רפק בוחנת כניסה למכרז מירס
למוטורולה אינטרס להכנסת מתמודד נוסף ליצירת לחץ להעלאת המחיר, אך היא מסתכנת בפגיעה תדמיתית בשלב כה מאוחר של המכרז
נציגי חברת האחזקות הציבורית רפק פנו השבוע למריל לינץ', המטפלת במכירת מירס מטעם מוטורולה, והביעו התעניינות בכניסה מאוחרת למכרז. ככל הידוע, תשובת מריל לינץ' טרם נתקבלה, וסביר להניח שכעת מקיימים נציגיה דיונים אינטנסיביים עם נציגי מוטורולה באשר לכדאיות המהלך.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
גורמים המקורבים למכרז מירס מעריכים כי הכנסת מתמודד חדש למכרז כשבוע לפני סגירת השלב המכריע שלו עלולה לפגוע בתדמיתה של מוטורולה, המוכרת. אמנם המכרז אינו ציבורי ואינו כפוף לכללים נוקשים, אולם המתמודדים שעדיין נותרו במירוץ לא יראו בעין יפה "הנחתה" של מתמודד נוסף רגע לפני קו הסיום, ולפיכך הם צפויים להביע את מורת רוחם בפני מארגני המכרז. עם זאת, במוטורולה כמובן שואפים להעלות את סכום המכירה הפוטנציאלי, ולכן עשויה החברה לאשר הכנסת גורם נוסף שיסייע לה ללחוץ על המתמודדים האחרים, גם במחיר של פגיעה תדמיתית מסויימת.
בשלב הנוכחי של המכרז, האמור להסתיים עד סוף השבוע הבא, נדרשו הגופים המתמודדים להציג הצעות משופרות - ככל הידוע ההצעה הגבוהה ביותר הינה של פלאפון, לה גם האינטרס הגדול ביותר לרכוש את מירס, אולם היא ניצבת בפני המכשול הגבוה ביותר, דהיינו סבירות גבוהה לאי-אישור העסקה בידי משרד התקשורת והרשות להגבלים עסקיים.
השיקול של רפק להיכנס כעת למכרז נובע מההערכה כי פלאפון צפויה לפרוש ממנו לאור קשיים רגולטוריים אלו, אולם בפלאפון עדיין לא אמרו נואש מלנסות ולשכנע את הרגולטור באשר לתרומת העסקה לקידום התחרות בשוק הסלולר הישראלי, למרות חיסולו לכאורה של המפעיל הרביעי הקיים כיום.
רפק היא חברת החזקות ציבורית הנשלטת בידי אינטרגמא, והיא פועלת בארבעה תחומים: תקשורת, תשתיות, ייעוץ ומחשבים. החברה מייצגת מותגים בינלאומיים כג'נרל אלקטריק, רוקוול-קולינס, ריית'און ועוד.
הונה העצמי של החברה מוערך בכ-90 מיליון דולר, כך שבאם אכן תזכה בעסקת מירס (אם תחליט לבסוף להגיש הצעה, כמובן), היא צפויה לנסות לגייס הון באמצעות הנפקת אג"ח או לחבור לשותף, יתכן שאף לאחת מהחברות המפסידות במכרז. החברה פרסמה בעבר תשקיף לגיוס אג"ח התקף לשנתיים, כך שלמעשה היא יכולה לבצע את הגיוס גם בחודשים הקרובים.
בניגוד למתמודדים האחרים, לרפק אין סינרגיה ממשית עם פעילות מירס - אחזקותיה בתחום התקשורת כוללות אחזקות בחברת שירותי הלווינים RRSAT, שליטה ב-TNN טלקום ושליטה בסולגוד, אולם אין לה פעילות קיימת של אספקת שירותי תקשורת. לסולגוד פעילות תיקון מכשירי סלולר והיא מייבאת מותגי סלולר בעלי נתח שוק נמוך (Acer, Gigabyte), עובדה שעלולה להוות מכשול רגולטורי מסויים, אך לא מהותי, באם אכן תגיש רפק הצעה לרכישת מירס.