יו"ר ישראלום למחזיקי האג"ח: "אתם פרנואידים"
רון הדסי באסיפת בעלי האג"ח: "אין לנו כוונה לבצע פירעון מוקדם, החברה תעמוד בכל התשלומים כמו שעון שוויצרי"
רון הדסי, יו"ר ישראלום שבשליטת קבוצת ברונפמן־פישר, פתח אתמול את האסיפה המשותפת של נציגי סדרות האג"ח של החברה בשורה התחתונה: "אני חושב שהאסיפה הזאת מיותרת. אני מצטער שבערב ראש השנה אתם צריכים להיות מוטרדים בגלל חברה כמו ישראלום". הדסי המשיך בטענותיו ואמר כי הוא מדבר בשם בעלי השליטה בחברה, "אנשים שלא נולדו אתמול, שמעסיקים אלפי אנשים". הוא התרעם על בעלי האג"ח: "אתם מתייחסים אליהם כמו סמרטוטים מהרחוב, לאחר שהם הזרימו יותר מ־200 מיליון שקל לחברה לאורך השנים".
הדסי סיפר על התנהלותה של ישראלום על רקע שריפת בניין איקאה, וקבלת המימון הבנקאי של פועלים, שאפשר, לדבריו, לבנות את המבנה מחדש. "מה שקרה בשבועיים האחרונים הוא בלתי אפשרי. כל השעבודים העודפים בחברה שייכים לקרן KCPS, המחזיקה בשעבוד צף על כל נכסי ישראלום, כך שאנחנו דוחים את כל הדיבורים על העדפת נושים לכאורה. זו קונספירציה".
לאחר מכן פנה הדסי לנושא החוב, ושאל: "תספורת?! בן אדם (מתיו ברונפמן - א"ג) שרוכש בשוק אג"ח של החברה בכ־24 מיליון שקל, זה לא אדם שעושה תספורת. לא יהיה פה הסדר". הדסי ציין כי ב־15 באוקטובר החברה מתכננת לפרסם את מתווה ההבנות המוצע לנושים המובטחים - בנק הפועלים ו־KCPS. "באותה הזדמנות נעלה את הצעת בעל השליטה לנציגות, והיה להם את הזמן לעצור את המתווה אם ירצו. ב־22 באוקטובר נכנס אסיפה נוספת של המחזיקים לצורך הצבעה".
הדסי הודיע כי עסקת איקאה־הראל עתידה להסתיים בשבועיים הקרובים, ואמר כי "אנחנו מתחייבים שלא נזרים כסף לפועלים ול־KCPS". עם זאת, המחזיקים הביעו חשש שהכספים מהעסקה יופקדו בבנק הפועלים, והוא בעל יכולת לקזז את חובותיה של ישראלום כלפיו.
בהתייחסות לרכישות שביצע ברונפמן בשבועיים האחרונים, תהו המחזיקים האם הרכישות ימשיכו. "זה החלטה של בעל השליטה", ענה הדסי והוסיף כי "הרכישות נעשו בכל הסדרות, ללא העדפה. תפסיקו להיות פרנואידים. יש פה התנהלות עסקית שקולה. אין לנו כוונה לבצע פירעון מוקדם, החברה תעמוד בכל התשלומים כמו שעון שוויצרי".
מצד מחזיקי האג"ח ביקש שמואל אשל ממנורה "תתייחסו אלינו לא פחות טוב מלקרן KCPS. נדמה כי לאורך כל הדרך, ההתנהלות של בעל השליטה והדירקטוריון היא לא לספור את מחזיקי האג"ח". הדרישה העיקרית שהציגו המחזיקים היא לקבל ערבות מצד בעל השליטה, בדומה לזו שהעניק להפועלים ולקרן המנוף, עוד בטרם תסתיים עסקת איקאה.
עיקר הזעם של המחזיקים נסוב על תיקון למשכנתא ושעבוד ברשם החברות לטובת הפועלים על זכויות החברה בנכס "איקאה" בתחילת השנה. לטענתם, מהלך זה מהווה העדפת נושים.