בלעדי ל"כלכליסט": מגדל ומיטב מתנגחות על השינוי המוצע באג"ח של קמור
מגדל מחזיקה בכ־8% מהאג"ח של קמור, כשעל מנת לבצע שינויים בתנאי האיגרות נדרשת הסכמה של 75% ממחזיקי כל אחת מהסדרות
ביום ראשון האחרון התקיימה אסיפת מחזיקי איגרות חוב סוערת בקמור, חברת הנדל"ן והספנות, שבשליטת דני ברנר. מחזיקי האג"ח מחו על כוונת החברה לחתום על הסכם לארגון חובות החברה עם בנק הפועלים, במסגרתו ישחרר הבנק לחברה כספים ובתמורה יקבל שיעבוד שוטף על נכסי הספנות של החברה, כאשר במצב הנוכחי למחזיקי האג"ח יש קדימות על חלק מהחובות לבנק במקרה של הקפאת הליכים. ל"כלכליסט" נודע כי כעת נתגלעו מחלוקות בקרב המחזיקים המוסדיים בנוגע לדרך ההתמודדות מול החברה.
אחרי סיום האסיפה ביום ראשון גובשה נציגות זמנית של מחזיקי האג"ח, בהנהגת מגדל, שמחזיקה ב־11% מאג"ח ח' וב־5% מסדרה ו', ובהנהגת מיטב, המחזיקה ב־16% מסדרה ח' וב־22% מסדרה ו'. מחזיקי אג"ח נוספים, להם אחזקות משמעותיות הם הראל פיא, המחזיקה בכ־20% מסדרה ח' וכלל שמחזיקה ב־7% מסדרה ו'.
כחלק ממתווה ההצעה של קמור למחזיקי האג"ח ביקשה החברה לחלק דיבידנד של 8 מיליון שקל ובהמשך לחלק סכום נוסף של עד 7 מיליון שקל. המתווה המסתמן כיום מצביע על חלוקת דיבידנד של 4.5 מיליון שקל בלבד במקום 8 מיליון שקל, ובשנת 2013 לא תהיה חלוקת דיבידנד כלל והחלוקה שתוכננה, בסך 7 מיליון שקל, תועבר לפברואר 2014, לאחר פידיון מוקדם של חלק מהחוב לבעלי האג"ח. בנוסף, על פי המתווה תבצע החברה פידיון מוקדם של תשלומי 2013 כבר בינואר הקרוב, בהיקף של 31 מיליון שקל, כפי שהיה במתווה הקודם.
בנוסף, ההצעה המקורית של החברה היתה כי בתמורה לשיעבוד שיוטל על נכסי הספנות על ידי בנק הפועלים, ישחרר הבנק לחברה כ־80 מיליון שקל מהפיקדון של קמור בבנק. במקביל, תמכור החברה את פרויקט הנדל"ן בלונדון, קווין ויקטוריה, כאשר אם הרווח מהעסקה יהיה נמוך מ־130 מיליון שקל היא תפרע 35 מיליון שקל נוספים מהחוב, ואם הרווח יהיה גבוה יגדל סכום הפירעון של ההלוואה עד ל־50% מהרווח, אך לא מעל 50 מיליון שקל.
המתווה החדש קובע כי אחרי שתגמור קמור לכסות את חובה לבנק הפועלים, יקבלו מחזיקי האג"ח שיעבוד על עסקי הספנות. לבסוף, יקבלו מחזיקי האג"ח סכום השווה ל־50% מהפירעון של ההלוואה לבנק הפועלים, כך שאם החברה תשלם לבנק 35 מיליון שקל, הם יקבלו כ־17.5 מיליון שקל. חובה של החברה למחזיקי סדרה ח' מסתכם ב־65 מיליון שקל ולמחזיקי סדרה ו' בכ־48 מיליון שקל.
כדי לאשר את המתווה נדרשת תמיכה של 75% מהנוכחים באסיפה של כל אחת מהסדרות, כאשר על פי המסתמן מיטב, הראל, ואקסלנס תומכות בשינוי המתווה, ואילו מגדל מתנגדת, כאשר כלל ביטוח טרם הגיעה להחלטה, והיא למעשה עשויה להיות לשון המאזניים בהצבעה של סדרה ח', כאשר גם ילין לפידות טרם גיבשה החלטה.