יומיים אחרי הריקול בגלל סלמונלה: אושר ייבוא ביצים
פתיחת המכסות על ידי משרד החקלאות נועדה למנוע מחסור בביצים בשוק המקומי בשל "פער במחזורי הטלה". המכסה, שנפתחה בהתייעצות עם מועצת הלול, עומדת על 12 מיליון ביצים למשווקים, ועוד כ- 1.2 מיליון ביצים לתעשיית הביצים
יומיים אחרי שביצע ריקול ל-10 מיליון ביצי מאכל שנמצאו נגועות בסלמונלה, פותח משרד החקלאות מכסות פטורות ממכס לייבוא ביצים. במשרד טוענים כי פתיחת המכסות נועדה למנוע מחסור בביצים בשוק המקומי בשל "פער במחזורי הטלה". המכסה, שנפתחה בהתייעצות עם מועצת הלול, עומדת על 12 מיליון ביצים למשווקים, ועוד כ- 1.2 מיליון לתעשיית הביצים.
- בפעם השנייה בתוך חודש: ריקול לביצי מאכל - בגלל סלמונלה
- ביצים נגועות בסלמונלה מזן אלים נמכרו בחנויות; משרד הבריאות: "יש להשמידן"
- עלייה בתחלואה בסלמונלה מביצים; משרד הבריאות: טרם אותר המקור
בתחילת השבוע שווקו לצרכנים ביצי מאכל הנגועות בסלמונלה. הריקול בוצע בעקבות תחלואה שנגרמה מהחיידק, שהובילה את משרדי החקלאות והבריאות לבצע בדיקות מעבדה לביצים. תוצאות בדיקות מעבדה החיוביות גרמו לעצירה מיידית של שיווק הביצים מתחנת המיון "יש מעוף", והמשווק הונחה להוציא הודעה לציבור שלא לצרוך את הביצים.
במשרד החקלאות טענו כי כי הם ממשיכים לערוך בדיקות וניטור לשמירה על בריאות הציבור, כולל לעניין החשד אשר הועלה על ידי המשווק כי שם המשווק זויף ומדובר למעשה בביצים שאינן של "יש מעוף" . השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות הנחו את יחידת האכיפה והחקירות המרכזית של משרד החקלאות (פיצו"ח) לפתוח בחקירת החשד.
מדובר היה במקרה השני בחודש האחרון בו ביצים של "יש מעוף", נמצאו נגועות בסלמונלה. במהלך ספטמבר, בעקבות עלייה במקרי התחלואה הקשורה לחיידק הסלמונלה, נערכו בדיקות מעבדה שהובילה לזיהוי ביצי מאכל הנגועות בזן אלים ששווקו לצרכנים תחת המשווק. הביצים הנגועות בסלמונלה מזן אנטריטידיס נמצאו בבדיקה סביבתית של לולי הטלה באתר אחד ועם גילוי תוצאות בדיקות המעבדה המשרדים עצרו מידית את השיווק מתחנת המיון.
מדובר על למעלה מ-10 מיליון ביצים שהגיעו לחנויות ומשרדי הבריאות והחקלאות קראו לציבור לא לצרוך אותן. המשרדים הודיעו כי ימשיכו לערוך בדיקות וניטור להימצאות סלמונלה במשקי ההטלה במסגרת תוכנית ניטור שגרתית ובתגובה למקרי תחלואה. סלמונלה הנו חיידק נפוץ בעופות, אולם הצפיפות והתנאים הירודים בלולים בישראל, מגבירים את שכיחותו.