רשת כפר השעשועים במו"מ מתקדם למכירתה לקבוצת ספקיה
ל"כלכליסט" נודע כי עם המתעניינים מצויים ספקי הרשת, אנשי עסקים ואנשי נדל"ן. רונן לוי, בעלי הרשת, הציב תג מחיר של כ־10 מיליון שקל
רשת כפר השעשועים מנהלת משא ומתן מתקדם עם שלוש קבוצות שמתעניינות ברכישתה. ל"כלכליסט" נודע כי עם המתעניינים מצויים ספקי הרשת, אנשי עסקים ואנשי נדל"ן. רונן לוי, בעלי הרשת, הציב תג מחיר של כ־10 מיליון שקל. עוד נודע כי מנכ"ל החברה גל אלון צפוי להישאר ולנהל את הרשת גם לאחר מכירתה ולהכנס כשותף באחת מהקבוצות שתזכה ברכישה, כבעל מניות מיעוט בחברה.
המו"מ המתקדם התאפשר לאחר שבקשת הפירוק שהוגשה נגד הרשת לאחרונה על ידי אחד מספקיה, חברת סחר עולמי, נמחקה. כפר השעשועים מונה 57 סניפים ומגלגלת על פי הערכות 100 מיליון שקל בשנה. מנהלי הרשת מנהלים מו"מ לפתיחת חמישה סניפים חדשים באמצעות זכיינים, שייפתחו באזור מרכז הארץ ודרום הארץ, מחוץ לקניונים.
במהלך השנה האחרונה שינתה הרשת את שיטת העבודה בעקבות חובות של כ־100 מיליון שקל שצברה, פיטרה עובדים וסגרה סניפים מפסידים והעבירה את הסניפים שהחזיקה בבעלותה לידי זכיינים. במקביל, שונתה שיטת העבודה כך שספקי הרשת החלו למכור סחורה ישירות לזכיינים ושילמו לבעלי רשת עמלה של כ־5% מהמכירות. כעת טוענים ברשת כי היא עברה לרווחיות. אחת הספקיות שהתעניינה ברכישה אך בשלב זה ויתרה על ההתמודדות היא חברת משחקי יצירה. רשת כפר השעשועים נוסדה על ידי רונן לוי ואבי כץ. במרוצת השנים יצאו כץ ולוי מהחברה ומכרו אותה לרבוע כחול. לפני שלוש שנים רכש לוי בחזרה מרבוע כחול 65% מהמניות וב־2015 רכש את יתרת המניות והפך לבעלים יחיד של הרשת. אלא שהרשת התקשתה לעמוד בתחרות הקשה בענף, חלק מהזכיינים שלה נקלעו לקשיים וסגרו סניפים ובמחצית 2015 היא צברה חובות של 23 מיליון שקל לספקים. כיום הרשת עדיין חייבת כסף לספקים אך מדובר בסכומים נמוכים המוערכים במיליוני שקלים בודדים.