חקירת השוחד בוולמארט תתפשט ל־4 מדינות נוספות
"הניו יורק טיימס" דיווח בסוף אפריל כי החטיבה המקסיקנית של וולמארט שילמה לכאורה שוחד של מיליוני דולרים כדי להאיץ את תהליך קבלת אישורי הבנייה לסניפיה במקסיקו ולקבל הטבות נוספות
עורכי דינה של וולמארט זיהו את ברזיל, הודו, סין ודרום אפריקה כאזורי הפעילות בעלי הסיכון הגבוה ביותר להיות נגועים בשחיתות, זאת על רקע חקירת פרשת שוחד של החברה־הבת של וולמארט במקסיקו.
הנתונים נחשפו במכתב ששלחו שני חברי קונגרס דמוקרטים שמנהלים חקירה עצמאית של הפרשה במקסיקו, לאחר שתודרכו על ידי עורכי הדין. המחוקקים אמרו במכתב, שנשלח למנכ"ל וולמארט מייק דיוק, כי בתחילה בחנו את מדיניות החברה במקסיקו, ברזיל וסין, ובהמשך המליצו לחברה לבצע הערכות של פעילותה גם בהודו ובדרום אפריקה.
וולמארט, הקמעונאית הגדולה בעולם, הודתה כי היא חוקרת אישומי שחיתות הנוגעים לפעילותה במקסיקו, ובמרץ 2011 פתחה בבדיקה עולמית של מדיניות הלוחמה בשחיתות שלה. "אנחנו בוחנים לעומק את המדיניות וההליכים שלנו בכל מדינה שבה אנחנו פועלים", אמר שלשום דובר החברה, דייב טובאר.
חברי הקונגרס הלינו במכתב כי וולמארט טרם סיפקה מסמכים הקשורים להפרות הפוטנציאלית של החוק הפדרלי האוסר על התנהלות המושחתת במדינות זרות (FCPA). השניים הוסיפו גם כי וולמארט לא אפשרה להם לראיין עובדים. "החברה הגבילה משמעותית את יכולתנו לחקור את האישומים האלה", כתבו המחוקקים, ודרשו שהמידע הנחוץ יועבר אליהם עד 26 ביוני. דובר וולמארט אמר בתגובה כי "אנחנו משתפים פעולה עם החקירה הפדרלית, ולכן גם נסייע לחברי הקונגרס להתוודע למאמצינו לטפל בסוגיות הקשורות ל־FCPA".
"הניו יורק טיימס" דיווח בסוף אפריל כי החטיבה המקסיקנית של וולמארט שילמה לכאורה שוחד של מיליוני דולרים כדי להאיץ את תהליך קבלת אישורי הבנייה לסניפיה במקסיקו ולקבל הטבות נוספות. על פי הדיווח, בכירי החברה לא דיווחו לרשויות גם אחרי שוולמארט מצאה ראיות להתנהלות המושחתת.
נגד וולמארט הוגשו לפחות 12 "תביעות נגזרות", שלמעשה דורשות מהחברה לשנות את האופן שבו היא מתנהלת.