$
בורסת ת"א

הסינים רוצים אקזיט מהיר: כימצ'יינה תנפיק את מכתשים בתוך שלוש שנים

הרווח הנקי ב-2011 הסתכם ב-120.5 מיליון דולר, לעומת הפסד של 132.2 מיליון דולר ב-2010. 5 בכירי החברה נהנו ב-2011 משכר בעלות של 32.3 מיליון שקל, כאשר יו"ר החברה יאנג שיאנגשין לא נכלל ברשימת 5 מקבלי השכר הגבוה. לראשונה נכנסת מכתשים לתחום הזרעים המהונדסים אחרי שהקימה חטיבה חדשה לטכנולוגיה חקלאית

שהם לוי 08:2111.03.12

קבוצת מכתשים אגן, שעברה ברבעון הרביעי לשליטת כימצ'יינה הסינית (60%), דיווחה היום (א') על תוצאותיה הכספיות לרבעון הרביעי ולשנת 2011. בשורה התחתונה הציגה מכתשים אגן הפסד של 26.7 מיליון דולר ברבעון הרביעי, לעומת הפסד של 159.2 מיליון דולר ברבעון המקביל.

 

לראשונה מציגה מכתשים אגן את הרווח החשבונאי הכלכלי, שלא כולל הוצאות חד פעמיות (Non-GAAP). ההפסד הנקי לפי Non-GAAP הסתכם ברבעון הרביעי ב-14.7 מיליון דולר, לעומת הפסד של 39.7 מיליון דולר ברבעון המקביל. הצגת הרווח באופן זה הוא צעד בדרך להנפקה אפשרית של החברה בתוך כשלוש שנים באחת הבורסות הבאות: לונדון, ניו יורק או הונג קונג.

 

ברבעון הרביעי הציגה החברה הכנסות של 549.3 מיליון דולר, בהשוואה להכנסות של 505.1 מיליון דולר ברבעון המקביל, שיפור של 9%.

 

רווחי החברה לפני מימון, מסים פחת והפחתות חד פעמיות (EBITDA) ברבעון הרביעי של שנת 2011 הסתכמו ב-26.6 מיליון דולר (4.8% מהמכירות) לעומת סך של (85.4) מיליון דולר כולל השפעות חד פעמיות ברבעון המקביל ב-2040 ו-17.4 מיליון דולר (3.4% מהמכירות) בנטרול השפעות חד פעמיות ברבעון המקביל אשתקד.

 

ברבעון הרביעי הציגה מכתשים אגן הפסד תפעולי של 6.2 מיליון דולר, לעומת הפסד תפעולי של 139.7 מיליון דולר ברבעון המקביל, כולל השפעות חד פעמיות. ההפסד התפעולי בניטרול השפעות חד פעמיות הסתכם ברבעון המקביל ב-11.6 מיליון דולר.

 

מכתשים אגן תונפק מחדש בתוך שלוש שנים

 

ההסכם בין כור לכימצ'יינה חושף כח בכוונת החברה הסינית להנפיק מחדש את החברה (לאחר שנמניותיה נמחקו מהבורסה בתל אביב עם השלמת המיזוג) בתוך פחות משלוש שנים. אם הנפקה של החברה לא תושלם בתוך 3 שנים ממועד השלמת המיזוג בין כימצ'יינה למכתשים אגן (אוקטובר 2011), יבוצע מנגנון התאמת דיבידנדים, באופן כזה שבו כור תוכל לזכות בדיבידנדים מוגדלים.

 

לאחר הנפקת החברה, תהיה כור זכאית לדרוש מכימצ'יינה לרשום למסחר גם את מניותיה ולכלול אותן במסגרת רישומים עתידיים למסחר של מניות מכתשים אגן.

