הקרן החדשה של פונטיפקס תחזיק ב־12% מאינסוליין
אינסוליין, שמפתחת מוצרים לחולי סוכרת, גייסה 5.6 מיליון שקל בתמורה למניות מהקרן השלישית של פונטיפקס, שהוקמה בתחילת השנה
אינסוליין, העוסקת במחקר, פיתוח וייצור טכנולוגיה ומוצרים לחולי סוכרת, חתמה על הסכם השקעה עם קרן ההשקעות פונטיפקס ולפיו תשקיע הקרן כ־5.6 מיליון שקל כנגד הקצאת מניות וכתבי אופציה. בתמורה להשקעה תקבל פונטיפקס כ־12% מהונה המונפק של אינסוליין ובנוסף תקבל 2.2 מיליון אופציות במחיר מימוש של 74.3 אגורות למניה. בנוסף, פונטיפקס תמנה נציג מטעמה לדירקטוריון החברה.
מדובר באחת ההשקעות הראשונות שמבצעת פונטיפקס בקרן השלישית שלה, אותה גייסה בתחילת השנה.
אילן כהן, יו"ר דירקטוריון אינסוליין, התייחס להשלמת העסקה ברקע הנפקת זכויות של כ־5 מיליון שקל שביצעה החברה רק לפני כחודש: "בהנפקת הזכויות רצינו לגייס קצת יותר כסף, כאשר לאחר הגיוס מפונטיפקס הגענו למצב שבו יש לנו הון שמספיק לשני התהליכים הקריטיים שהחברה צריכה לעמוד בהם.
"התהליך הראשון הוא ניסויים שאנחנו עורכים באחד המוצרים שאנו מפתחים כדי לקבל את אישור ה־FDA, קטטר שמתחבר לערכות של יצרנים ומיועד לשוק האמריקאי. מדובר בתהליך שאנחנו נמצאים בשלבי הסיום שלו. בכל הנוגע למוצר זה, אנחנו מחפשים כרגע שותף, והכסף שגייסנו ישמש אותנו כדי לבצע חדירה לשוק הגרמני".
בנוסף מסביר כהן כי החברה מפתחת את מכשיר ה־InsuPatch, "מדובר בסוג של התקן ששמים על הגוף ודרכו מזריקים את האינסולין. האסטרטגיה שלנו במוצר זה שונה ואנחנו יכולים ללכת לשוק בעצמנו, כאשר הכסף שגייסנו יאפשר לנו לעשות את ניסוי השיפוי הביטוחי מול קופות החולים". המשמעות של קבלת השיפוי הביטוחי היא למעשה סבסוד של רכישת המוצר שמעניקות קופות החולים לחבריהן.
"האסטרטגיה שלנו בכל הנוגע למוצר ה־InsuPatch היא לא להקים מערך תועמלנות והפצה, אלא להסתמך על מערכים קיימים. הכסף מפונטיפקס הוא לא כסף טיפש אלא כסף חכם, והיה לנו חשוב שההשקעה תהיה חסומה לשנתיים כדי שהם יבינו שהם נכנסים לחברה כדי ליצור ערך - זה מסר מאוד חשוב לשוק".
לאחרונה דיווחה אינסוליין כי מניתוח תוצאות השלב הראשון של הניסוי הקליני ל־FDA שערכה ב־InsuPatch עולה כי נרשמה עלייה בכמות היחסית של האינסולין בדם של המטופלים שהשתמשו במכשיר, לעומת כמות האינסולין שנמדדה בדם המטופלים שלא השתמשו במוצר. התוצאה שהתקבלה היתה גבוהה מהיעד הנדרש בפרוטוקול הניסוי הקליני של ה־FDA, שבו נדרשה עלייה של לפחות 10% כדי לעמוד בתנאי הניסוי.