בלעדי לכלכליסט
תאגיד שידור חדש, שכר חדש: עובדי רשות השידור צפויים להרוויח 50% פחות
רק מחצית מעובדי רשות השידור ייקלטו בתאגיד החדש, ושכרם צפוי לרדת בצורה דרסטית. הקיצוץ הגדול מתוכנן בקרב הטכנאים, שירוויחו כשליש משכרם
עובדי תאגיד השידור החדש צפויים להשתכר שכר הנמוך במידה ניכרת מזה שהיו רגילים לו ברשות השידור, כך נודע ל"כלכליסט". על פי הסכמי השכר המתגבשים בימים אלה בין התאגיד להסתדרות, טכנאי ברשות השידור שמרוויח 34,833 שקל ברוטו לחודש בממוצע כיום, ישתכר בתאגיד 13,330 שקל, הפרש של 62%. עיתונאי ברשות השידור שהרוויח 20,041 שקל בחודש בממוצע עד עתה, יקבל בתאגיד 12,353 שקל, פער של 38%. העובדים שיפוטרו מרשות השידור ויועסקו מחדש בתאגיד החדש יקבלו את מלוא הפיצויים והזכויות שהם זכאים להם מרשות השידור.
על פי ההסכם האחרון של התאגיד עם ההסתדרות, ייקלטו 51% מעובדי הרשות בתאגיד, מה שמשקף כ־440 משרות, לעומת 25% שהיו צריכים להיקלט לפי חקיקה קודמת. "בשבוע שעבר סגרנו עם ההסתדרות ש־51% מעובדי התאגיד יהיו מרשות השידור, כדי ליצור תמהיל מצוין בין העבר לעתיד. אך עם זאת, עובדי רשות השידור שייקלטו בתאגיד החדש יועסקו בתנאים חדשים ולא בתנאים שהיו ברשות השידור, אחרת ניצור גוף חולה", אמר אלדד קובלנץ, מנכ"ל התאגיד, בכנס הרדיו של המרכז הבינתחומי.
אגודת העיתונאים מסרה בתגובה לתוכנית הקיצוץ בשכר כי "על פי ההסכם, האגודה תנהל הסכם שכר עם התאגיד החדש על תנאי העבודה של העיתונאים שייקלטו בתאגיד".
קובלנץ גם מתח ביקורת על הרפורמה בשידור הציבורי שלא מתקדמת בקצב נכון. התאגיד היה אמור להתחיל את שידוריו ב־31 במרץ, אך הוא רחוק מלעמוד ביעדים. "רוב הרפורמות במדינת ישראל נכשלות, או לא מיושמות כלל, או מיושמות בעיכוב של 10–12 שנים", אמר. "לדעתי הסיבה לכך היא תכנון לא מוצלח. עמדת תאגיד השידור הישראלי, אמנם מדובר בעמדה לא פופולרית אך תפקידי לומר אותה, היא שאי אפשר להקים את התאגיד בפחות משנתיים בצורה ראויה. לא מדובר פה במפעל".
רק אתמול הצהיר מנכ"ל משרד התקשורת שלמה פילבר כי הוא בוחן אפשרות לתת ארכה של שלושה חודשים לתאגיד החדש, משמע תאריך תחילת השידורים יהיה בתחילת יולי. לשם כך החליט המשרד לאפשר לתאגיד להתקשר עם ספקי תוכן חיצוניים. ועם זה, משרד התקשורת לא נותן מענה לשאר עובדי הרשות, שכעת לא יודעים אם יפוטרו, ומתי.
כמה מכשולים עדיין עומדים לפני התאגיד: הראשון הוא התוכן - לתאגיד השידור הציבורי אין מה לשדר. יצירה של תוכן טלוויזיוני, בעיקר סוגה עילית, היא הליך שנדרש לו זמן - בין שנה לשלוש שנים. מכשולים נוספים הם הליך קליטת כוח האדם שדורש זמן, ומציאת אולפנים חדשים לשדר מהם, שעל פי החוק חייבים להיות בירושלים.
מההסתדרות נמסר כי הם עדיין בוחנים את הנושא.