$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

טבע ותמר במו"מ לרכישת גז בהיקף של כחצי מיליארד דולר

הגז מיועד לשמש את תחנת הכוח שמתכוונת החברה להקים במפעל שלה ברמת חובב. על פי הערכות, היקף הזרמת הגז יהיה 0.1–0.15 מיליארד מ"ק בשנה. מגעים להקמת התחנה, שצפויה למכור חשמל למפעלים באזור, מתנהלים עם חברת אדלטק

ליאור גוטמן 07:3013.12.12

יצרנית התרופות טבע מנהלת משא ומתן לרכישת גז טבעי משותפות תמר - כך נודע ל"כלכליסט". הגז הטבעי ישמש את תחנת הכוח שמתכננת טבע להקים בשנתיים הקרובות במפעלה ברמת חובב שבנגב. 

 

על פי ההערכות, החברה מעוניינת להזרים למפעל גז טבעי בכמות של 0.1–0.15 מיליארד מ"ק (BCM) לשנה לתקופת של כ־15 ל־17 שנה בשווי של 400–500 מיליון דולר לכל התקופה. במסגרת ההסכמים למכירת גז מדובר בעסקה בסדר גודל בינוני עבור תמר, בעוד עבור טבע זהו צעד במסגרת שאיפתה להפחית את התלות שלה בחברת החשמל.

 

כוונתה של טבע להקים תחנת כוח עצמאית איננה חדשה. כבר באוגוסט 2011 קידמה החברה תוכניות להקמתה במפעל ברמת חובב מול הוועדה המחוזית דרום של משרד הפנים. במקור הציגה החברה בפני הוועדה כוונה להפיק 45 מגה־ואט בתחנת כוח שתפעל בשיטת קו־גנרציה (ייצור חשמל וקיטור), במטרה שישמשו את הצרכים של טבע בלבד.

 

 

מניתוח עסקאות קודמות של תמר עולה שכמות הגז שטבע מבקשת לקנות עשויה להגדיל את תפוקת התחנה עד ל־100 מגה־ואט. על פי הערכות בענף האנרגיה, מחצית הייצור תשמש את טבע והמחצית השנייה תימכר למפעלים אחרים באזור התעשייה. רכישת החשמל תניב הנחה של 5%–8% בעלויות התפעול ביחס לעלות החשמל שאותן חברות רוכשות מחברת החשמל, ועשויה להניב לטבע הכנסות ממכירת חשמל.

 

מאחר ששותפות תמר מסתמנת כספקית הגז היחידה לישראל, קיימת סבירות גבוהה למימוש העסקה. ל"כלכליסט" נודע שאחת החברות שעמה מנהלת טבע משא ומתן להקמת תחנת הכוח היא אדלטק, שמקימה שתי תחנות כוח פרטיות במפעלי מכתשים־אגן.

 

בשנה הבאה עתידות לפעול לראשונה בישראל שתי תחנות כוח פרטיות גדולות: הראשונה של חברת OPC שבבעלות החברה לישראל והשנייה של חברת דוראד. השבוע הודיעה שותפות תמר על מכירת גז בהיקף של כ־400 מיליון דולר לדור אלון, שמקימה תחנת כוח במפעל סוגת.

 

בטבע ובאדלטק סירבו להגיב.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x