הוועידה הלאומית
רמי לוי: "אעסיק פי ארבעה עובדים בכל סניף ביחס למגה"
בעל "שיווק השקמה" אמר כי השחיקה ברווח התפעולי של הרשת נבעה מהחלטתו להוריד מחירים. "הבנתי שכך תהיה צמיחה גדולה יותר - וזה גם מה שקרה בפועל"
"הרווח התפעולי של רשת רמי לוי נשחק רק כי החלטנו להוריד מחירים. זאת היתה החלטה שלי כי אני מרגיש את השטח והלקוחות שלי. הבנתי שאם אני אפחית מחירים – תהיה צמיחה גדולה יותר אצלי ברשת וזה גם מה שקרה", אמר רמי לוי, בעל השליטה ברמי לוי שיווק השקמה בוועידה הכלכלית הלאומית.
- רמי לוי: צמיחה במכירות על חשבון ירידה של 21% ברווח הנקי
- מצטרפים בדקה ה-90: ביכורי השדה וזכיינים של רמי לוי גם מעוניינים לקנות את עדן טבע מרקט
- יש זוכה: רשת עדן טבע מרקט נמכרה לטיב טעם תמורת 29.25 מיליון שקל
לוי התייחס גם להשקה של מותג פרטי חדש לרשת. "אני השקתי מותג פרטי כבר לפני 10 שנים. לצערי הרב עשיתי זאת בשיתוף עם רשתות נוספות וזה לא הצליח. כולם ידעו שההסכם שלנו עם אותן רשתות יסתיים ב-1 באוגוסט", אמר לוי.
"המטרה של המותג הפרטי היא להביא ללקוח את אותה האיכות כמו המוצר הממותג, להגדיל את הרווחיות אבל גם ליצור מנוף להורדת מחירים מול היצרנים הגדולים. אני מאמין שהמותג הפרטי יביא ליותר מודעות של הצרכן, הוא יבין שיש לו יותר גיוון וזה יטיב איתו. במקביל למותג הפרטי אנחנו נמשיך למכור את המוצרים הממותגים של היצרנים הגדולים במחירים זולים יותר. התחרות במחירים בין רשתות השיווק תהיה בעתיד בין מותג פרטי אחד למותג פרטי שני ובין מוצר ממותג אחד למוצר ממותג שני".
לוי סיכם על רכישת שבעה סניפים מרשת מגה, ולדבריו "הוא מאחל למגה שלא תמכור עוד סניפים כי הם רוצים לשקם את העסק". עם זאת ציין לוי כי "בבדיקה שאני עשיתי, אני יכול לקנות עוד 20 חנויות ממגה בלי שזה ייצר קניבליזציה מול הסניפים הקיימים שלי. אני אעסיק פי שלושה או ארבעה עובדים בכל חנות ביחס למגה. ככה אנחנו מייצרים יותר מקומות עבודה ומשרתים את אותם הלקוחות שמגה שירתה".
לוי הודה כי הוא נהנה מהמאבק בין יוניליוור לשופרסל כאשר יוניליוור מגדילה את ההנחות למוצריה בסניפי רמי לוי. "יוניליוור ושופרסל מושכות כל אחת לכיוון שלה וזה מקובל. אני צריך לנצל את ההזמנות ולקבל כמה שיותר כדי להטיב עם הלקוחות שלי, כי אחרי שהם יסתדרו ביניהן הם לא יסתכלו עלי או עליך", אמר לוי.
בסיום דבריו תקף לוי את החוק שיחייב את כל בעלי העסקים לשלם לספקים בשוטף פלוס 30. "זה חוק שיפגע בעסקים קטנים, באותו מינימרקט שיצטרך לשלם שוטף פלוס 30 לאסם", אמר לוי. "אם רוצים לחייב את הממשלה לשלם שוטף פלוס 30 לספקים שלה אז זה בסדר אבל בסקטור הפרטי יסבלו מזה רק העסקים הקטנים".