$
שווקי חו"ל

האם וושינגטון מיוצ'ואל היא ליהמן ברדרס הבאה?

אייל קליין האסטרטג הראשי לשווקים בינלאומיים של אי.בי.אי מוסר כי "הכל עניין של אמון הציבור. במידה והציבור יפחד הוא יכול להיכנס להיסטריה ולמשוך את הפקדונות והבנק יכול לקרוס אבל זה לא המצב כרגע"

ישראל הס 16:3317.09.08
וושינגטון מיוצ'ואל היא חברת אחזקות שמחזיקה 149 חברות בנות, אך עם זאת מה שמעניין כאן בעיקר היא חברת בת אחת המרכזת את מרבית עסקי התאגיד – "וושינגטון מיוצ'אל בנק", המחזיקה פקדונות בסך של 143 מיליארד דולר עם 2300 סניפים.

 

לאחרונה העלו סוכנויות הדירוג את רמת הסיכון
של חובות הבנק והורידו את דירוג חברת האם לרמה של (BB –), כאשר מעבר לכך מחק הבנק ממאזניו כ-15 מיליארד דולר בשל משבר האשראי.

 

אייל קליין האסטרטג הראשי לשווקים בינלאומיים בבית ההשקעות אי.בי.אי, מעריך כי "מעבר למחיקות הנוכחיות נתן הבנק משכנתאות של 239 מיליארד דולר, כאשר רבע מביניהם הן בריבית משתנה עם שיעור איחור התשלומים הגבוה ביותר".

 

"אני אזכיר כי שיעור הריבית של הרוכשים דירה בריבית משתנה היא נמוך ועלה בצורה חדה גבוהה בשנה האחרונה מה שהביא את הרוכשים לשלם החזר גבוה בעבור דירות שרכשו עם משכנתא בריבית משתנה".

 

"בתיק ההשקעות שלו יכול הבנק למחוק עוד כ-5-10 מיליארד דולר, אבל הסכנה הגדולה מגיעה מתחום המשכנתאות" כרבע מהמשכנתאות של הבנק הן בערך של כ-60 מיליארד דולר. "גם במידה והבנק מממש את הנכסים הבעייתיים, לאחר שההלוואות לא ישולמו, הוא יוכל לממש אותם בערך של כ-80% מהמחיר בו נרכשו".

 

קליין מעריך את סיכויי ההתערבות של הממשל "הממשל יצטרך להתערב במידה ולא ימצא פתרון שיגיע מהמגזר הפרטי. הרי הממשלה לא יכולה להגיד לאזרחים שהפקידו פקדונות ומשלמים מיסים, כי הממשל מסיר מהם כל אחריות. בניגוד לליהמן ברדרס כאן יש פקדונות של משקי בית. אין זה בית השקעות פרטי".

 

נציין כי ממשלת ארה"ב מבטחת את האזרחים האמריקאים עד 100 אלף דולר בעבור פקדונות אותם הם מחזיקים בבנקים, במקרה של פשיטת רגל של בנק זה או אחר.

 

"וושינגטון מיוצ'יואל לא נמצאת באותה רמת סיכון בה נמצאו ליהמן ברדרס ו-AIG ולכן במידה ובמשך השבועיים הקרובים המצב יישאר ללא שינויים מיוחדים, כגון הורדות דירוג או אי יכולת לפרוע חובות מידיים, סביר להניח שהבנק ייעלם מהכותרות ואפילו ההסדר שיימצא לאחר מכן כבר ייחשב כעוד הסדר הנעשה במהלך העסקים הרגיל".

 

קליין מוסיף, כי הכל עניין של אמון הציבור. במידה והציבור יפחד הוא יכול להיכנס להיסטריה ולמשוך את הפקדונות והבנק יכול לקרוס אבל זה לא המצב כרגע.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x