אחרי שכשלה בקבלת הזיכיון: אלקטרה מוציאה את מוצרי מידאה מהחנויות שלה
ל"כלכליסט" נודע כי אלקטרה צריכה ביקשה מנציגי המותג הסיני להפיצו במקום היבואנית המילטון. כשאלה סירבו וגם שיתוף הפעולה עם המילטון כשל, המוצרים הורדו מהמדף
אלקטרה מוצרי צריכה הפסיקה לרכוש את מוצרי החשמל של מידאה (Midea) מהיבואנית הרשמית של המותג, חברת המילטון, כך נודע ל"כלכליסט". השתיים מצויות בסכסוך לאחר שאלקטרה ביקשה להיכנס כשותפה בבעלות על המותג הסיני מידאה ונתקלה בסירוב לנוכח הסכום הנמוך שהציעה להמילטון עבורו.
- הלפרין אישרה את עסקת אלקטרה-גולן
- גולן יוצאת במבצע ראשון מאז שנרכשה בידי אלקטרה
- מידאה הסינית רוכשת את השליטה בסרווטרוניקס מפתח תקווה
המילטון מייבאת את מוצרי הקו הלבן של מידאה זה חמש שנים. הזיכיון הרשמי שלה למותג מסתיים בסוף 2018, ויש לה אופציה לחמש שנים נוספות. ההיכרות בין המילטון למידאה החלה כאשר הספקית הסינית ייצרה עבור היבואנית המקומית מוצרי חשמל קטנים במסגרת המותג הפרטי המילטון, ולאחר מכן הורחב שיתוף הפעולה.
אלקטרה מנסה זה זמן רב לשים ידה על הזיכיון למידאה, שהיא גם ספקית המזגנים העיקרית שלה ומייצרת עבורה מזגנים. לאור ההיכרות בין שתי החברות פנו מנהלי אלקטרה ישירות למידאה וביקשו מהספקית להעביר לידיהם את הזיכיון למותג מידי המילטון. בכירי אלקטרה נפגשו עם הנהלת מידאה בסין כמה פעמים ודנו גם בנושא של העברת הבעלות על המותג בישראל.
ואולם, במידאה סירבו להעביר את המותג לאלקטרה, ואז פנתה אלקטרה ליבואנית, חברת המילטון, שבבעלות משפחת אהרוני, והציעה לה שותפות בבעלות על פעילות מידאה בארץ. בין הצדדים התנהל משא ומתן, שהתפוצץ ביום חמישי האחרון. אז הוחלט באלקטרה להפסיק לרכוש מהמילטון את המותג מידאה עבור הרשתות שלה מחסני חשמל ושקם אלקטריק. את יתר המותגים שמשווקת המילטון ממשיכה אלקטרה לרכוש ממנה, אך מדובר במותגים פחות משמעותיים. מידאה הוא מותג הדגל של היבואנית, לצד מותג הסלולר הסיני שיאומי. בענף החשמל מעריכים כי מכירות מידאה עומדות על 50–60 מיליון שקל בשנה, יותר מ־10 מיליון שקל מהם במחסני חשמל. תחת המותג הסיני נמכרים מקררים, מכונות כביסה, מייבשי כביסה, תנורים, מאווררים, כיריים וכל מוצרי החשמל, למעט מזגנים.
אפי אהרוני, מבעלי המילטון, סירב להגיב לידיעה. מרשת מחסני חשמל נמסר: "מדיניות הסחר עמדה מאז ומתמיד בסטנדרטים כלכליים וצרכניים מקובלים של היצע וביקוש. כחלק מיישום המדיניות ומתוך רצון להיות רלבנטיים אנו נוהגים לבחון מעת לעת את התצוגות ולעדכן אותן".