אבי ניסנקורן: "אני מקווה שיתבעו את הבעלים של מגה על מאות מיליוני שקלים"
יו"ר ההסתדרות צפוי להיפגש עם נאמני מגה כדי לשמוע על האופציות שעל הפרק. החשש שלו: הקונה העתידי לא יחדש ההסכמים הקיבוציים
"אם הנאמנים ימכרו את הרשת כמקשה אחת מגה תשרוד ותהיה גוף רווחי", כך אמר היום (ב') יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן במפגש עם עיתונאים, זאת על רקע החלטת בית המשפט המחוזי בלוד לאשר הקפאת הליכים ברשת.
- לקראת פתיחת סניפי מגה מחר: הושגו הסכמים עם הספקים העיקריים
- הקפאת הליכים למגה; הנאמנים - גבי טרבלסי, אהוד גינדס ואמיר ברטוב
- קפלן על מינוי הנאמנים למגה: "החלטה נכונה, אני יוצא מהתמונה"
קריסת מגה מציבה את ניסנקורן בפני בעיה גדולה, משום שהקפאת ההליכים ברשת מקפיאה גם את ההסכמים הקיבוציים שעליהם חתמו העובדים מול הנהלת מגה. אין הכרח שהקונה העתידי של הרשת יעדיף לחדש ההסכמים.
ניסנקורן צפוי להיפגש בקרוב עם הנאמנים של מגה ולשמוע מהם על האופציות השונות שעל הפרק. במידה ויהיו מספר אפשרויות של רכישה, הנאמנים יוכלו להמליץ לבית המשפט על רוכש שיתחייב לחדש את ההסכמים הקיבוציים, וסביר להניח כי בית המשפט יתן משקל לפרמטר הזה. אך במידה ותהיה רק הצעת רכישה אחת, יתכן שהרוכש ינצל זאת ויתעקש על העסקת העובדים לפי המינימום הקבוע בחוק.
זו גם הסיבה לכך שניסנקורן הדגיש אתמול כי "העלויות של העובדים במגה אמנם גבוהות יותר מאלו של עובדי רמי לוי, אבל לא בהרבה, ולו משום שבסופו של דבר זהו הענף שמלכתחילה השכר בו הוא מהנמוכים במשק. נכון, במגה יש לעובדים דמי מחלה מהיום הראשון וקרן השתלמות אחרי ארבע שנים, אבל גם ברשתות קמעונאות שבהן העובדים לא מאוגדים יש צו שמחייב לתת קרן השתלמות אחרי ארבע שנים. לכן לעיתים המעסיקים דואגים לפטר את העובדים בטרם תחצה נקודת הזמן הזאת".
רובם ככולם של 3,500 עובדי מגה צפויים להמשיך לעבוד בסניפיה של הרשת אחרי שהם יימכרו לבעלים החדשים. עם זאת, העובדים כנראה יצטרכו להיפרד באופן סופי מ־30% מהמניות שהובטחו להם. בסבב הפיטורים הקודם הסכים הוועד לפיטוריהם של 2,200 עובדים בין השאר בתמורה ל־30% ממניות הרשת, אך הקפאת ההליכים מנעה את העברת המניות אליהם.
"אני מניח שאף קונה לא יסכים להעביר 30% מהמניות לעובדים, אבל מבחינתי זה לא תנאי. זה לא ייהרג ובל יעבור, כל עוד בתמורה לכך הרשת תימכר כמקשה אחת, כולל ההסכם הקיבוצי של העובדים", הוסיף ניסנקורן.
יו"ר ההסתדרות ביקר אתמול קשות את הבעלים של הרשת -שרגא בירן, דודי וסימן וארגוני הקניות של הקיבוצים - ואמר כי "ההתנהלות של הבעלים היא חסרת אחריות. הבעלים היו מחוץ ללופ לכל אורך הדרך. זה פשוט לא עניין אותם". אני מקווה שתהיה תביעה נגזרת שתוגש נגדם ושתחייב אותם להשיב מאות מיליוני שקלים לחברה".