$
בורסת ת"א

פולאר השקעות ו־GMF מצטרפות לגל הסדרי החוב

פולאר של זיל פלדמן הודיעה כי לא תעמוד בתשלום לבעלי האג"ח בינואר. GMF של רפי ברבר, רונן צלניר וג'רי מנדל תעבור לידיהם של בעלי האג"ח

גולן חזני ואסף גילעם 06:5001.01.12

עם פתיחתה של 2012 מצטרפות שתי חברות - פולאר השקעותו־GMF ־ לרשימה הלא מחמיאה של חברות שמגיעות להסדר חוב. בפולאר השקעות של זיל פלדמן הודיעו בסוף השבוע האחרון כי הכסף שבקופת החברה לא יספיק לתשלום הקרן והריבית לבעלי האג"ח בחודש הקרוב. ב־GMF, חברת הלוואות המזנין שהוקמה על ידי קרן RP של רפי ברבר ופועלים אי.בי.אי חיתום בהובלת רונן צלניר, צפויה לעבור השליטה לבעלי האג"ח, לאחר שבעלי השליטה החליטו להפסיק לתמוך בה, כפי שהתחייבו בהסדר החוב אליו הגיעה ב־2009.

 

שני הצהיר שלא יהיה הסדר

 

פולאר השקעות שבשליטתו של זיל פלדמן הסירה בסוף השבוע את הספק שעוד נשאר כי תוכל להימנע מהסדר חוב. פולאר, שמתמקדת בנדל"ן, תשתיות ומלונאות, ניצבת מול תשלומים לבעלי אג"ח, קרן המנוף אוריגו ובנקים בהיקף של 90 מיליון שקל בשנה הקרובה, כשבקופתה נמצאים כ־3 מיליון שקל בלבד.

 

לאחר שבתחילת 2010 הביע מנכ"ל החברה אורי שני ביטחון בכך שפולאר לא תגיע להסדר, בנובמבר האחרון נודע כי פולאר מנהלת מגעים עם בעלי אג"ח ו' במטרה לפריסה מחודשת של חוב  החברה כלפיהם, בתמורה לשיפור הביטחונות (האג"ח אינן מובטחות) והעלאת הריבית. בהמשך לכך הודיעה פולאר ביום שישי האחרון כי לא תשלם את תשלום הקרן בינואר העומד על 24.5 מיליון שקל, ואף לא את תשלום הריבית העומד על כ־2.9 מיליון שקל. אם לא די בכך דיווחה החברה כי מתוך תשלום צפוי לבנקים מממנים עד סוף 2011, תפרע החברה רק 700 אלף שקל מתוך 7.5 מיליון שקל.

 

פולאר הודיעה כי היא פועלת להשגת הסדר כולל חרף אי־תשלום הקרן והריבית. עם זאת, פולאר דיווחה על הסכם למתן הלוואה נוספת מקרן אוריגו בהיקף של 3 מיליון שקל ובריבית של 8%, שתאפשר לה לשלם את תשלום הריבית של בעלי האג"ח במהלך ינואר, אך הלוואה תתקבל רק עם חתימת הסכם למכירת אחד מנכסיה.

 

פולאר סבלה קשות ממשבר הנדל"ן בארה"ב, וב־2008 מחקה 165 מיליון שקל על פרויקטים כושלים. לפי תזרים המזומנים שפרסמה פולאר בנובמבר, יש ברשותה עודף של נכסים על התחייבויות במידה שתאפשר לעמוד בכל התשלומים בשנה הקרובה, כשהמצוקה היחידה היא תזרימית.

 

בעלי השליטה ויתרו על GMF

 

שנתיים לאחר הסדר החוב שהושג ב־GMF, חברת הלוואת המזנין שבשליטת קרן RP ופועלים אי.בי.אי, תעבור החברה לידי מחזיקי האג"ח לאחר שלא העבירה את תשלום הקרן כולו לידי המחזיקים. ל"כלכליסט" נודע כי המחזיקים יבקשו השבוע מבית המשפט להוציא צו כינוס נכסים לחברה, ולהעביר את מניותיה לרשותם, תוך מימוש השעבוד שקיים במניות עבור מחזיקי האג"ח. הבקשה מוגשת בשיתוף פעולה עם בעלי המניות, שהחליטו לוותר על השליטה בחברה וכבר העבירו את חתימתם על העברת המניות. יתרת החוב למחזיקי האג"ח נאמדת ב־42.4 מיליון שקל, בעוד שבקופת החברה יש כיום פחות מחצי מיליון שקל.

 

בעלי האג"ח יבקשו למנות את עו"ד אופיר נאור, שהגיש גם את הבקשה לבית המשפט, ככונס הנכסים של החברה.

 

GMF הוקמה בינואר 2007, כשהנפיקה איגרות חוב בריבית של 7.5%, וכן אופציות לאג"ח, בגיוס של כ־90 מיליון שקל, כשבעלי המניות מזרימים 16 מיליון שקל מצדם. החברה העמידה מימון ביניים (מזנין) לחברות ולפרויקטים ברחבי העולם בריביות גבוהות שנעו בין 13% ל־20%. היקף ההלוואות שהעמידה החברה נאמד ב־34 מיליון דולר. בעקבות המשבר העולמי ב־2008 חלק מהחברות לא פרעו את חובן ל־GMF, וכתוצאה מכך הודיעה החברה כי לא תוכל להחזיר את חובה למחזיקי האג"ח במועד. ביוני 2009 נאלצה החברה לפנות להסדר חוב מול נושיה, שכלל דחייה של פירעון הקרן לסוף 2011 והורדת הריבית. במסגרת ההסדר סוכם כי אם לא ישולם מלוא החוב עד ל־2011, יהיו זכאים בעלי האג"ח לקבל את כל מניות החברה.

 

מ־GMF נמסר: "העברת מניות GMF לנאמן בוצעה לפני כשנתיים. תאריך היעד שנקבע בהסדר, לחישוב גובה הסכום שעל בעלי המניות להעביר למחזיקי איגרות החוב במסגרת הערבות שנתנו, עומד לחלוף, ופועלים אי.בי.אי כבר העבירה את חלקה לנאמן מבעוד מועד. בידי GMF נותרו כמה נכסים שיש מקום לממשם במטרה להגדיל את התשלומים לבעלי האג"ח. עם תשלום כספי הערבות והעברת המניות לידי הנאמן משלימים בעלי המניות את התחייבויותיהם על פי ההסדר".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x