$
בורסת ת"א

רשות המסים דורשת מבני שטיינמץ מאות מיליוני שקלים

הרשות מקיימת בדיקה אזרחית לנאמנויות של שטיינמץ בחו"ל, והאם הנאמנויות איפשרו לו לשלם מס נמוך משמעותית בישראל. שטיינמץ בראיון ראשון לעיתונות: "נשקיע מיליארדי דולרים בניגריה במהלך 2012"

הדר קנה וסוכנויות הידיעות 19:4720.02.12

רשות המסים דורשת מאיש העסקים בני שטיינמץ מאות מיליוני שקלים בגין עסקיו המוחזקים בנאמנויות בחו"ל. רשות המסים מקיימת בדיקה אזרחית (לא פלילית) נגד שטיינמץ שבה נבדק אישור הנאמנויות שלו. הרשות בודקת האם הנאמנויות אפשרו לו לשלם מס נמוך משמעותית בישראל. הצדדים מנהלים משא

ומתן על מנת להגיע לפשרה, ועל פי הערכות, בסופו של דבר שטיינמץ יצטרך לשלם סכום מסוים כדי לרצות את רשות המסים.

 

מרשות המסים נמסר כי: “הרשות לא מוסרת פרטים על הליכים מסוג זה". מעו"ד פנחס רובין ממשרד גורניצקי המייצג את שטיינמץ נמסר בתגובה: "מדובר בעניין שגרתי שנוגע לעסקים בחו"ל שאין להם נגיעה לישראל, משנות המס 2006-2003. מדובר בתקופה שבה הוא היה עדיין תושב הארץ".

 

במקביל, העניק שטיינמץ ראיון ראשון אי פעם לעיתון הכלכלי "פייננשל טיימס" ובו פירט את תוכניות הצמיחה של בני שטיינמץ גרופ (BSG), שלדבריו ההכנסות שלה עמדו על 3.5 מיליארד דולר בכל אחת משלוש השנים האחרונות.

שטיינמץ טען בראיון כי הוא אינו מנהל את BSG שנמצאת בבעלות עמותה שהמוטבים שלה הם בני משפחת שטיינמץ, והגדיר עצמו כיועץ מיוחד לחברות־הבנות של BSG.

 

בראיון מספר שטיינמץ כי BSG, באמצעות החברה־הבת BSGR המתמחה במשאבים טבעיים, מתכוונת להשקיע מיליארדי דולרים בניגריה ב־2012. "החברה רודפת אחר ההזדמנויות הללו באגרסיביות. זה קשה אבל חייבים ללכלך את הידיים". שטיינמץ הוסיף גם כי BSGR מתכוונת להנפיק את אוקטי (Octea), חברת כריית היהלומים מסיירה לאון בבורסה בהונג קונג.

 

בכתבה קיימת התייחסות לכך שממשלת גינאה מאשימה את BSGR בכך שעקפה את החוק בעת מכירת חברת כריית הברזל Simandou ל־Vale הברזילאית תמורת 2.5 מיליארד דולר לפני שנתיים. שטיינמץ דוחה את הביקורת ואמר כי מדינות מגיבות לעליית מחירי הסחורות על ידי דרישה לנתח גדול יותר מהרווחים. "אך מה אם BSGR היתה מפסידה הכל? האם הן עדיין היו רוצות נתח מזה?", הוא שואל.

 

הראיון של שטיינמץ מגיע כשנה לאחר הסדר החוב שאליו הגיעה סקורפיו נדל"ן שבשליטתו עם נושיה. סקורפיו התקשתה לפרוע תשלום קרן של 120 מיליון שקל לבעלי האג"ח במאי 2010 מתוך סך חוב של כ־150 מיליון דולר. במסגרת ההסדר הזרים שטיימנץ לחברה כ־100 מיליון דולר כהלוואת בעלים. מחזיקי האג"ח קיבלו 75 מיליון דולר, ואילו יתרת הקרן בהיקף של כ־300 מיליון שקל (ע"נ) נדחתה ותיפרע בשנים 2018-2014.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x