קמיניץ: כניסה לתחנת דלק לא אמורה להיות "תיק"
מנכ"ל דלק ישראל בכנס ת"א 100 Live של "כלכליסט" ואקסלנס: "מעניין אותנו להפוך כניסה מאולצת לתחנת דלק לכניסה מרצון למקום נעים שיתן מענה מלא לכל צרכי הלקוח"
"מעניין אותנו להפוך כניסה מאולצת לתחנת תדלוק לכניסה מרצון למקום נעים שיתן מענה מלא לכל הצרכים של הלקוח", אומר דוד קמיניץ, מנכ"ל דלק ישראל בכנס ת"א 100 Live של "כלכליסט" ואקסלנס.
לדבריו, האסטרטגיה של החברה היא למצוא פתרון שכניסה לתחנה עבור הלקוח לא תהיה "תיק", אלא תגרום ללקוח אפילו ליהנות מכך. "שיפצנו בשנה האחרונה כ-40 תחנות וראינו שתחנות אלו ייצרו לנו יותר טראפיק, שמאפשר לנו למקסם את פוטנציאל המכירה שלנו ללקוחות".
לדברי קמיניץ, חנויות הנוחות של דלק, מנטה, אינן מתכוונות להתחרות עם פיצוציות איזוריות. "שמנו חנויות נוחות בהן יש לנו יתרון יחסי, ובמקומות בהם אין סופר קרוב החלטנו להקים חנויות נוחות עם היקף שירותים נלווים גדול יותר, כלומר אספקה רחבה יותר לצרכיו של הלקוח שנמצא על אם הדרך".
לדברי קמיניץ, דלק ישראל הגיעה למסקנה ששוק הדלקים בישראל בוגר, ויש בו תקרת זכוכית מבחינת הרווחיות. "זה לא שוק שגדל וצומח מבחינת הרווחיות, ולכן דלק החליטה לחפש מנועי צמיחה מסביב, במיוחד בהיבטים שאינם אספקת דלקים אלא קשורים לממשק עם הלקוח הסופי, וזו האסטרגיה העיקרית של החברה".
קמיניץ מסביר כי בכוונתה של דלק להפעיל את כל התחנות שלה גם אם היא אינה הבעלים של כולם. "להפעלת התחנה יש השפעה על הנראות, שירות ומגוון המוצרים שמוכרים בהן". לדברי קמיניץ, דלק מפעילה כיום 180 תחנות מתוך 237 . "בכל יום יש לנו מפגש עם כ-150 אלף לקוחות שאת פוטנציאל הקניה שלהם נרצה למקסם".
לדברי קמיניץ, הרווחיות הגולמית של חנויות הנוחות שלנו הוא 34% . "עדיין לא הגענו לתקרת הזכוכית". להערכת קמיניץ, דלק תפתח 150 חנויות נוחות נוספות בשנת 2010, וגם בשנת 2011 לא תקפא על שמריה ותפתח חנויות נוחות נוספות.