע גם ניסנקורן. מנכ"ל משרד האוצר שי באב"ד לא הגיע לדיון לאחר ששר האוצר משה כחלון הרחיק אותו מטיפול ברשות השידור. יו"ר ההסתדרות קרא לביטול פיטורי 500 העובדים ואמר: "ההסתדרות היתה שותפה לרפורמות כואבות כמו בדואר ובמגה. עובדים הלכו הביתה אבל זה נעשה בהסכמה", אמר ניסנקורן. "קבענו פגישות עם האוצר והם לא הגיעו כי הם רוצים לפטר עובדים בחקיקה. זה משהו שחוטא לערכים של יחסי העבודה בישראל. נקטתי בצעדים ארגוניים כי נעשה פה משהו שלא יעשה".

 

השר הממונה אופיר אקוניס אמר כי "אם לא נצביע על התיקון לחוק השבוע בקריאה שנייה ושלישית, רשות השידור תסגר בסוף ספטמבר וכל העובדים יפוטרו. היו מי שרצו לפטר את כל 1,500 העובדים ואנחנו הוצאנו את זה מהתיקון לחוק". לדברי אקוניס, "אם הטאלנטים של רשות השידור רוצים צדק חברתי שיתנו מהשכר שלהם לעובדים החלשים ברשות".

 

עוד לפני הדיון העביר העורך הראשי של רשות השידור יונה ויזנטל הודעה על התפטרותו לכונס הנכסים הרשמי, המשמש כמפרק הרשות. התפטרותו של ויזנטל לא נכנסת לתוקף מיידית, והוא צפוי להישאר בתפקיד עד סוף אוקטובר. ויזנטל מתפטר על רקע התנגדותו לשינויים הכלולים בתיקון לחוק וביניהם ההחלטה על פיטורי כ-500 מעובדי רשות השידור באופן מיידי. על פי החוק המקורי שעבר בכנסת בשנה שעברה, אמורים היו כל עובדי רשות השידור להיות מפוטרים רק עם הסגירה הסופית של רשות השידור.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x