נחשף ב"כלכליסט" - סוף סוף זה קורה: הסדר החוב של דלק נדל"ן יוצא לדרך
לפי ההסכם, בעל השליטה בחברה יצחק תשובה צפוי להזרים כמיליארד שקל, בתמורה לכך שיחזיק כ-90% ממניות החברה, בהשוואה לאחזקה של 50.79% כיום; מחזיקי האג"ח יקבלו 1.5 מיליארד שקל ויספגו תספורת של יותר מ-40%
חברת דלק נדל"ןהודיעה היום (ו') כי היא מזמנת את אסיפת בעלי המניות של החברה ב-29 ביולי על מנת לאשר את פרטי הסדר החוב בינה ובין מחזיקי אגרות החוב שלה. על פרטי הסדר החוב, פורסם אתמול לראשונה ב"כלכליסט". התספורת לבעלי האג"ח תעמוד על יותר מ-40% ופוטנציאל לתספורת של עד 70% במצב של פירוק החברה לאחר ההסדר.
בסך הכל צפויים מחזיקי אגרות החוב לקבל, לאחר אישור ההסדר, חבילה בהיקף של כ-1.5 מיליארד שקל הכוללת שתי סדרות אג"ח חדשות שתנפיק החברה בהיקף של 1.275 מיליארד שקל, סדרת אג"ח חדשה, מגובה בביטחונות אישיים של תשובה, בהיקף של 205 מיליון שקל ותשלום במזומן של 40 מיליון שקל. נכון להיום, סך החוב למחזיקי אגרות החוב של החברה עומד על 2.1 מיליארד שקל.
תשובה מצידו צפוי להזרים לחברה סכום של 250 מיליון שקל במזומן ולמחזיקי אגרות החוב סכומים נוספים בהיקף זהה. בנוסף, תשובה מעמיד בטוחות וערבויות לטובת ההסדר בהיקפים של מעל לחצי מיליארד שקל ומוותר על חוב של החברות כלפיו בהיקף של 120 מיליון שקל.
ההסדר כולל בתוכו גם התחייבות לפיצוי של מחזיקי האג"ח בהיקף שבין 600 - 750 מיליון שקל וזאת למקרה שבו יתרחש שוב אירוע חדלות בחיי החברה בשנים שלאחר כניסת ההסדר לתוקף.
ההסדר שפורסם היום נערך על בסיס הסכם העקרונות עליו חתמה דלק נדל"ן בחודש מאי האחרון עם נציגים של נציגות סדרה ה' (הראל) שהיא סדרת האג"ח הגדולה מבין כל סדרות אגרות החוב של החברה.
בשורה התחתונה יצחק תשובה צפוי לקחת לידוי את השליטה בדלק נדל"ן – יחזיק 90% ממניות החברה (בהשוואה לאחזקה של 50.79% כיום) ואילו היתרה תועבר לידי בעלי האג"ח. זאת חלף ההסכם הקודם שבו היה אמור להחזיק תשובה כ-50% מהמניות.
כרוניקה של חברה בקשיים
דלק נדל"ן, אשר הונפקה לציבור בשנת 2005, פעלה בשווקי הנדל"ן בישראל ובעולם - בעיקר במדינות מערב וצפון אירופה (אנגליה, שוויץ, גרמניה, פינלנד
ושבדיה). המשבר הכלכלי העולמי שפרץ בקיץ 2008 היווה את התחלת הקריסה של החברה. המשבר התבטא בעיקר בהקשחה משמעותית בתנאי המימון של נכסים בחו"ל ובישראל, קריסה במחירי ניירות הערך וירידה בשווי נכסי הנדל"ן.
החל מהדוחות השנתיים של החברה לשנת 2008 החלה החברה לרשום הפסדים כבדים הנובעים בעיקר מירידת שווי ערך הנכסים וההשקעות באירופה, מהשפעות שינויים בשערי מטבע שהביאו לירידות
שווי נוספות של נכסי החברה בחו "ל ומהשפעות שליליות של ירידת הריביות בעולם. מתחילת שנת 2008 ועד דצמבר 2009 נשחק ההון העצמי המיוחס לבעלי המניות של החברה בסך של מעל ל-3 מיליארד שקל. בתוך כך ספגה החברה ברבעון השני של 2011 הערת עסק חי בדו"ח הדירקטוריון שפרסמה.