בלעדי ל"כלכליסט": צבי לבנת ואהוד אולמרט נפגשו בלונדון עם לן בלווטניק
משפחת לבנת לא תרכוש את משאב, בעלת מפעל המלט נשר, במחיר הנוכחי. רוצה לנהל מו"מ מחדש
משפחת לבנת לא תרכוש מלן בלווטניק את חברת משאב, המחזיקה במונופול ייצור המלט נשר, במחיר הנוכחי של 1.32 מיליארד שקל עבור 55% ממניות החברה, והיא צפויה להודיע כי לא תממש את האופציה לרכישה עד ה־15 באוגוסט - כך נודע ל"כלכליסט". בני משפחת לבנת מעריכים את שוויו של נשר במחיר מופחת בעקבות החלטת הממונה על הגבלים עסקיים פרופ' דיויד גילה, שלא מוכן לסגת מההחלטה לאסור על נשר להעניק הנחות ללקוחותיה הגדולים הנסון ורדימיקס.
"בעקבות הפגיעה ברווחי נשר, לבנת לא יוכל להחזיר את החוב לבנקים במידה ויבצע את העיסקה בתנאים אלה", אמר גורם מקורב לעסקה. נראה כי לבנת יעדיף לנהל מיידית מו"מ מחודש על המחיר ולבצע את העיסקה בתנאים חדשים. לדברי אותו גורם, המו"מ יתחיל במידה שבלווטניק יסכים להפחית במחיר החברה, ובמידה ולא, הוא יוכל להשאיר בידיו את משאב, ששולטת בנשר וכן מחזיקה ב־50% מחברת ההובלה והלוגיסטיקה תעבורה.
כלל תעשיות, שעברה בחודש שעבר לשליטת בלווטניק, מחזיקה ב־75% ממשאב, ויתר המניות מוחזקות בידי הקבוצה האירית CRH. לפי ההסכם שגיבשה משפחת לבנת בפרואר האחרון עם אי.די.בי ונוחי דנקנר, בעל השליטה הקודם בכלל תעשיות לצד המשפחה, היא היתה אמורה לשלם 1.22 מיליארד שקל עבור 51% ממניות משאב ולרכוש 4% נוספים ב־96 מיליון שקל עד לאוגוסט. לפי תנאי העסקה, 20% המניות הנותרות של כלל תעשיות במשאב היו אמורות לעבור למשפחת לבנת בעסקה עתידית.
עם זאת, לדברי מקורב לעסקה לא נקבעו כל ישיבות דירקטוריון לאישור העסקה, לא במשאב ולא בכלל תעשיות, מאחר והנוגעים בדבר סברו כי לא ניתן יהיה לעמוד בתאריך שנקבע להשלמת העסקה. ל"כלכליסט" נודע כי אף שלא נקבעו ישיבות כן התקיימו מגעים בין הצדדים, כאשר ביוני האחרון נפגש צבי לבנת עם בלוונטניק בלונדון. לבנת הגיע לפגישה מלווה בראש הממשלה לשעבר אהוד אולמט, המשמש כיו"ר קבוצת לבנת, והפגישה נערכה עוד לפני שדנקנר עצמו נפגש עם המיליארדר.