אלרואי בהצעה למחזיקי האג"ח בקמן - תספורת של 85%
בעל השליטה בקמן יצא בהצעה מיוחדת למחזיקי האג"ח, על רקע ההסדר החוב שנגרר תקופה ארוכה. בין דרישותיו: ויתור על תביעות, ויתור על היכולת להעמיד לפירעון מיידי חצי שנה, וקיזוז על חשבון הזרמת הבעלים המתוכננת
התנאים שדורש אלרואי, בטרם יפרסם הצעת רכש רשמית הינם ראשית, ויתור במהלך של כחצי שנה לאחר הצעת הרכש על העמדת האג"ח לפירעון מיידי או נקיטת צעדים משפטים - גם אם החברה לא תעמוד בתשלומים (זאת במידה והחברה לא תעמוד לפירוק). שנית, התשלום, 5 מיליון שקל כאמור, ייחשב כחלק מהזרמת הבעלים המתוכננת בהסדר העתידי.
בנוסף, במידה ומישהו מהמחזיקים ירצה להגיש תביעה נגד בעל השליטה, הוא יחוייב קודם לכן להשיב לאלרואי את מלוא הסכום שישולם לו בהצעת הרכש – צמוד למדד.
התנאי לקיבול הצעת הרכש יהיה כי לפחות 30% מכל סדרה יענו להצעה.
כבר יותר משנה חלפה מאז שהחברה הגיעה להסדר עם סדרה ג', וההסדר טרם נחתם. החתימה על ההסדר מתעכבת מאחר שקמן לא הצליחה להגיע להסדר עם הבנקים המלווים שלה, ובראשם בנק דיסקונט. כתוצאה מכך, כל נושיה של החברה ממתינים לדיסקונט, שמצדו נסוג בחודש שעבר מהבנות עם החברה, והחליט לחתור להסדר כולל בכל קבוצת קמן - שחייבת לבנק כ־450 מיליון שקל.
נכון להיום, קמן אחזקות חייבת לבנקים (סולו) כ־200 מיליון שקל. מתוך סכום זה היא חייבת 70 מיליון שקל דיסקונט, כ־60 מיליון שקל לבנק לאומי ובנק הפועלים (כל אחד) וכ־10 מיליון שקל למזרחי טפחות. דיסקונט נחשב למממן העיקרי של קמן, שחברותיה השונות בהן ישאל, קמן תעשיות וחברות אחרות חייבות לו 450 מיליון שקל במצטבר.
בחודש שעבר גייסה קמן את שירותיו של פרופ' אמיר ברנע לגיבוש הסדר חוב כולל בין החברה לנושיה. ברנע כבר פנה לדיסקונט והציג להם, כיצד לטענתו האפשרות של הסדר עדיפה גם להם, על אפשרות הפירוק. טרם הוצגה הצעתו של ברנע לכלל הנושים.