עוד מכשול בדרך לרפורמה: העיתונאים נגד תאגיד השידור החדש
יממה אחרי שהוחלט לבסוף על תחילת השידורים ב־1 באוקטובר, הודיעה אגודת העיתונאים כי לא תסכים למיקור חוץ בתוכני האקטואליה. בתגובה הודיע התאגיד כי הוא שוקל לוותר על מהדורת החדשות המרכזית בפריים-טיים
רגע אחרי שסוכם על תאריך סופי, לפחות על הנייר, לתחילת שידורי תאגיד השידור הציבורי החדש, כבר ניצבים מכשולים חדשים על הפרק.
- חוזרים למועד המקורי: תאגיד השידור צפוי להיפתח בראשית אוקטובר
- תאגיד שידור חדש, שכר חדש: עובדי רשות השידור צפויים להרוויח 50% פחות
- רשות השידור החדשה עשויה להתחיל לפעול באופן הדרגתי בעוד שלושה חודשים
ל"כלכליסט" נודע כי בתאגיד שוקלים לוותר מראש על מהדורת חדשות מרכזית ולהשקיע את המשאבים שלהם בדיגיטל וביצירת פורמט חדש. בחוק התאגיד החדש מצוין כי הוא מחויב לספק תוכן חדשותי ותוכן בענייני היום, אך עם זאת החוק לא מחייב את התאגיד להעלות מהדורת חדשות מרכזית של שעה שכוללת פאנל מומחים ופרשנים. גורם בתאגיד השידור אמר כי השאיפה היא שחטיבת הדיגיטל תהיה דומיננטית מאוד גם בחדשות וגם בתרבות.
באגודת העיתונאים ברשות השידור בירושלים זועמים על הניסיון לוותר על מהדורת החדשות ומסרו: "מדובר במהלך שמנוגד לחוק הקובע כי חדשות אקטואליה וספורט יהוו את העוגן המרכזי ויתבצעו על ידי כוח אדם פנימי שהם עיתונאי התאגיד".
מנסים פורמט שונה
בתאגיד טוענים כי הם מנסים לפתח פורמט שונה מהפורמט הקלאסי של תוכנית אקטואליה, והתובנה המרכזית שלהם היא שהם לא מתכוונים כלל להתחרות בחברת החדשות של ערוץ 2 ו־10 על הרייטינג בין השעות 20:00 ל־21:00, והם מנסים להמציא את עצמם מחדש עם משהו שונה.
עוד טוענים בתאגיד כי הצפייה במהדורה הקלאסית של שעה שמונה היא צפייה פסיכולוגית, ואיש לא חושב שהתאגיד יכול לשמש אלטרנטיבה לערוצי החדשות המובילים. ועם זאת, יכול להיות שהתאגיד מנסה להכין את השטח למלחמה עם אגודת העיתונאים של רשות השידור שעומדת לעבור אליו, ולפרק מראש התנגדות עתידית.
מיקור חוץ חלקי
נכון להיום משרד התקשורת משנה באופן תדיר את עמדתו בנוגע לפתיחת התאגיד החדש, ולכן כונסה פגישה ביום שלישי השבוע שהיתה אמורה לתת מענה לעובדים שנמצאים בחוסר ודאות. בישיבה בת ארבע השעות שנערכה בלשכתו של יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן, בהשתתפות מנכ"ל משרד התקשורת שלמה פילבר, מנכ"ל התאגיד אלדד קובלנץ, ראש אגודת העיתונאים בירושלים אחיה גינוסר ונציגים ממשרדי הממשלה הממונים על הנושא, התלהטו הרוחות בחדר, אך לבסוף הושגה הסכמה. על פי ההחלטה תיסגר רשות השידור ב־30 בספטמבר, ובמקומה יעלו לאוויר שידורי התאגיד.
בישיבה סיכמו כי התאגיד יישען על מיקור חוץ למשך שנתיים, והדבר יאפשר לו להתארגן בהתאם לשידורים מלאים. תקופת הזמן של מיקור חוץ זה תואמת את תקופת הזמן שקובלנץ דרש כדי שהתאגיד יהיה מוכן לשידורים מלאים ועצמאיים.
משרד האוצר הסכים לממן את מיקור החוץ, אך עדיין לא ברור בכמה כסף מדובר ומתי הוא יעבור לתאגיד. נציגי העיתונאים הודיעו כי לא יסכימו למיקור חוץ בכל הקשור לאקטואליה, וכאמור יממה לאחר מכן הודיע התאגיד כי לא בטוח שיעלה לאוויר מהדורת חדשות.