$
פרסום ושיווק

בלעדי לכלכליסט

מגה לא מצליחה למכור סניפים

מכירת הסניפים לרמי לוי ואייל רביד נתקעה גם בשל סירוב החברה־האחות רבוע כחול נדל"ן להורדת דמי השכירות. במגה מקווים לשחרור ביהמ"ש מחוזי השכירות ארוכי הטווח

נורית קדוש 06:5906.10.15

רשת המזון מגה צפויה לפנות בימים הקרובים לבית המשפט בבקשות מיוחדות לשחרורה מחוזי השכירות ארוכי הטווח של 31 הסניפים שסגרה על רקע הקשיים למכור אותם. כך נודע ל"כלכליסט". זאת לאחר שהמגעים למכירת סניפים לאייל רביד ולרמי לוי מתעכבים, בין היתר על רקע דרישת האחרון לפתוח חלק מהחוזים מול בעלי הנכסים, שהגדולה שבהם היא החברה־האחות רבוע כחול נדל"ן.

 

בספטמבר כבר עצרה מגה את תשלום שכר הדירה לכל בעלי הנכסים של החנויות שנסגרו. בחברה מעריכים שבית המשפט ידרוש ממנה לפצות את בעלי הנכסים על הפסקת החוזים, למשל, יחייב אותה לשלם שכר דירה לשנה נוספת. ההחלטה להפסיק לשלם שכירות כבר בספטמבר נועדה להפוך את המועד לזמן שממנו תחושב תחילת הפיצוי ולא במועד ההחלטה של בית המשפט בעניין. עד כה לא הצליחה הרשת להשלים את מכירת שבע מחנויותיה לרמי לוי תמורת 38 מיליון שקל, עסקה שנחתמה לפני חודשיים והיתה אמורה להתבצע עד סוף אוגוסט. גם המשא ומתן עם אייל רביד מרשת ויקטורי לרכישת חמש חנויות תקוע בשל רצונו לרכוש סניף נוסף שמגה מסרבת בינתיים לשחרר.

 

להערכת גורמים בענף המזון, העיכוב במכירת הסניפים ההפסדיים נובע בחלקו ממחלוקות חריפות עם החברה־האחות רבוע כחול נדל"ן על גובה דמי השכירות.

 

הטענה היא שעסקת המכירה לרמי לוי למשל מתעכבת בעקבות אי־הסכמות על גובה השכירות. בסניף מגה שפעל בחדרה, ונסגר בשל הפסדים, שילמה מגה לרבוע נדל"ן ולחברת אמות 100 שקל למ"ר, המשקף את רמת המחירים שהיתה נהוגה באזור לפני 10–5 שנים. מאז נפתחו בסביבה חנויות נוספות ומתחמי מסחר חדשים ושכר הדירה ירד ל־60–50 שקל למ"ר. לוי ביקש להפחית את שכר הדירה למחיר המקובל כיום, אך לפי מקורבים למשא ומתן רבוע נדל"ן התנגדה. לדברי בכיר באלון רבוע כחול, אם העסקה עם רמי לוי לא תושלם בתוך שבועיים וחוזי השכירות יבוטלו — המכירה לרמי לוי עלולה להתבטל.

 

 צילום: ענר גרין
נכסים מכבידים

 

בערב יום כיפור הכריזה רבוע כחול נדל"ן שמגה הפרה את הסכמי השכירות עמה כשהפסיקה לשלם חלק מדמי השכירות עבור 11 חנויות. בדיווח של רבוע כחול נדל"ן לבורסה נמסר כי היא פנתה בדרישת תשלום למגה קמעונאות, לאחר שזו לא שילמה לה דמי שכירות בהיקף של כ־2.14 מיליון שקל, בהפרה של הסכמי השכירות בין מגה לחברה ושל החלטת בית המשפט המחוזי מרכז, שאישר בחודש יולי את הסדר החוב של מגה שהגיעה לחדלות פירעון.

 

עוד הודיעה החברה שהיא דוחה את עמדת מגה שלפיה היא רשאית לסיים שכירות של "נכסים מכבידים" ולהפסיק לשלם עבורם.

 

דירקטוריון מגה, שבעקבות החלטת בית המשפט רק שלושה מתוך שבעה מייצגים את בעלי השליטה, לא קיבל את ההודעה בשוויון נפש. מקורבים לדירקטורים חיצוניים מטעם העובדים והספקים, ובראשם פרופ' ירון זליכה, נערכים לתביעה נגד רבוע כחול נדל"ן בעקבות דו"ח פנימי, שלפיו רבוע כחול נדל"ן גובה ממגה שכירות גבוהה ב־12.5% מהמקובל בשוק.

 

"במגה נחושים לא לחזור על טעויות העבר, ולכן אינם מוכנים עוד לאפשר לרבוע כחול נדל"ן לנצל את עסקת בעלי העניין הפסולה שנחתמה בעבר כדי להמשיך ולעשות הון על חשבון מגה", מסר גורם בסביבת הדירקטוריון. דברים דומים מסר רביב ברוקמאייר, מנכ"ל מגה: "נפעל בכל הצעדים החוקיים להפחית את שכר הדירה שאנחנו משלמים היום". 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x