קמן תעשיות: השופט מינה כונסי נכסים מטעם דיסקונט ופועלים
השופט אורנשטיין דחה את הצעות ליגוריה וקרן סקי לרכישת קמן תעשיות לאחר שפועלים ודיסקונט, הנושים העיקריים, הודיעו שהן לא "ברות תוקף". למזרחי ולאומי ניתן עד ה-1 לינואר להחליט האם למנות כונס מטעמם
דיסקונט ופועלים הינם הנושים העיקריים של קמן תעשיות, המחזיקים בחוב לטובתם בהיקף של 200 מיליון שקל ו-52 מיליון שקל בהתאמה. אורנשטיין הסמיך את ויינשטוק ושפירא לתפוס את הנכסים המשועבדים ולשמרם – אך בשלב זה אינם מורשים לממש את הנכסים. כונסי הנכסים צרכים להפקיד כ-150 אלף שקל כל אחד, להבטחת נזקים, ולהגיש דו"ח ראשון על פעולותיהם תוך 14 יום.
החלטת השופט סותמת את הגולל על הצעת ליגוריה אחזקות לרכישת השליטה בקמן תעשיות וחברות הבנות כעסק חי. ליגוריה פרסמה ערב מועד החלטת השופט בקשה לדחות את הליכי הכינוס על מנת לאפשר לה להשלים את המו"מ עם הנושים השונים. בהחלטת השופט נחשף כי גם דיסקונט וגם פועלים דחו את הצעת ליגוריה, ואת בקשתה לקבל אורכה. הבנקים הודיעו כי "אינם רואים בהצעות שניתנו כברות תוקף, אלא כהצעות היוליות וכי אין לעכב את מינוי כונסי הנכסים".
בנק לאומי הודיע כי הוא נמצא בשלב מתקדם של מו"מ להסדר, עקב חוב של הקבוצה כלפיו בקמן מים, ונראה כי "קיימים סיכויים שיושג הסדר בתוך מספר ימים". בנק מזרחי זכה לביקורת קשה מהשופט לאחר שהגיש בקשה לעיכוב פסק הדין של השופט "בהיקף של 140 עמודים ב-22:04 בערבו של חלוף המועד להשגת הסדר". אורנשטיין אמר: "לא הבחנתי כי הבנק טרח לציין כל סיבה מדועה הוגשה הבקשה כמות שהוגשה".
במקביל להחלטת השופט מתקדמים מספר תהליכים בקבוצת קמן. ראשית, כינוס אסיפות נושים לאישור הסדר חלקי בקמן אחזקות, בו בעל השליטה ישלם למחזיקי האג"ח של קמן אחזקות כ-15 מיליון שקל מכיסו. במקביל לכך, מחזיקי האג"ח של קמן אחזקות ביקשו מבית המשפט מומחה שימונה לבדיקת ההסדר.
בבד בבד, מחזיקי האג"ח של ישאל, אשר לא זכו להצעת הסדר מצד החברה או בעל השליטה (אלרואי הודיע כבר כי לא יזרים כל כסף לישאל או נושיה) הגישו בקשה לפירוק כנגד ישאל ומינוי מפרק זמני.
על רקע התהליכים המקבילים בקבוצה, והעובדה כי צפויים להתמנות מספר בעלי תפקידים אחרים (מומחה להסדר חוב בקמן, מפרק זמני בישאל) הסביר השופט אורנשטיין כי בחר לאשר את הכונסים מטעם פועלים ודיסקונט, ולא בעל תפקיד אחד למכלול הנכסים.
עו"ד עופר שפירא, הכונס מטעם בנק הפועלים הסביר בשיחה עם "כלכליסט", כי "עכשיו יתארגן הליך מכירה של הנכסים, שיאפשר הגשת הצעות גם למכלול הנכסים וגם לנכסים הספציפיים. להבדיל מהמצב שהיה עד עכשיו שבו החברה תארה סיטואציה, של עוד רגע מגובש הסדר, כשבעצם לא היה שום הסדר או התקדמות". שפירא הסביר כי במידה וימצא קונים תוגש אישור המכירה לבית המשפט.
בהתייחסות לנושים הלא מבוטחים (מחזיקי האג"ח וקרן פלנוס בעיקר) אמר עו"ד שפירא, כי "כונסים הנכסים ינסו להפיק את הערך ומה שיצא, כל תמורה שיורית תועבר הלאה" אך מדגיש כי "ההנחה של כל הצדדים שספק רב אם תישאר תמורה שכזאתי. כרגע מתחיל הליך המימוש, ואין כוונה לעשות מכירת חיסול".