יאנגו השיקה את שירות משלוחי המזון שלה בישראל; גייסה בכיר משופרסל
שירות משלוחי המזון של יאנגו שהושק היום, יחל לפעול בתל אביב, רמת גן וגבעתיים. צח ברזני, לשעבר מנהל מסחרי בשופרסל שגויס לתפקיד סמנכ"ל סחר: "הקנייה שאליה אנחנו מכוונים מאופיינת ברכישת עד עשרה פריטים, ולכן גם זמן השילוח הוא רבע שעה"
- המסעדנית עפרה גנור: "את הכחול של הים אני לא יכולה לשלוח"
- מתחרה חדשה לרשתות השיווק: יאנגו שכרה 4 חנויות למשלוחים בגוש דן
- החזון של חברות שליחויות המזון: להיפטר מהשליחים
שירות משלוחי המזון של יאנגו, חברה בת של יאנדקס, הושק היום תחת השם DELI יאנגו, ויחל בתל אביב, רמת גן וגבעתיים. השירות מבוסס על הזמנה דרך אפליקציית משלוחים. כפי שנחשף ב"כלכליסט" השירות יתבסס על ליקוט מוצרים מחנויות מוחשכות ששוכרת החברה. לדברי ברזני, הפוטנציאל של החברה הוא להקים 50 חנויות מוחשכות עד סוף 2021. שתי חנויות נפתחו כבר ברחוב זבוטינסקי 124 ברמת גן וברחוב השלושה 11 בתל אביב. בשבועות הקרובים ייפתחו שתי חנויות נוספות במערב העיר תל אביב.
אחרי גוש דן צפויה החברה להתרחב לפעילות באזור השפלה, בדגש על ראשון לציון, ולאחר מכן להרצליה. "אנחנו משיקים שירות מהפכני שיספק משלוח תוך רבע שעה בממוצע עד לבית הלקוח", אומר ברזני. "גם ברוסיה השליחים מגיעים תוך רבע שעה לבית הלקוח וכדי להגיע ליעד הזה החברה הקימה מגוון רחב של סניפים בשלוש ערים מרכזיות ברוסיה שכל חנות נותנת מענה לאותו פרבר בו היא פועלת. בישראל אנחנו כרגע בשלב ההרצה, עם כמות סניפים קטנה כדי לבחון פעילות, כאשר הפוטנציאל הוא 50 חנויות חשוכות בתוך שנה".
יאנגו נכנסת לשוק המשלוחים בעיתוי נוח ועם יומרות להקים עשרות סניפים בישראל. משבר הקורונה משחק לטובתה שכן רחובות הערים וגם האזורים שאינם מרכזי ערים, מלאים בחנויות מיותמות שבעליהן משוועים להשכיר אותם. מחירי השכירויות צנחו מאז תחילת המשבר, מה שעשוי לעזור לחברה להגיע לפריסה גבוהה יחסית בתוך תקופה קצרה.
"המודל הזה פועל בשוק הרוסי בשנה וחצי האחרונות ואחרי שהחברה הגיעה ברוסיה לנתח שוק של 70% משוק משלוחי חנויות הנוחות ורשתות המזון, היא יוצאת פעם ראשונה מגבולות רוסיה וישראל היא המדינה הראשונה שהשרות מושק. יאנדקס רואה בישראל מעצמה טכנולוגית ואין ספק שהקורונה עודדה עוד יותר את הפעילות בישראל, גם כיוון שהסגרים פה חיזקו את ההזמנות באונליין וגם בשל הזמינות בנדל"ן", אומר ברזני.
כפי שנחשף ב"כלכליסט", החברה חתמה על הסכמים עם כל הספקים הגדולים במשק וביניהם קוקה קולה, טמפו, יוניליבר, תנובה, אסם, שטראוס, דיפלומט, פיליפ מוריס, אקרמן, יקבי כרמל ועוד ותחזיק כ-2,300 מוצרי מכולת. למעשה, התחרות הגדולה שלה היא אל מול חנויות הנוחות התל אביביות, yellow, am pm, טיב טעם בעיר ועוד.
"הקנייה שאנו מדברים עליה היא לא קנייה גדולה שמתחלפת אלא נכנסת למשבצת קניה של דחף", אומר ברזני. "היא מאופיינת בעד עשרה פריטים ולכן גם זמן השילוח הוא רבע שעה. ברוסיה סל הקנייה הממוצע של דלי יאנגו הוא 6 פריטים. החנויות המוחשכות הן חנויות של כ-200 מ"ר ומרגע שנכנסת הזמנה, למלקט לוקח דקה עד דקה וחצי ללקט את ההזמנה. שהוא מסיים את הליקוט, השליח כבר מחכה לו מחוץ לדלפק ויוצא לדרך. החנות מסודרת כך שרבי המכר כמו מוצרי חלב, סיגריות, וחטיפים, סודרו במדפים הזמינים למלקט".
לדבריו, המוצרים של החברה מתומחרים אטרקטיבית ביחס לחניות נוחות. "קשה לעמוד ביעד של רבע שעה במחיר נמוך מהשוק אבל לצרכן זה יהיה יותר זול מאשר לרדת ל-am pm בגשם".