 

עוד חושף ההסכם בין כור לכימצ'יינה פרט חשוב הנוגע לאפשרות למכירה עתידית של מכתשים אגן במקרה של הצעת רכש לחברה. במידה ותתקבל הצעה לרכישת מתכשים אגן, הדורשת את הצבעת בעלי המניות, ידונו שתי החברות יחד באופן הצבעתן. במקרה שאחד מהצדדים יתנגד לעסקה יצביע גם הצד השני נגד העסקה. בשורה התחתונה מדובר בהסכם שהוא לטובתה של כור, מאחר ושיעור ההחזקה שלה בחברה הוא 40%, כשבפועל הסכם זה מקנה לה שליטה מסוימת במכירת השליטה במכתשים אגן, כשפועל היא לא בעלת השליטה בה.

ארז ויגודמן, מנכ"ל ונשיא מכתשים אגן ארז ויגודמן, מנכ"ל ונשיא מכתשים אגן צילום: אוראל כהן

 

כור דאגה לדיבידנדים עתידיים

 

עם השלמת העסקה לרכישת השליטה בחברה, נכנסה לתוקף מדיניות של חלוקת דיבידנדים במכתשים אגן. מכתשים אגן תכריז בכל שנה על דיבידנד שנתי בסכום שלא יפחת מ-40% מהרווח הנקי השנתי.

 

אם הנפקת החברה לא תושלם בתוך שלוש שנים, יעלה הדיבידנד השנתי שתחלק מכתשים אגן ל-80% מהרווח הנקי השנתי. כלומר אם עד אוקטובר 2014 לא תונפק מכתשים אגן מחדש היא תשלם כמעט את כל רווחיה כדיבידנד.

 

"מעמדנו התחרותי התחזק"

 

מכירות החברה בשנת 2011 הסתכמו בסך של 2.69 מיליארד דולר לעומת 2.36 מיליארד דולר ברבעון המקביל, עלייה של 14%. הגידול בסך המכירות נבע בעיקר מגידול כמותי במכירות מוצרים להגנת הצומח, שבחלקו נבע מהכללת פעילויות חדשות. כמו כן, העלאת מחירי מכירה והשפעות מטבע תרמו לגידול במכירות החברה.

 

ארז ויגודמן, נשיא ומנכ"ל מכתשים אגן אמר אחרי פרסום הדוחות הכספיים: "שנת 2011 היא שנה של הישגים חשובים עבור החברה שלנו. אנו מציגים צמיחה דו ספרתית במכירות ושיפור גדול בכל מדדי הרווחיות. הביצועים העיסקיים שלנו, הם תוצאה של מימוש תכנית השינוי המקיפה אותה אנו מיישמים. ההתקדמות במימוש התכנית מובילה לטרנספורמציה של החברה ולחיזוק מעמדנו התחרותי בענף האגרוכימייה הגלובלי תוך יצירת תשתיות, שיאפשרו לנו המשך התרחבות וצמיחה רווחית בשנים הבאות".

 

בשנת 2011 הסתכם ה-EBITDA ב-372.8 מיליון דולר (13.8% מהמכירות), לעומת EBITDA בסך 141.7 מיליון דולר (6% מהמכירות), כולל השפעות חד פעמיות בשנת 2010 ו-EBITDA של 258.1 מיליון דולר (10.9% מהמכירות) בנטרול השפעות חד פעמיות בשנת 2010.

 

"הצמיחה במכירות בשיעור של 14% לעומת שנת 2010 לרמת שיא של מכירות עבור מכתשים אגן, היא תוצאה של ביצועיים עסקיים טובים בכל אחד מאזורי הפעילות שלנו בעיקר באסיה-פאסיפיק, אמריקה הלטינית ובצפון אמריקה", הסביר ויגודמן.

