"אלעד קנדה נסחרת בהרבה פחות מההון העצמי שלה"
אודי ארז, יו"ר אלעד קנדה, על האפשרות של מחיקת החברה מהמסחר: "ה־IFRS לא נותן ביטוי לשווי הפרויקטים עד לאכלוסם"
חברת הנדל"ן אלעד קנדה, שבניהולם של היו"ר אודי ארז והמנכ"ל שי ברוורמן, ממשיכה במסע מימושי הנדל"ן המניב. החברה שבשליטת יצחק תשובה השלימה אתמול את מכירת בנייני הפירמידה במתחם הכפר האולימפי שבמונטריאול, שכוללים כ־980 יחידות דיור ושטחי משרדים.
תג המחיר לעסקה נקבע על 687 מיליון שקל, מתוכם העודף התזרימי לאלעד קנדה יסתכם בכ־367 מיליון שקל. במקביל, שוקדת החברה בימים אלו על מהלך אפשרי של מחיקת המניה מהמסחר בבורסה בתל אביב.
עסקת הכפר האולימפי מתווספת לעסקה שהשלימה אלעד קנדה בספטמבר האחרון, במסגרתה מכרה את מרבית בנייני המגורים שבבעלותה במתחם Parkway Forest בטורונטו, הכוללים כ־1,670 יחידות דיור, וזאת בתמורה לכ־1.12 מיליארד שקל.
שתי העסקאות יחד יצרו לחברה עודף תזרימי של כמיליארד שקל ורווח לפני מס של כ־85 מיליון שקל, שנבע ברובו מהעסקה בטורונטו. בין שתי העסקאות המוצלחות היתה גם אחת שנפלה בסוף אוקטובר - עסקת מכירה של שני נכסי דיון מוגן במחוז קוויבק, שהיקפה נקבע במקור על כ־115 מיליון שקל והעודף התזרימי ממנה אמור היה להתסכם בכ־26 מיליון שקל.
בשיחה עם "כלכליסט" הסביר אתמול היו"ר אודי ארז כי "היות והשוק של הנדל"ן המניב הוא טוב כעת והריבית נמוכה, אז החלטנו למכור את הנדל"ן המניב ולעבות את כל הנושא של הפיתוח - בנייה למגורים בקנדה. בנוסף, העודף התזרימי שנבע משתי העסקאות ישמש את החברה להמשך הרחבת פעילותה בצפון אמריקה על ידי ביצוע השקעות אסטרטגיות איכותיות בעלות שיעור תשואה גבוה".
כשנשאל מדוע נשקלת מחיקתה של החברה מהמסחר, ענה כי "החברה נסחרה בהרבה פחות מההון העצמי שלה. בנוסף, אין ביטוי לשווי של פרויקטי הפיתוח כי ה־IFRS לא נותן לזה ביטוי עד שזה מאוכלס". שווי השוק של אלעד קנדה, שכ־11% ממניותיה בידי הציבור, ננעל אתמול על 1.23 מיליארד שקל, נמוך בכ־40% ביחס להון העצמי שמסתכם ב־2.1 מיליארד שקל.
בהמשך שלל ארז את האפשרות כי המחיקה מהמסחר קשורה לתיקון 16 לחוק החברות, שמקשה על עסקאות עם בעל שליטה ומצריך אישור מורכב יותר של תנאי שכר ומענקים. לצורך מחיקתה מהמסחר יצטרך בעל השליטה יצחק תשובה לשלם כ־140 מיליון שקל לפחות, וייתכן שאף הרבה יותר כדי לקבל את היענות המוסדיים.