לקראת הבחירות ביוון: בנקים מרכזיים נערכים למהלך מתואם לבלימת זעזועים בשווקים
הבחירות ביוון ייערכו ביום ראשון הקרוב ובנקים מרכזיים של כלכלות כמו בריטניה, קנדה ויפן נערכים לסערה ופאניקה בשווקים. הנגיד הבריטי מרווין קינג: "לא נמתין לבחירות ביוון, אלא כבר נתחיל להעניק מימון ארוך טווח זול לבנקים כדי לעודד אותם לתת אשראי לעסקים וצרכנים"
הבנקים המרכזיים של הכלכלות הגדולות בעולם ערוכים לנקיטת צעדים לייצוב השווקים, כך מדווחת היום (ו') סוכנות הידיעות רויטרס. על פי הדיווח, הבנקים מוכנים למהלך מתואם במטרה למנוע סערה ופאניקה בעקבות הבחירות ביוון שיערכו ביום ראשון הקרוב.
נציגי מדינות ה-G20 שיתכנסו בשבוע הבא במקסיקו הודיעו שהבנקים שלהם ערוכים להתמודדות עם מחנק האשראי ומשבר בשווקים פיננסיים בעקבות הבחירות ביוון העלולות לאותת על תחילתה של פרישת אתונה מגוש היורו. "הבנקים המרכזיים נערכים לתיאום פעולות על מנת לספק נזילות לשווקים", אמר לרויטרס בכיר ב-G20.
בריטניה הודיעה שהיא יכולה להזרים לשוק מזומנים כדי להתמודד עם מחנק הנזילות לו גורם המשבר סביב יוון. "לא נמתין לבחירות ביוון אלה כבר נתחיל להעניק מימון ארוך טווח זול לבנקים כדי לעודד אותם לתת אשראי לעסקים וצרכנים", אמר נגיד הבנק הבריטי מרווין קינג.
קנדה: מוכנים לפעולה
קנדה הודיע כי מוכנה לפעולה במקרה והמצב יסלים ותמנע זעזועים בשווקים. הבנק היפני שהותיר את הריבית במשק ללא שינוי שומר על מרחב פעולה עד לאחר הבחירות ביוון. סין והודו גיבשו תוכניות למקרה והשווקים יסערו לאחר הבחירות. גם במדינות גוש היורו הכינו תוכניות מגירה למקרים קיצוניים בהם יוונים ימשכו בבת אחת את כל הפקדונות שלהם בבנקים או שמפלגת השלטון תחליט לפרוש מחבילת החילוץ לאחר הבחירות.
אבל למרות ההכנות לתסריט הגרוע מכל, נראה כי הקואליציה היוונית שתקום אחרי הבחירות תמשיך בשיתוף פעולה עם הקהילה הבינלאומית. אמש פורסמו תוצאות סקרי דעת קהל מהם עולה כי הציבור רוצה שהממשלה החדשה תמשיך לפעול במסגרת חבילת החילוץ האירופית. דיווח זה הקפיץ את מניות הבנקים במדינה ב-20%.