$
פרסום ושיווק

בלעדי לכלכליסט

מתחרה חדשה וחברתית לוולט ותן ביס

אפליקציית השליחויות TAKE של איש העסקים והיזם החברתי גיל בן משה תגיע בתוך שבועות לתל אביב עם מודל שמסייע לנזקקים והבטחה לעמלות מופחתות למסעדנים

מאיר אורבך 08:0726.05.20

ימי הקורונה כבר סומנו כתור הזהב של שליחי האוכל. המדים של עובדי וולט ותן ביס צבעו את ערי ישראל ונתנו למסעדות רבות את האוויר לנשימה. לשוק התוסס נכנסת כעת אפליקציה חדשה בשם TAKE.

 

אפליקציית TAKE. מנהל מסעדה יכול ללחוץ על כפתור GIVE ושליח של החברה יאסוף את עודפי המזון לנזקקים אפליקציית TAKE. מנהל מסעדה יכול ללחוץ על כפתור GIVE ושליח של החברה יאסוף את עודפי המזון לנזקקים צילום: TAKE

 

החברה הוקמה ב־2018 על ידי איש העסקים גיל בן משה, שעמד בחמש השנים האחרונות גם מאחורי תנועת "ים חופשי" שנלחמה על פתיחת חופי הארץ בחינם. החברה מעסיקה כיום 20 עובדים, לא כולל שליחים, ועד כה הושקעו בה כ־1.5 מיליון דולר ממשקיעים פרטיים. אל בן משה הצטרפו בכירים מענף ההיי טק הישראלי. בוועדה המייעצת של החברה מכהנים יורם יעקבי, לשעבר מנכ"ל מיקרוסופט ישראל מחקר ופיתוח; אייל ניב, שותף־מנהל בקרן פיטנגו; ורויטל הנדלר, מייסדת אול ג'ובס. החברה נמצאת בסבב גיוס לקראת כניסה קרובה שלה לשוק המסעדות בתל אביב.

 

המודל של TAKE מבקש לייצר סינרגיה בין הצד עסקי לחברתי, כאשר עבור כל הזמנת משלוח ממשתמש חברת המשלוחים מתחייבת לממן משלוח של עודפי מנות לנזקקים. כשלמנהל מסעדה מצטברים עודפי מנות שאותן הוא מעוניין לתרום, הוא לוחץ באפליקציה על כפתור "GIVE" ושליח של TAKE שמגיע למסעדה, אוסף את המנות ומעביר לנזקקים דרך רשת פעילים חברתיים. לפני שלושה שבועות החלה החברה בפיילוט בנתניה. מאז צבר השירות מעל ל־10,000 משתמשים ו־3,000 מנות עברו לנזקקים. "התחלנו לפתח את החברה ב־2018, כשהשוק לא היה עמוס בישראל", אומר בן משה בשיחה עם "כלכליסט". "אין עוד אפליקציה שמשלבת בין העסקי לחברתי באופן שאנחנו עושים את זה. אנחנו חושבים שנוכל לתפוס נתח של עשרות אחוזים מהשוק המקומי. התוכנית היא להגיע לתל אביב, אז אני מאמין שייכנסו משקיעים רצינים מתעשיית הון הסיכון. בתוך חצי שנה־שנה נהיה בשלים להצליח בארה"ב".

גיל בן משה. "הוכחנו שאפשר להיות רווחיים גם עם עמלות של 10%־15%" גיל בן משה. "הוכחנו שאפשר להיות רווחיים גם עם עמלות של 10%־15%" צילום: באדיבות Take

 

בן משה מבטיח לכוון לעמלות נמוכות מאלו הנהוגות בשוק, העומדות כעת על 27% ומעוררות את זעם המסעדנים. "נעבוד על עמלות של 15%-10% מהמסעדות. אנחנו רוצים לעזור להן, והן שמחות על כך. הוכחנו שאפשר להיות רווחיים גם עם עמלות נמוכות".

 

בעלי המסעדות משתפים פעולה?

"הם צריכים להתרגל לרעיון של תרומות מזון. בהתחלה הם אומרים שהם לא זורקים מזון, אבל אנחנו עושים סקר עודפים ואז הם מגלים שהם זורקים הרבה, וביחד בונים תהליך".

 

הציבור מתעניין במודל שלכם?

"הדבר הראשון שמעניין את האנשים זה שהאוכל יגיע מהר. אח"כ חוויית משתמש באפליקציה, מבצעים ומחירים ראויים של אוכל. הנושא החמישי הוא הערך החברתי־סביבתי. מעבר לתרומות, אנחנו מייצרים כלים מתכלים בלבד".

x