$
בורסת ת"א

צים גררה את החברה לישראל להפסד של 157 מיליון דולר ברבעון

המעבר להפסד של הקבוצה נבע בשל הפסד של חברת הבת צים שהסתכם ברבעון ב-182 מיליון דולר לעומת הפסד של 42 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד

סיון איזסקו 08:2927.08.09

החברה לישראל שבשליטת סמי ועידן עופר חתמה את הרבעון השני של השנה בהפסד נקי מיוחס לבעלי המניות של כ-157 מיליון דולר, לעומת רווח נקי של 268 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד.

מה דעתך על מניית חברה לישראל:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

  

המעבר להפסד של הקבוצה נבע בשל הפסד של חברת הבת צים שהסתכם ברבעון ב-182 מיליון דולר לעומת הפסד של 42 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד.

 

את המחצית הראשונה של השנה חתמה צים עם הפסד של 302 מיליון דולר לעומת הפסד של 71 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד.

  

הפסדי בזן מקבוצת החברה לישראל גרעו כ-6 מיליון דולר מרווחי הקבוצה ברבעון השני של השנה לעומת תרומה של 32 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד.

  

כילמקבוצת החברה לישראל תרמה ברבעון השני של השנה 81 מיליון דולר לרווחי הקבוצה לעומת 368 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. וטאואר גרעה 12 מיליון דולר מתוצאות החברה לישראל לעומת תרומה שלילית של 11 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד.

 

תוצאות צים - ספק לקיומה כעסק חי

 

החברה לישראל חושפת כי הכנסותיה של חברת הספנות צים צנחו ב-53.5% לעומת התקופה המקבילה אשתקד והסתכמו ברבעון השני של השנה ב-543 מיליון דולר. ההוצאות התפעוליות של צים הסתכמו ברבעון ב-701 מיליון דולר כך שהחברה חתמה את הרבעון בהפסד גולמי של 189 מיליון דולר. לדברי החברה הקיטון בהכנסות נובע בעיקרו מירידה בכמויות, ובדמי ההובלה. דמי ההובלה הממוצעים למכולה ירד ברבעון השני של השנה בשיעור של כ- 24% והכמות המובלת ירדה בשיעור של כ-34%.

 

ההפסד הגולמי נרשם למרות הוצאות הדלק ירדו בשיעור של כ-65% לעומת התקופה המקבילה אשתקד, והוצאות דמי חכירת אוניות קטנו בשיעור של כ-47%.

 

תזרים המזומנים מפעילות שוטפת של צים היה שלילי והסתכם ב-141 מיליון דולר ברבעון. ההון העצמי של צים הצטמק ל-244 מיליון דולר ומהווה 8.35% מסך המאזן של צים.

 

בדוחות החברה לישראל נכתב כי במידה ותוכנית ההבראה לצים לא תאושר, או שלא יושג המימון הדרוש בתקופת הביניים עד לגיבוש תוכנית ההבראה המלאה, הרי שעולים ספקות משמעותיים בדבר המשך קיומה של צים כ-"עסק חי".

 

ניר גלעד: "ענף ההובלה הימית יחזור להניב פירות כלכלים מרשימים"

 

ניר גלעד מנכ"ל החברה לישראל אמר הבוקר כי "המשבר בענף הספנות העולמי הינו החריף ביותר שהיה בעשרות השנים האחרונות. המשבר תקף את צים, והיא נערכה להתמודדות איתו במלוא הנחישות, ובגיבוי מלא של החברה לישראל במסגרת תכנית הבראה מקיפה".

  

"עיקרי תכנית ההבראה של צים נותנים ביטוי לחוסן של הקבוצה וליכולת התמודדותה עם משבר קשה באחד מתחומי עיסוקיה המרכזיים, ולמדיניות בעלי השליטה בה ויתר בעלי מניותיה, המאמינים ביכולת ההתאוששות של צים, יכולת שאנו מעריכים שתבוא לידי ביטוי בשנים 2011 ואילך".

  

"האסטרטגיה של החברה ושל בעלי השליטה בה, מבוססת על השקעה ופעילות לטווח ארוך, ורואה בענף ההובלה הימית ענף תשתית מרכזי בקבוצה, שעם יציאתו מהמשבר, יחד עם התאוששות הכלכלה העולמית, גם אם לא בהכרח באותו קצב, יחזור ויניב פירות כלכליים מרשימים, ויתרום תרומה חיובית לתוצאות החברה".

ניר גלעד ניר גלעד צילום: שאול גולן

  

"פעילות החברות הבנות הינה פעילות שמרביתה מוטת יצוא, ובחלקה הגדול גם מבוססת על פעילות בחו"ל. עובדה זו יוצרת רגישות ברורה לתנאי הסחר העולמיים, שהורעו מאד מאז הסתיו האחרון, ולהשפעות שער המטבע על תוצאות הקבוצה".

 

"2008 בכיל היתה חריגה בכל קנה מידה"

  

"החדשות הטובות מכיל הן שהיא שבה לייצא אשלג לברזיל החל מחודש מרץ, ובעקבות חתימת הסכמי האשלג עם הודו התחדשו המכירות גם לשוק זה. שנת 2008 הייתה הייתה בולטת באופן חריג לטובה בתוצאותיה בכיל, וברור שהתוצאות בחציון הראשון של 2009 נמוכות בהרבה מאלה שהיו בחציון המקביל אשתקד. עם זאת התוצאות הן טובות ומצביעות על המשך מגמת הגידול ברווחיות בכל השנים, אם מנטרלים, כאמור, את שנת 2008 שהייתה, כאמור, חריגה מאד לטובה, לפי כל קנה מידה.

  

"הפיזור הגיאוגרפי הבינלאומי בכל היבשות של פעילויות הקבוצה מחד, והגיוון בתחומי התשתית בהם היא עוסקת מאידך , מאפשרת לה להתמודד עם המשבר החריף שפקד את הכלכלה העולמית בכלל, ואת ענף הספנות בפרט". 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x