למרות הפשרה: נדחה אישור חוק שידורי הספורט
ועדת הכלכלה לא הצליחה לסיים גם בישיבה ה-19 בנושא את הכנת החוק לקריאה שנייה ושלישית ותמשיך לאחר הפגרה, במאי. לפי הפשרה, החוק יועבר כהוראת שעה, כדי שיהיה ניתן לשנותה בקלות
בדיון מוקדם יותר הסתמנה פשרה בוויכוח על חוק שידורי הספורט, לפיה החוק יועבר כהוראת שעה, כלומר כחוק זמני לארבע שנים. זאת, כדי שניתן יהיה לשנותו בקלות יחסית במקרה שהוא לא יביא להוזלת המחירים לצרכן כמקווה. לעומת זאת, אנשי הליכוד קיבלו את ההצעה של מנגנון תלת שלבי לקביעת המחיר, שיכלול משא ומתן ישיר, מומחה ובמקרה הצורך ערעור לבית משפט.
הרפורמה בשידורי הספורט מיועדת להבטיח את מכירת כל ערוצי הספורט לכל פלטפורמות השידור הרב ערוציות (דוגמת HOT ,yes וסלקום) ולהוריד את מחיר הערוצים לצרכן. בסוף 2016 החליט יו"ר ועדת הכלכלה איתן כבל לפצל את הרפורמה מחוק ההסדרים במחאה על הלחצים הכבדים שהפעילו עליו נציגי הפלטפורמות וערוצי הספורט. כן הוחלט להפריד מהחוק את חובת מכירת מפעלי הספורט (דוגמת ליגת האלופות או ליגת העל) ולהעביר חוק שיעסוק רק בערוצים.
הוועדה אישרה בין היתר סעיף הקובע את עקרונות התשלום, לפיהן בעלי זכויות השידור יקבלו תשלום על הזכויות בתוספת רווח סביר ובהתאם למספר הרישיונות שכבר ניתנו. מנכ"ל חברת ONE, אודי מילנר, טען כי ההצעה משרתת רק את חברת פרטנר שעוד לא העלתה את פלטפורמת הטלוויזיה שלה. היו"ר כבל טען בתגובה שמילנר האשים אותו ואת חברי הוועדה בשחיתות והוציא את מילנר מהדיון.
ח"כ עיסאווי פריג' ממרצ התנגד לפשרה שהושגה ולהפרדה בין הערוצים למפעילים. לדבריו, "ועדת הכלכלה מסמסה וסירסה הצעת חוק שהיתה יכולה לעשות מהפכה צרכנית. זה מה שקורה כשבוועדה יושבים נציגי ציבור שמתפקדים על תקן לוביסטים של טייקוני התקשורת ומוכנים לשכוח מהאינטרס הציבורי תמורת נזיד עדשים".
לדיון הבוקר הגיעו בכירי הליכוד דוד ביטן, מיקי זוהר ודודי אמסלם שהואשמו בימים האחורנים בפעילות לטרפוד החוק לטובת האינטרסים של בעל ערוץ צ'רלטון, אלי עזור. הפשרה של הוראת שעה הושגה במשא ומתן קצר בין חברי הכנסת בחדר אחורי. יו"ר הקואליציה דוד ביטן אמר ש"הוראת השעה מיועדת לבדוק איך החוק מתנהל". הוא דחה את הטענה שאנשי הליכוד פועלים בשירות עזור. "עזור רצה שהפנייה תהיה לבית משפט ולא קיבל זאת".
בחודשים האחרונים נוצר מצב שבו דווקא התחרות בין ערוצי הספורט גרמה להם להעלות דרמטית את המחירים שהם משלמים עבור מפעלי ספורט. כבל טען שאם חוק שידורי הספורט היה עובר לפני שלושה חודשים והערוצים היו יודעים שממילא יהיו חייבים למכור את המפעלים לכולם, ייתכן שהיו מציעים מחיר נמוך בהרבה.