"קרן אוריגו חולבת את פולאר, אין סיכוי להסדר"
המוסדיים שמחזיקים באג"ח פולאר הצביעו בעד פירוק החברה בטענה שקרן אוריגו, המעניקה לה מימון, מכשילה את המגעים להסדר חוב
מחזיקי איגרות החוב של חברת פולאר השקעות לוקחים את החברה שבשליטת זיל פלדמן לפירוק לאחר שנואשו מלהגיע עמה להסדר חוב. בסוף השבוע החולף שלחו מחזיקי האג"ח כתבי הצבעה ביחס להעמדת החוב כלפיהם לפירעון מיידי, שמשמעותו להביא את החברה לפירוק. בתי ההשקעות דש ומיטב וכן מגדל שוקי הון הצביעו בעד הפירוק כאשר הם מפנים את תלונותיהם לקרן המנוף אוריגו, שמשקיעה בחברה, ושלטענתם אחראית לכישלון המגעים להסדר בשנה האחרונה. "אוריגו השקיעה בפולאר בריבית מטורפת של 20%, ולכן דה פקטו היא חולבת את החברה, לא משאירה לה כל זכר והורסת כל סיכוי של מחזיקי האג"ח לקבל כסף כי אין לה שום אינטרס להגיע להסדר", אמר אחד ממחזיקי האג"ח. "אין לנו שום סיכוי כשהיא יושבת על שעבודים של בערך פי שלושה מיחס החוב שלה", הוסיף.
הדמות שהובילה את השיחות מול המוסדיים מטעם אוריגו היא גיא ועדיה שמנהל עם גבי טרבלסי ודייב גל את אוריגו. למעשה, כבר בפברואר האחרון התבטא בפומבי עו"ד עדי פיגל, המייצג את מחזיקי האג"ח, ורמז על תפיסתם כי אוריגו היא ששמה מכשולים בפני הסדר. "אוריגו תפסה את החברה כמו תמנון. היא היתה אמורה להיות רשת הצלה והפכה לרשת דייגים", אמר אז.
פולאר מנוהלת על ידי אורי שני ועוסקת בתחומי הנדל"ן (ובכלל זה בפרויקט הולילנד שבירושלים ופרויקטים של נדל"ן בארה"ב), וכן מחזיקה ב־50% מחברת הזרע העוסקת בתחום הגידולים החקלאיים. פלדמן רכש את החברה מקבוצת שרם פודים קלנר בסוף 2007 לפי שווי חברה של קצת יותר מ־500 מיליון שקל. אלא שמאז הידרדר מצבה של החברה וביולי האחרון אף ביקש בנק דיסקונט, שממנו לקח פלדמן הלוואה לצורך השתלטות על פולאר, להכריז עליו כפושט רגל בשל חוב של 138 מיליון שקל. החוב של פולאר למחזיקי האג"ח מסתכם בכ־100 מיליון שקל.
מאוריגו נמסר בתגובה: "קרן אוריגו העמידה לפולאר מימון על בסיס הסכם שתנאיו דווחו בשקיפות מלאה לציבור. הטענות המועלות אינן נכונות והקרן דוחה אותן בתוקף. בחודשים האחרונים מתנהל מו"מ בהשתתפות כלל הגורמים הרלבנטיים (בעלי השליטה, החברה, קרן אוריגו ומחזיקי האג"ח) לצורך קידום הסדר כולל בחברה. הקרן רואה חשיבות רבה בקידום הסדר כולל, תוך שהיא רואה לנגד עיניה את טובת משקיעיה וטובת החברה, ובכלל זה מחזיקי האג"ח.
"הקרן מופתעת מהמהלכים הננקטים לאחרונה על ידי מי ממחזיקי האג"ח אשר גורמים, הלכה למעשה, להפסקת המגעים לקידום ההסדר, שבעלי האג"ח כבר הכירו ביתרונותיו. לעניין הטענה בדבר רווחי הקרן, הרי שהקרן גובה ריבית ודמי ניהול בשיעור שנתי כולל של כ־10% והיא זכאית להשתתפות ברווחי פרויקטים שונים של החברה".