יום אחרי התפטרות היו"ר: גם מנכ"ל ברקליס התפטר
מרקוס אגיוס, היו"ר המתפטר של הבנק יישאר בתפקידו עד להשלמת בדק הבית של הבנק. "אני מאוכזב עד עמקי נשמתי מכך שהרושם שנוצר על ידי פרסום האירועים בשבוע שעבר בנוגע לברקליס ולעובדיו רחוק כל כך מהמציאות", מסר דיימונד בהצהרה
רוברט דיימונד, מנכ"ל הבנק הבריטי ברקליס התפטר מתפקידו בעקבות הלחץ הפוליטי הרב שהופעל עליו מאז הודה הבנק במניפולציה בריבית הליבור. הבנק פרסם היום (ג') הצהרה לפיו התפטרותו של דיימונד (60) תיכנס לתוקף מיידי. הוא מונה לתפקיד באחד בינואר, 2011, לאחר כ-15 שנה בבנק.
מרקוס אגיוס, היו"ר המתפטר של הבנק יישאר בתפקידו עד לסיום הליך המעבר של הבנק, ואף יעמוד בראש המאמצים למציאת מנכ"ל חדש. "אני מאוכזב עד עמקי נשמתי מכך שהרושם שנוצר על ידי פרסום האירועים בשבוע שעבר בנוגע לברקליס ולעובדיו רחוק כל כך מהמציאות", מסר דיימונד בהצהרה.
דיימונד ואגיוס הם הבנקאים הבכירים ביותר עד כה שהודיעו על התפטרותם בעקבות חקירת הרגולטורים את נושא המניפולציה בשיעורי ריבית הליבור. בחודש שעבר הוטל על ברקליס קנס בגובה 290 מיליון ליש"ט (455 מיליון דולר) בשל המניפולציה.
בתוך כך, שערוריית בנק ברקליס מוסיפה להכות גלים. אתמול הודיע הבנק על התפטרותו של היו"ר מרקוס אגיוס בעקבות שערוריית המניפולציה בריבית הליבור שבגינה ישלם הבנק קנס בגובה 290 מיליון ליש"ט. בהודעה רשמית מסר הבנק כי יבצע "טיפול שורש מערכתי" על רקע הכרזתו של היו"ר הפורש אגיוס שלפיה "הכדור עוצר אצלי".
המנכ"ל בוב דיימונד, אשר בעלי מניות יצאו בקריאות כי יתפטר, יופיע מחר לשימוע בפני ועדת האוצר של הפרלמנט הבריטי. דיימונד אמר רק שלשום כי אין לו כל כוונה להתפטר. אתמול הוא חלק שבחים לאגיוס ואמר כי הפגין התחשבות ותמיכה בו בכל התפקידים שביצע בבנק "במיוחד מאז מוניתי למנכ"ל בשנה שעברה", ציין.
במקביל, דיימונד קידם בברכה את התוכניות לביצוע בדיקה פנימית בבנק. "אני מחויב לדאוג לכך כי המלצות הבדיקה הזו ייושמו במלואן", הדגיש.
אגיוס, שכיהן כיו"ר מאז 2007, צפוי להתייצב לשימוע ביום חמישי כאשר הליך איתור היו"ר החדש ייפתח ביום שני הקרוב. במקביל להתפטרותו מתפקיד יו"ר ברקליס, אגיוס יחדל גם לכהן כיו"ר איגוד הבנקאות הבריטי המופקד על קביעת ריבית הליבור.
עם זאת, הוא יוסיף לכהן כיו"ר הבנק עד לביצוע "הליך מעבר מסודר", כך לפי הודעת ברקליס. אגיוס, המכהן גם במועצת המנהלים של ה־BBC, אמר כי אירועי השבוע שעבר הם ראיה ל"אמות מוסר בלתי מתקבלות על הדעת הקיימות בתוך הבנק". לדבריו, האירועים הללו מהווים "מכה קשה" למוניטין של הבנק. סר מייק רייק, יו"ר BT (בריטיש טלקום), מונה לסגן יו"ר ברקליס לעת עתה, כאשר רבים סבורים כי הוא עשוי בהחלט לרשת את מקומו של אגיוס כיו"ר. גוף עצמאי יקיים עתה בדיקה לגבי התנהלות ברקליס ויגיש את מסקנותיו לסגן היו"ר החדש.
ה־BBC מדווח כי הבנק הבטיח לבצע "טיפול שורש" בהתנהלות הבעייתית, להגיש דו"ח ציבורי על ממצאי הבדיקה וכן לכונן קוד התנהלות חדש לכל הצוות. לפי הודעת הבנק, הוא יגבש "מדינוית של אפס סובלנות" כלפי כל מה שפוגע במוניטין שלו.
בתוך כך, מנהיג מפלגת הלייבור אד מיליבנד הדגיש אתמול את החשיבות ב"השבת האמון" בבנקים הבריטיים. "אני באמת לא חושב שזו משימה שבוב דיימונד מסוגל לבצע", אמר על מנכ"ל ברקליס. מיליבנד קרא לקיומה של חקירה פומבית מקיפה לגבי התנהלות מגזר הבנקאות הבריטי ולהצגתו של קוד מקצועי חדש לבנקאים. מנהיג הלייבור קרא גם לנקוט הליכים פליליים נגד כל המעורבים בשערוריית המניפולציה בריבית הליבור.
ברקליס נקנס לאחר שרשות השירותים הפיננסיים גילתה כי סוחרי הבנק שיקרו לגבי הריבית שבנקים אחרים גובים מברקליס עבור הלוואות וביצעו מניפולציות בליבור ובמקבילו היוריבור בשנים 2009-2005. בכך הם ניפחו את רווחי המסחר באופן מלאכותי ולמעשה הונו משקיעים ורגולטורים. חקירות דומות מתקיימות בימים אלה בין השאר גם בסיטיגרופ, RBS (רויאל בנק אוף סקוטלנד), HSBC ו־UBS. ברקליס הודה כי העביר ריביות נמוכות משום שסבר כי המתחרים מתנהלים באופן דומה, וכי אם היה מדווח על ריבית גבוהה יותר, היה משתמע מכך כי נקלע לקשיים.