UBS הפסיד ברבעון הראשון 1.75 מיליארד דולר
מתחילת המשבר הפיננסי צבר הבנק הפסדים ומחיקות בהיקף של 50 מיליארד דולר
הבנק הגדול בשוויץ מבחינת היקף נכסיו מדווח היום (ג') על הפסד נקי, המיוחס לבעלי המניות, של 1.98 מיליארד פרנק שוויצרי (1.75 מיליארד דולר). עיקר ההפסד מיוחס לפוזיציות בעלות סיכון מהן לא השכיל הבנק לצאת בזמן ,בעיקר בחטיבת הבנקאות להשקעות שלו. ברבעון המקביל אשתקד דיווח הבנק
מאז שנכנס לתפקידו בפברואר, הספיק המנכ"ל החדש, אוסוולד גרובל, לפטר 7,500 עובדים, להחליף שני חברי דירקטוריון ולמכור את החטיבה העסקית של UBS בברזיל, על מנת לחסוך בהוצאות. על מכירת חטיבה זו רשם הבנק הפרשה בגין מוניטין, בשיעור של 0.6 מיליארד פרנק שוויצרי. כזכור, רק לפני כשבועיים הודיע הבנק שהתפטרותו של מנהל חטיבת הבנקאות להשקעות ירקר יוהנסון "תיכנס מייד לתוקף", זאת לאחר שעבד קצת יותר משנה בבנק השוויצרי.
יחידת בנקאות ההשקעות אחראית להפסדים של יותר מ-50 מיליארד מאז פרוץ המשבר הפיננסי. חמשת סבבי הפיטורים שביצע הבנק אמורים לחסוך לקופת הבנק הבנק כ-4 מיליארד פרנק שוויצרי עד סוף השנה הבאה.
בעקבות ההפסדים הכבדים שספג הבנק, הוא נאלץ לגייס כ-32 מיליארד דולר בהון טרי, חלקו ממשקיעים , וחלקו אף מממשלת שוויץ. יחד עם זאת יש לציין כי חטיבת הבנקאות להשקעות צימצמה ברבעון הראשון השנה את היקף ההפסדים שרשמה. ההפסד לחטיבה הסתכם ב-3.126 מיליארד פרנק שוויצרי לפני מס, זאת בהשוואה להפסד עתק בהיקף של 18.2 מיליארד פרנק שוויצרי ברבעון המקביל אשתקד.
חטיבת ניהול העושר בבנק השוויצרי דיווחה ברבעון החולף על רווח נקי של 1.1 מיליארד פרנק שוויצרי, ירידה של 45% לעומת רבעון מקביל אשתקד.
מתחילת השנה עלתה מניית UBS ב-5.9% לעומת זינוק של 57% במניית מקבילתה השוויצרית קרדיט סוויס, שדיווחה בשבוע שעבר על רווח נקי של 2 מיליארד פרנק ברבעון הראשון של השנה. בחודשים האחרונים עלה UBS לכותרות בין היתר בעקבות תביעה של רשויות החוק האמריקאיות בנוגע להעלמות מס של אמריקאיים המנהלים את חשבונותיהם בבנקים השוויצרים. רשויות החוק האמריקאיות ביקשו לחשוף את שמותיהם של הלקוחות. בתגובה לתביעה אמריקאית בנושא, הודיע בנק UBS , כי חשיפת שמותיהם של 52 אלף הלקוחות האמריקאים שלו היא הפרה של החוק הפלילי השוויצרי.
בשבוע שעבר הגיב UBS לתביעה כנגדו בבית המשפט הפדרלי במיאמי וטען כי התביעה פוגעת בריבונות השוויצרית ומנסה לאכוף זימונים ממס הכנסה האמריקאי. בקשה כזו מפרה גם אמנות מס בין ארה"ב ושווייץ, כך לפי התביעה. במסגרת אמנה מ-1996, יכולה שוויץ להעביר מידע פרטי, רק במקרה של חשד סביר להונאת מס. בניגוד לארה"ב, שוויץ אינה רואה בהתחמקות ממס פשע.