$
פרסום ושיווק

מסתמן: הנתרן והשומן בגבינה צהובה יסומנו

נציגי משרד הבריאות ימליצו בדיון היום שלא לפטור גבינה צהובה מהתקנות. הוועדה לבחינת פרסום מזון מזיק תדון בתוכן השיווקי בהצגות החנוכה

אורנה יפת 08:2820.12.17

משרד הבריאות ימליץ בדיון שיתקיים היום בוועדת העבודה והרווחה בנושא תקנות המזון לא לפטור את הגבינה הצהובה מסימון אדום, על אף הלחצים של תעשיית המזון. "אין לנו כוונה להתקפל בנושא", מסר ל"כלכליסט" גורם במשרד הבריאות. "אנחנו נסתיר מהציבור שיש נתרן ושומן רווי בגבינה צהובה? לא יכול להיות דבר כזה".

 

 

 

למרות העמדה הקשיחה בנוגע לגבינה הצהובה, במשרד הבריאות עומדים על דעתם לפטור חטיפים קטנים שגודלם מתחת ל־25 סמ"ר מסימון. בנוסף, במשרד הבריאות נחושים לבצע את יישום החוק בשלושה שלבים, בטענה כי צריך להרגיל את הציבור לטעמים החדשים. “זו פשרה ואנחנו שלמים איתה”, אומר גורם במשרד.

 

חברת הוועדה ד”ר דורית אדלר, מנכ”ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב ומנכ”ל תנובה אייל מליס. מחלוקות רבות חברת הוועדה ד”ר דורית אדלר, מנכ”ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב ומנכ”ל תנובה אייל מליס. מחלוקות רבות צילום: יואב דודקביץ, אוראל כהן

 

באיגוד רופאי בריאות הציבור בישראל, קראו למשרד "לחסום את החורים בתקנות", כפי שהם מגדירים זאת, ו"לא לאשר פטורים מזיקים שמיטיבים עם תאגידים רבי־עוצמה ופוגעים בציבור כדוגמת אבקות מרק, אבקות תיבול, משקאות משכרים, אריזות קטנות גבינה צהובה ותרכובות מזון לפעוטות". באיגוד גם מתנגדים לדחיית החלת יישום התקנות למועד מאוחר יותר ולביצוע בשלושה שלבים: "היישום בשלבים יגרום להטעיה חמורה של הציבור ופגיעה בבריאותו בשלוש השנים הראשונות עקב היעדר סימון אדום".

 

ד"ר דורית אדלר, יו"ר ועדת ההיגוי של הפורום הישראלי לתזונה בת־קיימא שמשתתפת בדיוני הוועדה, אמרה גם היא כי בכוונתה להילחם בהחלטות. "העבירו את אבקות המרק לקטגוריה של מזון נוזלי וזו הדרך של משרד הבריאות להכשיר אותן. במנת מרק אחת את מקבלת קרוב ל־40% מההמלצה היומית לצריכת נתרן. לא יעלה על הדעת שיכשירו את אבקות המרק. ההסבר של משרד הבריאות שכמות הנתרן באבקות היא שולית לא עומד במבחן המציאות. זה דיני נפשות. ההסבר היחיד לזה הוא לחצים מהתעשייה".

 

גם בנושא אי־סימון אריזות קטנות של חטיפים אומרת ד"ר אדלר כי "נעמוד על הרגליים האחוריות" וכך גם בנושא השלבים של יישום התקנות. "לא נאפשר שהמעבר לרמה המחמירה יימשך שנתיים או שלוש. אין מקום לשלב בינתיים, לא צריך להרגיל את הציבור להדרגתיות. חייבים לעשות את זה לאלתר כי מדברים פה על מחלות ותמותה".

 

בתוך כך, ל”כלכליסט” נודע כי הוועדה לבחינת פרסום מזון מזיק לילדים ונוער שהקים משרד הבריאות צפויה לדון בפרסום הסמוי והתוכן השיווקי בהצגות הילדים בחנוכה, לאור תלונות הורים מהשבוע האחרון על תוכן שקשור לחטיפים מתוקים ומלוחים ששולב על הבמה וחולק לקהל בסוף ההצגה. “הנושא חשוב ועקרוני ויידון במסגרת דיוני הוועדה שמונתה לשם כך”, נמסר מהמשרד.

 

הוועדה מונתה ביולי האחרון כחלק מהמלצות הוועדה להסדרת תזונה בריאה. בוועדה חברים נציגי מערכת הבריאות לצד נציגים מתעשיית הפרסום והשיווק.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x