בלעדי לכלכליסט
מנכ"ל מגה יקבל 2 מיליון שקל על כחצי שנה של עבודה
רביב ברוקמאייר יקבל את המענק בסיום תפקידו בהתאם להסכם עבודה שחתם ביוני. ההסכם זכה לערבות מצד החברה־האם אלון רבוע כחול, ולכן מוגן מקריסת הרשת. גורם במטה החברה: "אנשים עובדים כאן 30 שנה ובקושי יקבלו פיצויים בסיסיים"
לא רק אביגדור קפלן גזר קופון עם קריסת מגה. ל"כלכליסט" נודע כי רביב ברוקמאייר, שמונה לפני כחצי שנה לתפקיד מנכ״ל מגה, יקבל מענק בגובה כ־2 מיליון שקל. המענק הוא תוצאה של הסכם עבודה שנחתם עימו בחודש יוני למשך שנתיים, במסגרתו נקבע כי יקבל שכר על מלוא התקופה, גם אם יכהן רק חלק ממנה. בפועל כיהן ברוקמאייר רק כ־8 חודשים ולזכותו עומדים עוד 16 חודשי שכר.
- אבי ניסנקורן: "אני מקווה שיתבעו את הבעלים של מגה על מאות מיליוני שקלים"
- שבוע לפני קריסת מגה: אלון אישרה לאביגדור קפלן בונוס של חצי מיליון שקל
- הקפאת הליכים למגה; הנאמנים - גבי טרבלסי, אהוד גינדס ואמיר ברטוב
סכום הפיצוי נערב על ידי אלון רבוע כחול, מה שמבטיח את קבלתו גם במקרה של קריסת מגה. זאת בשונה משאר עובדי מגה שלא יקבלו מעבר לפיצויים הקבועים בחוק במקרה של פיטורים.
הפיצויים הובטחו לברוקמאייר על רקע הסכמתו לעזוב את תפקידו כמנכ״ל נעמן לצורך החלפת מוטי קרן שפוטר על ידי קפלן במאי האחרון.
בקרב עובדי מגה הבכירים זועמים על ברוקמאייר: ״מקומם שיש כאן אנשים שעובדים 10, 20 ו־30 שנה שבקושי יקבלו את הפיצויים הבסיסיים וברוקמאייר, שהגיע לחצי שנה, יגרוף מיליוני שקלים״. טען גורם במטה החברה.
ברוקמאייר אינו המנכ״ל הראשון ברשת שזוכה לתגמול חריג שלא על בסיס תוצאות. על אף התוצאות הגרועות של מגה בשנות כהונתו, זכה מוטי קרן, שעלות שכרו ב־2014 הסתכמה ב־2.1 מיליון שקל, למענק בגובה ארבע משכורות עבור השנים 2013 ו־2014. בנוסף, ההסכם עם קרן הבטיח לו במקרה של התפטרות, עם 12 חודשי הודעה מראש, פיצויים מוגדלים בשיעור 175%.
ברקע הדברים, נמצאת הביקורת הקשה של גורמים בהנהלת הרשת כלפי ברוקמאייר בנוגע להתנהלותו עם הספקים. עם זאת, הביקורת הזו נובעת דווקא מהגינותו של ברוקמאייר כדי להגן על הספקים הקטנים: ״הוא אמר לספקים קטנים שלא לספק יותר מידי ובכך הגדיל את התלות של הרשת בספקים הגדולים. ואז הגיע היום שהגדולים עצרו, אספקות והרשת נשארה בלי סחורה״. טוען גורם במגה.
בהתאם, הספקים חולקים שבחים לברוקמאייר על הגינותו, וחלקם תלו את המשך עבודתם עם הרשת לאורך כל התקופה בברוקמאייר לבדו: ״היה חוסר אמון מוחלט בבעלי השליטה ונציגם אביגדור קפלן ורביב היה הכתובת היחידה שאפשר היה לפעול מולה״.
ממגה נמסר: ״תנאי העסקתו של רביב ברוקמאייר נקבעו עם כניסתו לתפקיד כמקובל למנהלים בכירים בקבוצה.
השבוע נחשף כי יומיים לפני עריכת הבקשה להקפאת הליכים למגה, התכנסה אסיפת בעלים של חברת אלון הפרטית לצורך אישור מענק של כחצי מיליון שקל לאביגדור קפלן. באותה אסיפה, נדונה גם בקשה שהעביר יו״ר אלון רבוע כחול המודח דודי ויסמן לבונוס בגובה 1.35 מיליון שקל עבור עבודתו ב־2014.
מקבוצת אלון נמסר כי "קפלן מקבל את משכורתו מהחברה־האם אלון חברת הדלק עבור פעילותו בכל הקבוצה ובכל חברות הבנות בקבוצה״. עוד הוסיפה הקבוצה כי ״השתכרותו של מר קפלן היא כשליש מהשתכרותו של קודמו, שהביא את הקבוצה לאן שהיא כיום, והיא נמוכה עשרות אחוזים משכרם של מנכ״לים אחרים בקבוצה. זאת, עוד מבלי להביא בחשבון את הקצאת המניות למנכ״ל הקודם של הקבוצה״.
ויסמן מסר: ״מעולם לא קיבלתי ולא דרשתי שכר, בונוס או כל הטבה אחרת ממגה או אלון ריבוע. כל עוד שימשתי כיו"ר מגהכל הספקים סיפקו למגה סחורה ללא מגבלה ולא פוטרו עובדים".