פרסום ראשון
מסתמן: קמור נמצאת בדרך לפירוק
מחזיקי האג"ח קיבלו אינדיקציות מגופים שמעוניינים לרכוש את החברה ומעריכים כי בפירוק הם יצליחו להשיג יותר
- בעלי האג"ח של קמור מעדיפים לפרק אותה
- פסגות טרפד את המינוי של אירית אילוז כדירקטורית חיצונית בחברת קמור
- מגדל ומיטב מתנגחות על השינוי המוצע באג"ח של קמור
באסיפה עצמה הוצגו על ידי נציגות בעלי איגרות החוב שלושה מתווים אפשריים לחברה, הראשון, הכולל את בנק הפועלים הוא שחרור של הפיקדון של החברה בבנק, בהיקף של 78 מיליון שקל, כאשר במקביל ייפרס חובה של החברה לבנק, כאשר הכסף ישמש לתשלום חלק מחובה של החברה למחזיקי איגרות החוב. הבנק עצמו דרש לקבל שיעבוד על נכסי החברה בעבר, מה שמנע את ההסכמה בין מחזיקי איגרות החוב לבנק ולקמור.
המתווה השני שהוצע אינו כולל את בנק הפועלים והוא כלל המרת חלק מהחוב של החברה למחזיקי איגרות החוב למניות ובמקביל פריסת יתר החוב לתקופה ארוכה יותר, כאשר המתווה השלישי היה פירוק החברה.
מחזיקי איגרות החוב של החברה ייאלצו ככל הנראה לקחת את החברה לפירוק, מאחר ובמגעים שהיו בין החברה לבין המחזיקים לא התגבש עד כה מתווה שיאפשר את פריסת החוב. למחזיקי איגרות החוב כבר יש אינדיקציה מצד גופים שהביעו עניין ברכישת החברה, כאשר זו תיכנס לפירוק.
בחודשים האחרונים נתונה קמור, חברת ההשקעות של דני ברנר, בקשיים רבים. החברה ניסתה לשחרר פיקדונות מבנק הפועלים, כאשר בתמורה לשחרור הפיקדונות היתה אמורה קמור לשעבד את נכסיה לבנק. בעלי איגרות החוב התנגדו למהלך הזה שהיה שם אותם בעמדה נחותה ביחס לבנק בסדר הנשייה.
בנוסף, חששו בעלי האג"ח ממצב שבו קמור תעשה כל שביכולתה כדי להזרים כספים לחברה־האם (64%) אגרי - שבשליטת דני ברנר (המחזיק ב־66% מאגרי) - שלה חובות משלה של 63 מיליון שקל לבנק הפועלים. חוב זה היה אמור להיות מכוסה בחלקו בהנפקת זכויות, אולם אם קמור היתה נקלעת לחדלות פירעון, לבנק הפועלים לא היתה כל ערובה לחוב, בשל העובדה שמחזיקי האג"ח בקמור קודמים לבנק בסדר הנשייה לחוב זה.
קמור הנפיקה שתי סדרות אג"ח - ו' ו־ח'. החוב לבעלי האג"ח מסדרה ח', בהיקף של כ־60 מיליון שקל, מובטח ברובו, בעוד שחובה של החברה כלפי סדרה ו', בהיקף של כ־36 מיליון שקל, אינו מובטח. כשברקע גם המורכבות ביחסים מול בנק הפועלים החליטו נאמני האג"ח בהסכמת קמור לפנות למומחה כדי שזה יגבש מתווה להסדר החוב בינם לבין החברה. המומחה שנבחר הוא שלומי בר טוב, מנכ"ל פאהן קנה נכסים. עם זאת, על רקע האינטרסים השונים של שתי סדרות האג"ח, בעלי האג"ח ביקשו לקיים באסיפה הקרובה הליך של הצבעה על זהות המומחה.
אגרי, החברה־האם של קמור כשלה בניסיונה לבצע הנפקת זכויות, ולדו"חותיה הכספיים הוצמדה הערת "עסק חי", כך שברנר עלול לאבד את השליטה בחברה לטובת בנק הפועלים, כך שלמעשה, ייתכן והמשא ומתן צריך להיות מול בנק הפועלים ולא מול קמור עצמה. גופים מוסדיים שמעורים בקמור העריכו כי בעקבות כך, לברנר שעודנו משמש כמנכ"ל קמור, אין אינטרס מיוחד להגיע להסדר עם בעלי האג"ח בקמור מאחר שהוא למעשה כבר אינו בעל הבית של החברה.
לפני כחודשיים ביקשה קמור לפרוס חלק מחובה לבנק הפועלים - 73 מיליון שקל מתוך 81 מיליון שקל - בתמורה לשחרור 78 מיליון שקל שמופקדים בו כביטחון לחוב זה, אולם מאז הורע מצבה של קמור משמעותית, כפי שהשתקף בדו"חות הרבעון השלישי שהתפרסמו לפני שבוע, אליהם הוצמדה הערת "עסק חי", על רקע הגירעון בהון העצמי, כמו גם אי־הוודאות בנוגע ליכולתה של החברה להשיג כספים לפירעון התחייבויותיה.
במקביל נאלצה קמור לבצע הפחתה של 31 מיליון שקל על חמש הספינות שבבעלותה החלקית (50%). את הרבעון השלישי סיימה קמור עם הכנסות של 16.5 מיליון שקל לעומת 20 מיליון שקל ברבעון המקביל. הפסד החברה בשורה התחתונה הסתכם ב־47 מיליון שקל לעומת הפסד של 5 מיליון שקל ברבעון המקביל, כאשר עיקר ההפסד נגרם מההפחתה שנאלצה החברה לבצע על שווי האוניות שברשותה. שוויין של האוניות עומד כיום על כ־81 מיליון דולר, אחרי ההפחתה.
למעשה, בטווח הקצר, תלויה יכולתה של קמור להחזיר את חובה לבעלי האג"ח באישורם של בעלי האג"ח להסדר עם בנק הפועלים, שבמסגרתו הבנק היה אמור לקבל שעבוד שוטף על כל נכסי החברה, אך מתווה זה נכשל בגלל התנגדותם של בעלי האג"ח.
בטווח הארוך יותר היתה קמור תלויה ביכולתה לממש נכסים שונים, כאשר הנכס המרכזי שעומד על הפרק הוא פרויקט הנדל"ן בלונדון, קווין ויקטוריה, שצפוי להיות ממומש לפי שווי של 150-100 מיליון שקל, כאשר החברה תפרע באמצעותו 50-35 מיליון שקל מחובה לבנק הפועלים.
על פי המתווה להסדר שהוצע בעבר, קמור היתה אמורה לפרוע 50%-40% מחובה לבנק הפועלים באמצעות תמורת המכירה של קווין ויקטוריה, כך שאם החברה תפרע 50 מיליון שקל יקבלו בעלי האג"ח כ־25-20 מיליון שקל. עם זאת, כעת, אם אכן ייכנס משקיע לחברה, סביר להניח שהתנאים שיסוכמו בין בעל השליטה החדש לבין בעלי האג"ח ובנק הפועלים ישתנו.