המיתון פגע גם בשופרסל: ירידה של 2.1% במכירות בחנויות זהות ברבעון
רפי ביסקר, יו"ר משותף ברשת: "אני מייחס את השחיקה ברווחיות יותר לתחרות ופחות למיתון, אבל מבוסס על תחושת בטן ולא על פרמטרים מדוייקים"
חברת שופרסל מדווחת היום (ג') על תוצאותיה הכספיות לרבעון השני של 2009. הרווח הנקי ברבעון השני לשנת 2009 הסתכם ב- 96 מיליון שקל, לעומת 101 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. המכירות הסתכמו בכ-2.78 מיליארד שקל, בדומה לרבעון המקביל בשנה שעברה. לראשונה מזה שנים מציגה שופרסל ירידה
בהסתכלות על מחצית השנה הראשונה של 2009, שופרסל רשמה ירידה של 0.4% במכירות חנויות זהות, אך כלל המכירות צמחו ב-1% ועמדו על 5.38 מיליארד שקל. הגידול נובע מפתיחה של חנויות נוספות. שופרסל הפעילה בתקופת הדו"ח 241 חנויות לעומת 227 חנויות בתקופה המקבילה אשתקד.
"אני מייחס את השחיקה ברווחיות יותר לתחרות ופחות למיתון, אבל מבוסס על תחושת בטן ולא על פרמטרים מדוייקים", כך אמר ל"כלכליסט" רפי ביסקר, יו"ר משותף בשופרסל בתגובה לדו"חות שפרסמה החברה. "ירידה ברווח גולמי של אחוז אחד נובעת בראשו בראשונה בהתאמה ותכנון של התמהיל. כבר בסוף שנה שעבר ציפינו שעם התגברות התחרות של הרשתות הפרטיות נצטרך לעשות התאמת מחירים. לא נגררנו אלא תכננו את זה".
הרווח התפעולי ברבעון השני הסתכם ב-133 מיליון שקל, ושיעורו הגיע ל- 4.8%, לעומת 5.7% בתקופה המקבילה אשתקד. בסיכום של המחצית כולה מציגה החברה עלייה של 5% ברווח הנקי ל-182 מיליון שקל. אולם, מכירות החברה רשמו צמיחה מינורית יותר והסתכמו ב-5.42 מיליארד שקל, לעומת 5.37 מיליארד שקל, עלייה של 1%.
ההרעה בתוצאות התפעוליות של שופרסל מגיעה לאור ההאטה במשק הישראלי ברבעון השני, כמו גם התחרות הגוברת בתחום הקמעונאות והמזון הייתה לרועץ בפני החברה. מעבר לכך, אין להתעלם מהעובדה כי מכירות פסח קיבלו ביטוי משמעותי יותר ברבעון המקביל אשתקד ביחס לרבעון הנוכחי, כך שחלק מההרעה בתוצאות מיוחסת לכך.
תזרים המזומנים מפעילות שוטפת של שופרסל נפגע בצורה מהותית יותר וירד ל-76 מיליון שקל, לעומת 125 מיליון שקל. חלק קטן מהירידה בתזרים מפעילות שוטפת מיוחס לרווח הנקי. יחד עם זאת, חלק גדול מיוחס לעלייה בלקוחות - 139 מיליון שקל.
תוצאות החברה לא איכזבו את תחזיות האנליסטים ואף היו טובות מהן, במיוחד בשיעור הרווחיות התפעולי. האנליסט גיל דטנר מאקסלנס נשואה, העריך כי שיעור הרווח התפעולי יעמוד על 4.4%, בעוד שבפועל הציגה החברה שיעור של 4.8%. טרם פרסום הדוחות אמר דטנר כי "בעוד שהשוק לא מצפה לתוצאות חזקות במיוחד, ירידה חזקה במכירות או שיעור רווח תפעולי לרבעון מתחת ל-4% יאותתו לשוק שהחברה מתקשה להתמודד עם הלחצים התחרותיים ששוררים על רקע המיתון הכלכלי. זה עשוי לפגוע במחיר המניה אשר עלתה בכ-20% מאז תחילת יוני".