$
פרסום ושיווק

בלעדי לכלכליסט

דיפלומט מתרחבת ועוברת לאזור התעשייה יד חנה

ענקית ההפצה עוזבת את איירפורט סיטי לאחר 15 שנה, ובמו”מ לשכירת שטח עצום סמוך לניצני עוז. זאת, בין היתר, בשל היערכותה להתרחבות במכירות אונליין

גולן חזני 06:4527.05.18

ענקית ההפצה דיפלומט עוזבת את איירפורט סיטי אחרי 15 שנה ועוברת ליישוב הקהילתי יד חנה־חומש. ל”כלכליסט” נודע כי דיפלומט עוברת לפארק העסקים אנטר פארק שסמוך למחלף ניצני עוז.

 

דיפלומט שבשליטת נועם וימן מצויה בשלבי חתימה על הסכם לשכירת 30 דונם עם מחסנים ומשרדים בשטח גדול של כ־50 אלף מ”ר, שטח עצום שדומה בשטחו לשטח המחסנים הלוגיסטיים שהקימה שופרסל בשוהם (51 אלף מ”ר).

 

דיפלומט תשכור את השטח מידי התאגיד המשותף של קיבוץ שפיים והיישוב הקהילתי יד חנה־חומש, שהקימו את אזור התעשייה בהשקעה של 100 מיליון שקל. אזור התעשייה משתרע על 100 דונם, שכאמור, דיפלומט צפויה לשכור 30 דונם מתוכם. שפיים ויד חנה־חומש יקימו את המעטפת של המרכז הלוגיסטי, ודיפלומט תשקיע עשרות מיליוני דולרים בשטחי האחסון ובמערכת רובוטית משוכללת של המחסנים שיהיו מתקדמים וחצי אוטומטיים.

 

דיפלומט תשכור את המבנים לתקופה ארוכה של 20-15 שנה, כשדמי השכירות במקום מוערכים בכ־40 שקל למ”ר בחודש, כך שדמי השכירות יהיו של כ־2 מיליון שקל לחודש. באיירפורט סיטי שוכרת דיפלומט 30 אלף מ”ר, והיא צפויה לעזוב את המתחם שאליו נכנסה ב־2004 עם הקמת קריית שדה התעופה. השטח הגדול יותר מצביע על כך שהחברה מגדילה ככל הנראה את היקף המוצרים שהיא מייבאת בזכיינות, וכן את כמויות המוצרים עצמם.

 

 

דיפלומט משמשת כיבואנית בלעדית, בין היתר, של חברת המזון היינץ; סכיני הגילוח ג’ילט, זיכיון שאותו “חטפה” למתחרה שסטוביץ’ ב־2005 עם מכירת החברה לפרוקטר אנד גמבל; אבקות הכביסה טייד ואריאל; השוקולד מילקה; קפה ג’ייקובס; מותג הצ’יפס פרינגלס; סוללות דורסל; ודגני הבוקר קלוגס. בנוסף, החברה שותפה גם ב־50% מיבואנית הטונה סטארקיסט ששולטת ב־40% מהשוק המקומי.

 

דיפלומט נחשבת ליבואנית הטואלטיקה והמזון הגדולה בארץ יחד עם חברת שוסטוביץ. מחזור המכירות שלה מתקרב ל־1.5 מיליארד שקל בשנה, ורווחיה נאמדים בכ־120 מיליון שקל. החברה נוסדה ב־1963 כשותפות של משפחת מנדל האמריקאית ומשפחת וימן, וכיום מנהל אותה נועם וימן. החברה שואבת את עיקר כוחה מהיותה היבואן הבלעדי של הענקית האמריקאית פרוקטר אנד גמבל, שאת מוצריה היא מפיצה לא רק בישראל, אלא גם בגיאורגיה, קפריסין, דרום אפריקה וניו זילנד. לפי הערכות, מחזור המכירות של מוצרים אלה בישראל הוא 1.3 מיליארד שקל בשנה.

 

ככל הנראה סיבה נוספת למעבר היא היערכות של החברה להתגברות המכירות באונליין. לדיפלומט ניסיון בתחום עם רכישת חלק מקמעונאית המכירות באינטרנט של מוצרי המזון, סיטון, אם כי זו סגרה את פעילותה.

 

יבואני הטואלטיקה והמזון סופגים ביקורת בחודשים האחרונים לאור מחירי המוצרים הגבוהים ושיעורי הרווחיות הגדולים. בסקירה של משרד האוצר מאפריל 2016 נקבע כי הרווחיות המצרפית (לפני מס) של ארבע החברות המובילות בתחום הטיפוח והטואלטיקה בישראל זינקה ב־2014-2012 מכ־175 מיליון שקל לכ־295 מיליון שקל, ומשיעור רווחיות ממוצע של כ־8.5% לכ־14%. ביוני 2017 הציג משרד הכלכלה נתונים שלפיהם מוצרי הטואלטיקה יקרים ב־48% בהשוואה ל־13 מדינות בעולם המערבי. 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x