בלעדי לכלכליסט
לידר תבצע הצעת רכש חלקית למניות המיעוט בגרינסטון
בעלת השליטה בגרינסטון (55%) תנסה לרכוש חלק ממניות החברה שבהן מחזיק הציבור. צעד זה צפוי להקטין את התנגדות בעלי מניות המיעוט לרכישת קניון וורשה מידי דסטיני של אריה עובדיה ואבי רויכמן בעסקה שמשלבת מזומן והקצאת מניות
הלחץ שהפעילו בעלי מניות מקרב הציבור של חברת גרינסטוןעל בעלי השליטה, צחי אפלויג וקרן דן דוד, עשה את שלו. ל"כלכליסט" נודע כי לידר, שדרכה שולטת קרן דן דוד בגרינסטון, החליטה לבצע הצעת רכש חלקית למניות גרינסטון שבידי הציבור, במקביל לעסקת רכישת קניון בוורשה על ידי גרינסון מידי חברת דסטיני של אריה עובדיה ואבי רויכמן, שזכתה לביקורת מצד בעלי מניות המיעוט של גרינסטון.
- בעלי מניות בגרינסטון נגד השותפות עם רויכמן ועובדיה
- רויכמן ועובדיה ממזגים קניון בפולין לתוך גרינסטון
- רויכמן ועובדיה מציגים: להכפיל שווי בפי 20 בתוך פחות משנה
לפי מתווה העסקה עם דסטיני, אמורה גרינסטון לרכוש ממנה את המרכז המסחרי שבפולין תמורת כ־150 מיליון שקל, שישולמו ברובם במזומן (90 מיליון שקל), כשהיתרה תתבצע בהקצאת מניות של גרינסטון. בנוסף, חלק ניכר מהמזומן שתקבל דסטיני יועבר ללידר, בתמורה למניות נוספות של גרינסטון, לפי מחיר כפול ממחיר השוק ובהיקף שעשוי להגיע ל־55 מיליון שקל. כך, בסופו של יום, יועברו המזומנים שבקופת גרינסטון לידי דסטיני ולידר, בעוד שבעלי המניות מקרב הציבור בגרינסטון יקבלו נכס מסחרי בפולין, בתקופה שבה שוק הנדל"ן במזרח אירופה סובל מהאטה.
לפי הערכות, ללא הצעת הרכש מצד לידר היו לעסקה סיכויים אפסיים לקבל את אישור בעלי המניות באסיפה הכללית של גרינסטון שצפויה להתכנס בשבוע הבא. לצורך הצעת הרכש תשתמש לידר בחלק מהמזומנים שיוזרמו אליה במסגרת העסקה עם דסטיני, כך שחלקם של בעלי מניות המיעוט בתמורה מהעסקה יגדל על חשבונה.
הלחץ שהופעל על בעלי השליטה כלל פנייה בכתב מצד בעלי מניות בגרינסטון לאפלויג, המכהן כיו"ר לידר, שבה קראו לו לעצור את העסקה. אחד מבעלי המניות, עו"ד שאול ארמה, טען כי הערכת השווי שהוכנה לצורך אישור העסקה על ידי משרד רו"ח זיו האפט לנכס היתה "מוגזמת". ארמה טוען כי בעסקת החלפת המניות לא הובאו בחשבון, בין היתר, מספר פרמטרים נוספים בגין מניות גרינסטון כגון פרמיית שליטה בחברה, שווי תיאורטי של ההפסדים הצבורים למס של גרינסטון ועלות ההגנות והחשיפה המטבעית בביצוע העסקה.
"המרוויחים הם בעלי המניות ומנהלי לידר ודסטיני", כתב ארמה לאפלויג, "והמפסידים הם בעלי המניות מקרב הציבור שמחזיקים ב־45% ממניות גרינסטון". טענתו של ארמה היא כי אפלויג העדיף מתווה מסובך, שבו המזומן של גרינסטון יעבור לבעלי המניות שלה לפני ביצוע העסקה, מאחר שמתווה זה מאפשר העלאת מזומן רב יותר ללידר. כל זאת, לטענתו, תוך אי־שיתוף בעלי המניות מהציבור.
"מקריבים את טובת החברה"
לאחר השלמת העסקה בין גרינסטון לדסטיני, יזכו עובדיה ורויכמן לדמי ניהול שנתיים של 1.1 מיליון שקל, כאשר מנכ"ל גרינסטון יאיר פודים ישתכר במיליון שקל בשנה ולידר תקבל דמי ניהול של 450 אלף שקל בשנה.
"הדירקטורים ובעלי השליטה מעדיפים להקריב את טובת החברה על מזבח האינטרסים של עובדיה, רויכמן ואפלויג", כתב ארמה וקרא לדירקטוריון גרינסטון להגיע למתווה חדש שבו יקבל כל בעל מניות של גרינסטון 68 אגורות במזומן ו־32 אגורות במניות של החברה־הבת אר.וי.בי, וטען כי כל פתרון אחר יהווה "עושק המיעוט".