 

האסטרטגיה והפעילות שלנו ממוקדות בשאיפה שלנו להציע סל רחב של פתרונות יעילים, פשוטים ואמינים בתחום הגנת הצומח למיליוני חקלאים ב 120 מדינות בעולם כולו. הגישה שלנו נותנת מענה לצרכים החשובים ביותר של חקלאים, בזכות השילוב של ידע ונסיון ברמה הגבוהה ביותר עם תשתית גלובאלית מובילה של ייצור, מכירות פיתוח ורישוי מוצרים. בשנה החולפת קידמנו את החזון העיסקי הזה על ידי הרחבת סל הפתרונות שלנו, ביצוע רכישות משלימות ויצירת שיתופי פעולה אסטרטגיים. חטיבת הטכנולוגיות החקלאיות אותה הקמנו בשנה החולפת תתרום אף היא להרחבת היצע הפתרונות שלנו בשנים הבאות.

 

חטיבת טכנולוגיה חקלאית

 

במהלך שנת 2011, המשיכה החברה ביישום תוכנית שינוי אסטרטגית מקיפה, המיועדת להתאמת מודל הפעילות העסקית של החברה לשינויים בסביבה התחרותית של הענף ולחיזוק תחומי פעילות מהותיים שלה. התוכנית האסטרטגית תאפשר לחברה להמשיך ולבסס את מעמדה התחרותי תוך מיצוי מלוא הפוטנציאל הנובע מהשינויים בסביבתה העיסקית והתחרותית ומהצורך המתמשך של חקלאים לשפר את תפוקת השדות שלהם תוך התמודדות עם משאבים של מים וקרקע הנמצאים במחסור.

 

בנוסף, במהלך שנת 2011, הקימה החברה חטיבה חדשה לטכנולוגיות חקלאיות ייחודיות, אשר ישולבו בעסקי הליבה של החברה. בשלב הראשון, בכוונת החברה להתמקד במסגרת חטיבה זו, בפיתוח וקידום פעילויות בתחום הזרעים והביוטכנולגיה ובהמשך תבחן כניסה לתחומים משלימים נוספים בחקלאות.

  

עלות שכר של 9.9 מיליון שקל לויגודמן

 

ארז ויגודמן, נשיא ומנכ"ל מכתשים אגן נהנה בשנת 2011 משכר בעלות של 9.9 מיליון שקל. שכרו של ויגודמן כלל מענק של 2.66 מיליון שקל, שכר בסיס של כ-2 מיליון שקל ושכר המבוסס על תשלום מניות בהיקף של 4.65 מיליון שקל.

 

איגנסיו דומינגז, מנהל אזור אירופה במכתשים, נהנה משכר בעלות של 6.17 מיליון שקל שכלל תשלומי שכר במזומן של 2.47 מיליון שקל, מענק של 4.3 מיליון שקל ותשלום מבוסס מניות של 1.86 מיליון שקל.

 

חן ליכטנשטיין, סמנכ"ל משאבים גלובליים ופיתוח עסקי, נהנה ב-2011 משכר בעלות של 5.64 מיליון שקל שכלל שכר במזומן שהסתכם ב-2.13 מיליון שקל, מענק של 1.65 מיליון שקל ותשלום מבוסס מניות של 1.86 מיליון שקל.

 

שאול פרידלנד, מנהל אזור אמריקה במכתשים זכה לשכר בעלות של 5.53 מיליון שקל, שכלל תשלומי שכר במזומן בהיקף של 2.46 מיליון שקל, מענק של 1.2 מיליון שקל ותשלום מבוסס מניות של 1.86 מיליון שקל.

 

רן מידן, מנהל אזור אסיה פסיפיק במכתשים אגן זכה לשכר בעלות של 5 מיליון שקל, שכלל תשלום שכר במזומן של 2.24 מיליון שקל, מענק של 980 אלף שקל ותשלום מבוסס מניות של 1.86 מיליון שקל.

 

אבירם להב, סמנכ"ל הכספים של החברה, שעלות שכרו לא נכללה ברשימת 5 מקבלי השכר הגבוה בחברה, נהנה משכר בעלות של 4.98 מיליון שקל.  

בטל שלח
    לכל התגובות
    x